Last news in Fakti

16 Юли, 2021 17:18 5 132 14

Задържаха 11 престъпници при спецакция

  • пещера-
  • спецакция-
  • полиция-
  • битова престъпност-
  • задържани

Операцията е проведена на 15 юли в Пещера

Задържаха 11 престъпници при спецакция - 1
Снимка: БГНЕС

Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и спокойствие на гражданите се проведена на 15 юли на територията на Пещера. Тя е стартирала рано сутринта и нейният обхват бе насочен в района на пещерския квартал "Луковица“ и периметъра около него, уточнява БНТ. В по-късен етап в проверките се включиха и представители на Дирекция "Безопасност на храните“, Дирекция "Инспекция по труда“, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция.

По време на полицейските действия за извършени проверки на 914 лица и 655 моторни превозни средства. Засечени са четирима водачи управляващи автомобилите си след употреба на алкохол в границите между 1.26 и 3.05 промила. Установен е случай на използване на неистинско свидетелство за управление на МПС, два на нерегламентирано присъединяване към водопреносната мрежа. Проверяващите са заловили мъж притежаващ метамфетамин, както и друг съхраняващ алкохол без бандерол.

По случаите са образувани 10 досъдебни производства. Униформените са съставили общо 52 акта и 34 фиша за установени нарушения по Закона за движение по пътищата, Кодекса за застраховането, Закона за българските лични документи. Връчени са 101 електронни фиша на водачи извършили нарушения. Съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи за срок до 24 часа са задържани 11 лица.

Съвместно с инспектори от ОБДХ, НАП, ДИТ, РЗИ са проверени 14 търговски обекта, при които са установени нарушения и компетентните институции за взели отношение. Комплексните действия на полицейските органи ще продължат на територията и на други населени места в областта.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 1 Отговор
    А Гешеф?

    Коментиран от #4

  • 2 ГОЛЯ СМЯХ

    8 0 Отговор
    11 ЗАДЪРЖАНИ, ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ПУСНЕТЕ ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА, ПАК ПИАР
    НИЩО НОВО ОТ САПУНЕН СЕРИАЛ

    ВЕТКО АРАБАДЖИЕВ КАТО ГО ДЪРЖАХТЕ КВО СТАНА?

    Коментиран от #6

  • 3 БОЛШЕВИК

    10 0 Отговор
    Битова престъпност е, ако жена набие мъжа си, сетра изнасили брат си и дъщеря обере баща си! Всичко друго си е престъпност и трябва да се ловят и малките и големите престъпници с власт и пари.
  • 4 Самозаселен

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    във вила в Бояна !
  • 5 Въпрос

    6 0 Отговор
    Г-жо Симеонова, 11 с влязли в сила присъди ли?
  • 6 Аз и

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГОЛЯ СМЯХ":

    не знам , имат ли за всичките място в ареста в Пещера !
  • 7 адаша

    14 0 Отговор
    Учуден съм , че това е само в един квартал. Представяте ли си какво е в цялата държава ?! Мангализация !

    Коментиран от #11

  • 8 112

    12 2 Отговор
    боже, боже жива да не бях, хванали някакъв с домашарка в мазята, двама пийнали зад волана и няколко дето направили байпас преди водомера. Да ви имам и акциите и куките страшни. Хората милиарди окрадоха един куп народ отепаха вие сте ми заключили някакъв дедо с домашна ракия, сега остава Гешеф доживотна да му даде.
  • 9 Някой си

    12 1 Отговор
    Искате промяна---е с такива действия няма как да стане. Ловят кокошкарите, истинските престъпници съставят правителства, фалират банки, скубят народа. ЧЕСТИТА ВИ ПРОМЯНА. Апропо, да питам старото комунде с 19 имота- а какво стана с онези, дето биеха деца под колоните..кои са те, искаме имена, снимки и биографии на тез хубавци. Защо не са в следствието и в затвора. Кой открадна и продаде ритона на Черепа( самата Черепуха не ме интересува, а факта на кражбата от страна на спецпрокуратурата...какво става с Пепо Еврото и другите като него)..има толкова по-важни въпроси от това, че сте хванали някой дядо с две шишета домашна ракия. Като гледам на каква глутница сте се юрнали да борите престъпноста, ми става ясно защо тази престъпност е толкова голяма и е генерирана точно от тези държавни служби и служители.Пак добре, че не се излъгах да се върна в клоаката. Смешни сте.
  • 10 Някой си

    8 2 Отговор
    И да питам авторката как така определи като престъпници тези хора- може наистина да са престъпници, но това може да каже само съда с влязла в сила присъда. По тази логика, всеки един българин, без изключение е престъпник. Няма човек, който да не е престъпил волно или неволно някакъв закон, но това не го прави автоматично престъпник по волята на някое смотано журналистче. Ако сме нормална държава, ще ви фалират за отрицателно време с искове за уронване на престиж и добро име...алоооу, собразявайте се малко какви ги плещите бе!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Още преди

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "адаша":

    Години над 50% от първолаците бяха с майчин език различен от българския... По официални данни.. Българите в България сме около 4 милиона(колкото в края на турското робство), 1 милион турци(потурчени българи) и над 1 милион ма н гали
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Битовата престъпност и посъвместна,

    5 0 Отговор
    Трябва и тя да се Бори!! Вече не са избирателите ГЕРБ, правеха си каквото си искат!! ТоЙ БАТ Бойка, каза, той е обещал. СВЪРШИ, СТИГА АВАНТИ!!
  • 14 Калин

    1 0 Отговор
    Крайно време е НАП ,Полиция , Специализирани отряди да влязат в махалите и на най-малките населени места . Минават първо през кметовете феодали и директно към махалите с незаконни палати ,лимузини ,магазини ,барове и окичени със злато БЕЗработни от поне две поколения , а някои от тях и записани за временна заетос и помощи от всякакъв вид. Всяка седмица сватби по три дни и всичките после "Самотни майки " на 15-16 години. Защо първо през кметовете ли ? Само за последното са за бесене- сватбите ги организират те в дворовете си на 90% и прибират парите ресторантски без никакъв данък и разрешителни за заведения. Феодализъм и уронване пристижа на демократичната държава като длъжностно лице. Колко законни сватби са подписани пред тях и за колко взеха парите ?