Last news in Fakti

20 Юли, 2021 10:36 1 842 1

Възобновяват делото за разораните дюни на "Смокиня"

  • смокиня-
  • каваци-
  • пясъчни дюни

Иван Нончев е обвинен за това че е дал съвети и пари на Манол Пазвантов с машина без регистрационен номер да намали височината на част от дюните в местността „Каваците“ – близо 1300 кв. метра в защитена територия

Възобновяват делото за разораните дюни на "Смокиня" - 1
Снимка: Facebook

Възобновяват делото за разораните пясъчни дюни в местността "Каваци", предаде БНР. Иван Нончев и Манол Пазвантов ще се изправят отново пред Окръжния съд в Бургас - като подбудител и като извършител. Природната забележителност бе увредена с верижна машина, като за това заплатено - със сумата от 1000 лева.

Разпоредително заседание в 11.00 часа ще определи по какъв ред ще тръгне делото, какви искания ще имат страните. Казусът бе върнат на прокуратурата преди повече от година, за да се изяснят фактическите обстоятелства.

Иван Нончев е обвинен за това че е дал съвети и пари на Пазвантов с машина без регистрационен номер да намали височината на дюните в местността „Каваците“ на границата на източната и югоизточната част на имота му, като става дума за над - 1295 кв.метра в защитена територия и прилежащата територия за опазването ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искам едни 10 години затвор, през които

    7 0 Отговор
    ония с детска лопатка да седи и възстановява дюните... поне като височина... Както и глоба от 90% от имуществото му! Такива паразити трябва да се третират реципрочно.