Last news in Fakti

27 Юли, 2021 16:30 2 633 8

Инспектор от РЗИ отива на съд за подкуп, предупреждавал кога са проверките

  • инспектор-
  • рзи-
  • подкуп

Той поискал над 7 бона от управители на обекти

Инспектор от РЗИ отива на съд за подкуп, предупреждавал кога са проверките - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу инспектор от РЗИ, за това, че в периода от януари 2019 г. до 1 юни 2020 г. в Габрово, поискал 7150 лв. и приемал парични суми на стойност 6785 лв., които не му се следват, съобщиха от обвинението.

Посочените незаконни облаги обвиняемият получавал от управители на търговски обекти в града, за да ги предупреждава за предстоящи проверки от РЗИ в заведенията им и за да не изпълни служебните си задължения за съставяне на актове за констатирани нарушения.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд в града.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бокофоб

    13 2 Отговор
    Много алчни тия гербаджии самозабравили се.
  • 2 мислещ

    12 2 Отговор
    Тиквите яко почнаха да окапват. Сериозен БокоВид ги мори.
  • 3 Последния Софиянец

    10 2 Отговор
    Преди взимаха подкупите в тоалетната,а напоследък направо пред камерите.Знаят че няма на кого да се оплачеш.Сега са мазни и го удрят на молба,да изпросят нещо.Преди заплашваха.
  • 4 ЗА ЛАКОМИЯТА

    7 1 Отговор
    НЯМА ПАРТИЯ ВСИЧКИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ
  • 5 Рошко

    7 0 Отговор
    То да е само той, има обекти дето само ходят пият по кафе и толкова, рушвети те лесно се взимат за големите фирми да не говорим
  • 6 Габрово, Хората на Дончев, съвсем саго

    2 0 Отговор
    Ударили пред Просото!! Да си потегне Ятаците!!!
  • 7 1122

    1 1 Отговор
    С проверките на пътна полиция не е ли същото?Съобщават ,че на еди коя си дата КАТ ще правят масови проверки за нещо си.....един вид не излизайте,ако сте НЕредовни.Е за какво е тогава тази проверка, питам аз и отговор не искам......защото ми е ясно,че всичко е парлама,само да отбият номера НО.....като ги слуша човек как загрижено говорят,ще си помисли,че е истина това което го приказват.ВСЕ ЕДНО НЯКОЙ ДА ОБИРА БАНКА,И ОТ ПОЛИЦИЯТА ДА ИМ ЗВЪНЯТ ПО ТЕЛЕФОНА И ДА ИМ КАЗВАТ,ЧЕ ИДВАТ В БАНКАТА .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.