Last news in Fakti

7 Юли, 2021 13:35 2 408 19

Намериха маркирани бюлетини в къща в Харманлийско

  • маркирани бюлетини

Освен бюлетините, са открити и списъци с имена на лица

Намериха маркирани бюлетини в къща в Харманлийско - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Маркирани хартиени бюлетини са били намерени в къща в Харманлийско, съобщиха на брифинг от МВР-Хасково.

Извършени са проверки на два адреса - в село Рогозиново и Болярски извор, пише NOVA. Освен бюлетините, са открити и списъци с имена на лица. Органите на реда имали информация, че лицата, у които са намерени бюлетините, са се занимавали с престъпна дейност.

"Иззети са и други вещи и книги, които са много много интересни на държавата", заявиха още от МВР-Хасково.

„798 души са подали заявления за гласуване в подвижни секции в селата Стамболово и Минерална баня. Част от тях обаче не се намират на територията на страната и няма как да са пуснали въпросните заявления. Към 239 от тях са приложение решения на ТЕЛК или НЕЛК. Има данни за извършено престъпление. Към този момент няма арестувани”, обявиха униформените.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демонкрат

    44 4 Отговор
    Маркирани и попълнени за коалиция гроб-всеДС.
  • 2 Бойко Борисов

    8 31 Отговор
    Радев е виновен
  • 3 Нагли

    40 3 Отговор
    ГЕРБ и ДПС!
  • 4 Прогнила

    24 0 Отговор
    работа навсякъде ! Върху паянтови основи държава и правителство ще ми градят.......
  • 5 Джамбаза

    36 2 Отговор
    ГЕРБ законно ли са били на власт до сега?
  • 6 Голям праз

    6 17 Отговор
    Всички хартиени бюлетини се дават от кочан и са с пореден номер. Преди да се дадат за гласуване им се поставя печат, после избирателят маркира тайно избора си и предава на член от СИК бюлетината си. Той откъсва поредния номер от нея, сравнява я със следващия, поставя втори печат, удостоверяващ валидността на процеса. Бюлетината се пуска в урната, а в друга урна са пуска отрязъка с поредния номер.
    Интересно ми е - намерените маркирани бюлетини с какъв пореден номер са били? Имали ли са печати и как точно това може да доведе до манипулиране на вота?
    В СИК всички партии имат представители (членове или застъпници) и всички манипулации на хартиения вот са възможни само със знанието и желанието на всички партии.
    При машинното гласуване процесът не може да се наблюдава и проверява от всички, и манипулации са много по-вероятни, защото никой не може да знае - как машината брой. Така нито може да се отхвърли, нито да се докаже машинния вот, още повече, че няма да броят хартиените отрязъци.
    Търсенето на манипулации в бюлетините няма да даде резултат, а само МВР си пише някаква активност за пред народа. Когато докажат и осъдят някого - тогава да говорят.

    Коментиран от #11, #15

  • 7 Бе, да му ...

    11 0 Отговор
    Където ѝ да копнеш, вони и смърди. И това, не е от вчера, нито от миналата година, нито от преди десет. Демократичен преход, с демократично избрани правителства ?! А тия 800 ''ментака'', са капка в морето.
  • 8 Марионетното правителство

    2 8 Отговор
    Просто подготвя изборите
  • 9 Наблюдател

    0 1 Отговор
    Управителните органи на която и да е държава да се определят с избори е ПАРОДИЯ. Дори да няма купуване и манипулации и откровени лъжи пак е пародия . Държавите трябва да се управляват от ПРИЗВАНИ, а не от "ИЗБРАНИ"

    Коментиран от #13

  • 10 Последния Софиянец

    10 3 Отговор
    Да позная? Маркирани са за гласуване за ГЕРБ, нали? Гнус ме е от тия. Браво Рашков! Добър министър си. Слави те прави главен прокурор

    Коментиран от #14

  • 11 БАЙ Х@Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Голям праз":

    Ти остави теорията ! Виж малко факти : избори с 80% коригирани/подправени протоколи - законни ! Намерени от прокуратурата ( след като два дни медиите тръбят) 400'000 бюлетини свръхпечат- делото смачкани, виновника стана министър! ОЩЕ ФАКТИ ИСКАШ ЛИ ?
  • 12 Перо

    6 0 Отговор
    Ако се пресече престъпната дейност на толупа,мафиотската партия ГРОБ няма да прескочи изборната бариера от 4%!
  • 13 БАЙ Х@Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Да , но думата Меритокрация (от латинското merito, „заслужил“, и старогръцката kratos, „власт“) е форма на държавно управление, основаваща се на участие в управлението на способните (заслужилите). ЗА ПОЛИТИЦИТЕ Е ТАБУ !!!!!
  • 14 КАКВО ЗНАЧИ СЛАВИ ТЕ ПРАВИ.....

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    ...ЗА СЕГА ИСТОРИЯТА ПОМНИ ЕДИН СЛУЧАЙ НА НАПРАВЯНЕ!КОГАТО ДЖЕПЕТО ПРАВИ ПИНОКИО ОТ ПАРЧЕ ДЪРВО😀
  • 15 До голям праз

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Голям праз":

    Незнам как точно знаеш тези неща но аз като съм гласувал с бюлетини и машина Неса ми пускали разни отрязъци а само и слагат още един печат и на бюлетината няма поредни номера защото така се нарушава тайната на вота,гласуването с машина е по следния начин ти избираш и накрая тя ти пуска хартиена разпечатка с твоя вот,и тя вече няма информация ти за кои си гласувал после броят бюлетините накрая,много се напъвате да плашите хората,машината просто е една печатница на твоя вот и нищо друго,нито може да бъде хакната нито нищо,ти все пак трябва да провериш дали е напечатила правилно твоя вот,и моля ви разни компютърни мъже наречени узъри,те си знаят какво е да не се правят на програмисти и спецове
  • 16 АДЕ БЕ

    0 2 Отговор
    ПОРЕДНА РАШКОВСКА ПРОСТОТИЯ /НЕ МОЖЕШ ДА МАРКИРАШ БЮЛЕТИНА ЗАЩОТО ТЯ СЕ ДАВА И ПОДПЕЧАТВА ОТ КОМИСИЯТА В ПРИСЪСТВИЕТО НА ВСИЧКИ/ ОСВЕН АКО НЯМАШ ФАЛШИВ ПЕЧАТ А И ОСВЕН ТОВА БЮЛЕТИНИТЕ ИМАТ НОМЕРА ОТ КОЧАНА ТАКА ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА ВНЕСЕШ СТРАНИЧНИ
  • 17 Там има

    2 0 Отговор
    и други,които продават гласове в с.Богомил,Коларово,Доситеево,поразпитайте???????
  • 18 Между редовете

    0 0 Отговор
    На предишните избори бях " застъпник " в една от секциите в София . Късно вечерта , когато започна броенето на подадените бюлетини в двора на училището , където се проведоха изборите пристигна бус , който полицаите пропуснаха ! След около 30-40 минути си тръгна !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.