Last news in Fakti

2 Юли, 2021 09:31 5 463 33

Детска банда тормози жителите на столичния "Лозенец"

  • детска банда-
  • лозенец

Около 23 часа автомобил, в който се вози компания, започва да обикаля тихите улиците

Детска банда тормози жителите на столичния "Лозенец" - 1

Младежи тероризират жителите на софийския квартал “Лозенец” и няма сила, която да ги спре. За това се оплакаха столичани, живеещи в района.

По разкази на потърпевши нападенията се извършват не всяка вечер, но поне 2-3 пъти на седмица, най-често в петък и събота. Около 23 часа автомобил, в който се вози компания, започва да обикаля тихите улиците. Вътре седят тийнейджъри на възраст от 16 до 20 години - и момчета и момичета. Свалят стъклата, колата им почти спира и започват “забавлението” - хвърляне на камъни, яйца и пиратки по околните сгради, пише "Труд".

Най-потърпевши са живеещите на партерните и по-долните етажи. В горещините прозорците им са отворени, хората не само не могат да спят, но и има опасност някой да пострада, ако се счупи стъкло или фойерверките гръмнат в помещенията.

От разговори помежду си и от контакти в социалните мрежи жители на “Лозенец” са посочили нападения по този почерк на 4 улици: “Бигла”, “Кричим”, “Розова долина” и “Бисер”, но не е изключено да има поне на още четири. Забелязаните автомобили са два - голямо “Ауди” или А5, или А6 и джип “Мерцедес”.

От публикации в социалните мрежи става ясно, че гражданите очакват полицията да се намеси, от Четвърто РПУ пък казаха, че чакат някой да им даде писмен “заявителски материал”, по който да започне същинско разследване.

При един от случаите - на улица “Розова долина”, “нарушителите на нощната тишина” са стреляли и с газов пистолет.

“Като намерят боен пистолет, ще почнат да гърмят и с истински патрони”, казва мъж, който не пожела да бъде сниман и името му да се посочва. Но пък показа своя наскоро ремонтиран и белосан балкон на улица “Бигла”, по който ясно се виждат следите от стекли се жълтъци и белтъци.

“Бяха улучили прозореца с яйце, което е протекло надолу. Пак добре, че не беше камък да счупи стъклото. Не не си бяхме вкъщи, когато е станало, видяхме всичко на другия ден. Не, не съм подавал жалба в полицията, нито съм се и обаждал. Нали ще им кажат: “Измий си прозореца, нали няма пострадали”.

“Аз съм си била вкъщи тази вечер, но нищо не съм чула, - казва съседката от близката тераса. Но редовно нощем по нашата улица шофьорите карат като луди, минават младежи, които крещят като гамени, затова и нашата спалня е откъм вътрешния двор”, пояснява тя.

“Наблизо е природо-математическата гимназия, но не вярвам да са ученици от нея, пък и те няма какво да правят там до полунощ. Това са разглезени деца на богати хора, дето карат скъпи коли. Даже не бих се учудила, ако нямат книжки и вземат нощем автомобилите, за да вилнеят по улиците”, каза майка с дете в близка градинка. И добави, че живее през няколко улици, в момента около тях има ремонти на тротоарите и няма такова движение на автомобили нощем.

“Има обаждания по телефона от граждани, които учтиво са били поканени в полицейското управление да подадат сигнала си писмено, но до момента нямаме такива заявителски материали”. Така отговориха от Четвърто РПУ в “Лозенец” на въпросите дали по случаите се работи и има ли установени или задържани злосторници.

“Нашите данни до момента са, че от подобни инциденти няма пострадали граждани, нито счупени прозорци или автомобили. Въпреки това са правени проверки на някои от улиците, от които сме получили обажданията, нощем там има и засилено присъствие на патрули”, добавиха от полицията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е разликата

    60 1 Отговор
    С цивилизования свят. От личен пример мога да каже че след обаждане по подобен повод полицията се появи след 15 Мин. И дойдоха до вкъщи да запишат показанията ми. Като всичко се записваше от тях....но тук полицай не са неграмотни и мързеливи

    Коментиран от #5

  • 2 Брадвата

    76 3 Отговор
    Полицията ги знае, но няма да действа, поне докато не полудее някой и не гръмне некое гербаво гаменче в корема. Тогава ще има "ред в хаоса"

    Коментиран от #7

  • 3 Става с РПГ

    59 1 Отговор
    Един прицел в "лимузината" и после татковци и майки одят с наведени глави до Орландовци и обратно.Но това е черен хумор! Просто полицията да се поразмърда.Полицаите са българи като нас,дай им точно указание и действат пичовете.Но и тях постоянно ги правят на луди с противоречиви команди.11 юли е надеждата!
  • 4 ГЕРБ победа

    4 57 Отговор
    Смятайте на 11-ти какъв всенароден празник ще настане като Баце вземе властта.
  • 5 Зависи

    23 0 Отговор

    До коментар #1 от "Това е разликата":

    от квартала.
    Ако е скъп квартал полицията ще дойде дори само ако някой кара скейт.
    Ако е беден квартал няма да се помръднат.
    Не че Лоценец не е скъп квартал (става все повече гет) но явно във всичко трябва да догонваме нормалните държави.
  • 6 ИМА

    25 0 Отговор
    ИЛИ ИМАШЕ Техникум по Вътрешна Украса ЗА ПРЕВЪЗПИТАНИЕ
  • 7 НММ

    45 0 Отговор

    До коментар #2 от "Брадвата":

    Хората знаят, че информация за имената им ще изтече от полицията и тогава хулиганчетата ще отмъщават лично на гражданите. Ако полицията не си върши работата, ще се стигне до саморазправа с хайванчетата. Може би и това е целта.
  • 8 незнайко

    36 3 Отговор
    Манталитета и американската култура постепенно се появяват и у нас ! Първи ще са големите градове и квартали после навсякъде ! Измислените закони са безсилни . ДЕЦАТА СА НЕДОСЕГАЕМИ, но ако се смъкне долната граница за наказателна отговорност на 15 години проблема ще бъде решен !!!

    Коментиран от #28

  • 9 Псевдоним

    24 0 Отговор
    Сега тези хлапета четат новината и докато полицията се навърта наоколо, няма да посмеят да направят нищо. Ще се появят пак след месец-месец и половина. През това време хората ще имат известна възможност да се подготвят и да си решат проблема. Няма да обяснявам как - Ганьо е изобретателен в такива моменти :)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Откакто

    5 29 Отговор
    Откакто Радев пое властта настана пълна анархия.
  • 12 ГГГ

    24 1 Отговор
    Бъдещите депутати и министри се забавляват.
  • 13 Бахари Захаров

    25 0 Отговор
    Има решение, ама трябва да има и мъже в този квартал, а не да ми навеждат главите и да са силни само на маса.
  • 14 ИВАН

    30 1 Отговор
    Гледат много американски филми, където престъпленията се героизират .... тя, цялата американска история е едно героизирано престъпление - да изтребиш местното население, да му вземеш поминъка, традициите ...

    Коментиран от #23

  • 15 SUV

    8 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: голямо “Ауди” или А5, или А6 и джип “Мерцедес”.

    Атанасова, моля те да се ограмотиш преди да пишеш "джип Мерцедес"

    Коментиран от #20, #24

  • 16 Гражданин

    21 0 Отговор
    Това са деца на тези които са в правителството. Това са отрепки бъкани с пари , без ограничения. Накрая ще излезнат 2-3 вилара по на 30-40 год и ще падат зъби и текат сополи, дори може и да се опикае някои. Тогава вс ще приключи.
  • 17 Пробвайте с прашки и камъни

    3 6 Отговор
    Ще писнат и горните етажи ...
  • 18 КОй хвърля тротките на фъндъка

    9 0 Отговор
    В перловската река ?!? Дечицата
  • 19 гост

    25 0 Отговор
    Хаха, полиция ли? При мен няколко пъти се случва да си тръгват без да плащат, нарочно, или да откраднат нещо от витрината, има камери, номера на колите им, полицията идва и казва, че това било под 300лв и точка, макар че подаваш сигнал. За какво ти е полиция тогава? При съседите влизаха със взлом, едните успяха да окрадат, при другите ги спипаха в крачка, но успяха да избягат. И пак има камери, лицата им ясно се виждат, в цял ръст, номер на колата също, от полицията само казаха, че ги знаят и това е, нищо повече. Мен ме пребиха със счупвания, 20души свидетели имаше, обадих се, но полиция не дойде на място, отидох и подадох жалба, след месец прекратиха понеже било срещу неизвестен, макар че им казваш еднозначно кой е къде живее. Полицията не е само за паради, нищо друго.
  • 20 Що бе

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "SUV":

    Г-класата не е ли джип Мерцедес, ти как му викаш - хечбек :-D

    Коментиран от #26

  • 21 сгур

    9 0 Отговор
    камера, снимки/видеа,регистрационен номер, жалба-като първи легален вариант, вторият е ясен
  • 22 На улица

    19 0 Отговор
    Кричим до природоматематическата живее разглезеното синче на Цеката и кара Ауди, поне до скоро беше така... сега може да го е сменил с Мерцедес, тате нали има пара от Ефбета
  • 23 Механик

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "ИВАН":

    То да бяха само индианците, на ръце да ги носиш.
    Атомни бомбардировки, разрушени, суверенни държаваи, "ориндж агент", напалм.... Окървавиха света, разплакаха милиони майки и съпруги.
    Няма да ми стигна мастилото да изброявам.
  • 24 някой

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "SUV":

    По-важното е, че тези машини са управлявани от "деца"?! Докато не се свали прага на наказуемост, така ще е!
  • 25 българка

    18 0 Отговор
    Когато се случи нещо такова, българите се държат "не чух, не видях, не разбрах" и причината е, че обикновено става виновен потърпевшият, а не виновника. Системата защитава хулиганите, нахалниците, невъзпитаните, злодеите, а не гражданите, които спазват законите и правилата за добросъседство. Как е в чужбина - е това е съвсем друга история!
  • 26 SUV

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Що бе":

    Казва се SUV , джип е марка "Jeep" - сече ли ти пипето?
  • 27 ИВАН

    18 0 Отговор
    Едно време имаше бригади и поне малко, келешите знаехме какво е труд и как се изкарват парите, а сега хвърлят яйца за забавление, ама откъде да знаят, че яйцето е храна и струва труд и пари
  • 28 амш

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    Незнайко границата е още по-ниска, от 14 са наказателно отговорни, но само за по-тежки престъпления, за другите им се разминава или се занимават социални и други организации.
  • 29 Неутрален

    9 1 Отговор
    Това е евроатлантическото поколение на България, отгледано при нашенския тип демокрация.
    Каквото пожелали - това получили!
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 3 Отговор
    А Бабикян и Мая не са ли ги засичали в колите, защото те са по мятането на яйца???
  • 31 ПЕНКО

    8 0 Отговор
    ОРА - ДОБРА КИТАЙСКА ВЪЗДУШНА ПУШКА -ПРЪСКА ЧЕРЕП ОТ 100 МЕТРА !!!! НО ИМА И СЯРНА КИСЕЛИНА --ВЯРНО ОТ БЛИЗО -НО Е ЕФЕКТИВНА СРЕЩУ ТИНЕЙДЖЪРИ ОТКАЧАЛКИ И КОЛИТЕ АВТОМОБИЛИ ---ЩЕ СЕ РАЗПАДНАТ --- НО ГЛАВНО МАЙКИТЕ ИМ И БАЩИТЕ ИМ ПОД "НОЖА" ---"ЦАР БОРИС -|" !!!!!!!!!!!!!!1
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Е искате да ми кажете

    1 0 Отговор
    Че няма една камера там по тези Лозенски прекрасни улички.