Last news in Fakti

1 Юли, 2021 19:21 2 856 8

Оставиха Иво Лудия зад решетките

  • иво лудия-
  • иво даскалов

Апелативният съд в Пловдив не измени мярката за неотклонение на обвинения в отвличане и предизвикване на пътна катастрофа с три жертви

Оставиха Иво Лудия зад решетките - 1
Снимка: БГНЕС

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста Иво Даскалов – Лудия по обвинението за съучастие с полицаи от Трето РУ в отвличането на Фарук Манаф, предаде Plovdiv24.bg.

Въпреки, че обвиняемият е в инвалидна количка след катастрофата с трима убити на Околовръстното шосе в Пловдив, за която също е обвинен, съдът реши, че има опасност да се укрие. Апелативният съд потвърди определението на Окръжния съд, като прецени, че са налице данни, от които да се направи обосновано предположение, че той е участвал в престъплението, за което е обвинен. Това произтича от обясненията на обвиняемия Даниел Димитров, на пострадалия Фарук Манаф и от протоколите за разпознаване, изтъкна съдията по делото. Лошите му характеристични данни също допринесоха за решението на съда. Макар че е реабилитиран, Иво Даскалов е осъждан два пъти досега.

Преди това защитниците му и самият Даскалов поискаха по-лека мярка от "задържане под стража“. "Моля ви за по-лека мярка, за да се лекувам адекватно, тъй като рискувам да загубя крака си“, каза Даскалов, който в момента е в лошо здравословно състояние след операция, трудно се обслужва и се нуждае от изследвания при специалист.

На 16 юни 2021 г. спрямо Иво Даскалов бе повдигнато обвинение по чл. 142 ал.3 т.3 вр. ал.2 т.2 и т. 6 вр. ал.1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал.1 от НК – за отвличане, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост. Деянието е извършено от четири лица, между които и лица от състава на министерството на вътрешните работи.

Срещу Даскалов е повдигнато и обвинение за това, че на 02.05.2021 г. при управление на моторно превозно средство – лек автомобил БМВ Х5, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на трима мъже при катастрофа на Околовръстния път на Пловдив. По това обвинение той бе пуснат на свобода с парична гаранция от 20000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашев

    7 0 Отговор
    Ще го пуснат, присъда няма да има, в краен случай делото ще се води 15-20 години

    Коментиран от #4

  • 2 ЛУДИТЕ В ЛУДНИЦАТА..

    9 0 Отговор
    МОШЕНИЦИТЕ В ПАРЛАМЕНТА 🤑😝🤪
  • 3 гадно

    10 0 Отговор
    То това оставаше да го бяха пуснали до животна присъда ще му е малко .
  • 4 TOTO

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сашев":

    МНОГО ХОРА ЧАКАТ ДА ГО ПУСНАТ
  • 5 Там му е мястото

    11 0 Отговор
    На примата, доживотен затвор без право на помилване. За Бога, той е погубил три човешки живота и е почернил тези семейства. Нагъл ИДИОТ, искал свобода, да, ама НЕ.
  • 6 ЕлаМиЛуд

    15 0 Отговор
    Пазеше го шефът на 3то районно в Пловдив, сега незнам кой ще го опази от народната любов като го пуснат!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Шиле

    0 1 Отговор
    Ако лицето Тодор Христов Живков беше още на власт,този вече щеше да е на двойна норма в Белене или "застрелян при опит за бягство". Е те така.