Last news in Fakti

4 Септември, 2021 10:46 1 776 20

КЗД не е сезирана за полицейското насилие над протестиращи

  • кзд-
  • ана джумалиева-
  • протестиращи

През 2020 г. в комисията за защита от дискриминация са постъпили 910 жалби и сигнали

КЗД не е сезирана за полицейското насилие над протестиращи - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита от дискриминацията не е била сезирана за нарушени права заради полицейското насилие при протестите срещу правителството "Борисов 3" миналата година. Това каза за БНР председателят на Комисията за защита от дискриминация доц. д-р Ана Джумалиева.

Въпросът беше повдигнат от депутати от комисията по правата на човека заради наскоро показаните кадри от камерите на НСО. Ана Джумалиева обаче каза, че заради тях няма сигнали в Комисията за дискриминация по пол и политически възгледи.

"Самите ние скоро станахме свидетели на тези кадри, но не можем да се произнасяме по абсолютно всичко. Тука си има правоохранителни, правозащитни органи. Което може да е престъпление, това не може да се решава от Комисията за защита от дискриминация. При нас изрично е записано, че ако има съдебно дело по същия спор или ако ще се произнася прокуратурата, при нас спира производството до произнасянето на органите".

За 2020 г. в комисията за защита от дискриминация са постъпили 910 жалби и сигнали. Образувани са 591 преписки и е оказана независима правна помощ на 1 200 души, жертви на дискриминация.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 1 Отговор
    Ако бяхме роми щеше да се сезират.Ама ромите са фенове на Тиквата.

    Коментиран от #16

  • 2 Българка

    23 2 Отговор
    От КЗД да не живеят на остров Тамбукту. Повече от година се появиха и снимки и репортажи за гаврата на мутрите-биячи в полицейски униформи с беззащитното момиче. Излъчваха го по ТВ, писаха статии, даваха интервщта, но от КЗД могат да лапат тлъсти заплати и да се правят на ощипани девойки, че не са сезирани.
    Марш в къщи! Закривайте и уволнявайте хищните калинки!

    Коментиран от #18

  • 3 Наблюдател

    17 2 Отговор
    Ясно ! Вие подскачате само, когато от Козяк ви звъннат . 😜 Основна клиентела - турци и цигани .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния Софиянец

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фен":

    Как е във Факултето?Глад а?

    Коментиран от #7

  • 6 Чорбара

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Фен":

    Гробар,малко ви остава ,на такива като тебе и ТИКВАТА и-сие.

    Коментиран от #9

  • 7 Фен

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    А, добре е! Не се оплаквам! Ти тичай да мочаш пред президентството, че Радев май ще затваря дюнерджийниците!
  • 8 3213

    14 1 Отговор
    Ами бившия министър, шофьора на Мето, се извини, биячите ги наказаха с порицание. Значи НПК може да се закрие и да се открие ИПК, извинително процесуален кодекс. Като пребиеш някой, му се извиняваш и готово.
  • 9 Фен

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "Чорбара":

    Е хайде де, нали победихте! Вкарвайте ред!
  • 10 Въпросче

    9 0 Отговор
    НПО - НеПравителствена Организация. Ако отворим списъка дългия списък с нпо-та, които получиха Държавни средства от Правителството на Борисов, дали и тази няма да е вътре ? 🤔

    Коментиран от #11

  • 11 Фен

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Въпросче":

    Прав си! Следвай парите! Козяк - Прокопиев - Спондж Боб! Или Божков - Докофф - Евроком.... Или Сорос - Силвия Великова.... Или Бобоков - лобистка фирма в САЩ - двама американски сенатори - Радев... И т.н., та до "битите" ма не оплакали се "протестиращи"!
  • 12 Тя и

    7 0 Отговор
    мойта Цона всяка вечер ми се прибира по малките часове пияна одърпана и със скъсан чорапогащник , ама досега никой не ме е сезирал , че кръшка , значи всичко е наред.
  • 13 Joan

    4 0 Отговор
    Това не е Ана Джумалиева от КЗД.
  • 14 ГЕРБ

    3 11 Отговор
    А насилието на метежниците срещу полицай има ли сигнали .ЕЙЙ РАНО ИЛИ КЪСНО ВСИЧКО ЩЕ МУ СЕ ВЪРНЕ ТЪПКАНО НА ПУЧА РАДЕВ
  • 15 гневен

    11 1 Отговор
    Една напълно ненужна комисия в тоя си състав. Целият състав да се освободи и да се преучереди като работеща комисия с работещ и компетентен състав. В тоя си състав е ненужна администрация!
  • 16 питане

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кога циганите станаха роми?
  • 17 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ПРОСТО- АТАКУВАНИТЕ С КАКВО ЛИ НЕ / И ГОРЕНИ / ПОЛИЦАИ - НЕ СА СЕ ОПЛАКВАЛИ !!!!
  • 18 Ами да

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Не е воновна КЗД, такъв закон са и направили законотворците - бутафорен, като много други, уж има закон, уж има КЗД, но за да се задейства ноже би система трябва да си подадеш жалбааа, ако не подадеш жалба, няма дискриминация, нищо, че тя изскача от всяка обява за работа, от всяко едно отношение от шефовете на работното място, на всяка крачка по улиците дискриминация полова, расова, възрастова, подоходна и какво ли не друго, но няма жалби, значи няма дискриминация! Значи трябва закона да се промени така, че да им отвори очите на тия чиновници и да ги задължи да виждат дискриминацията. Пълно е със закони, които уж трябва да се грижат за хората, но те само, че не го правят, а работят в тяхна вреда - всичко идва от нескопосаните закони, направени да обслужват олигархията. Вижте закона за храните, закона защита на потребителите, и много други
  • 19 К ЗД?? Всички гледаха на живо и записи

    2 0 Отговор
    Побоя зад Колоните, нищо не беше образувано от Прокоратура и Полиция, но вие сте щрауси с главите в пясъка, назначени от ГЕРБ и нищо не сте видял и и чули!!! По един шут в Задниците и се махайте ГЕРБЕРИ!!
  • 20 Майстора

    1 0 Отговор
    Хей, одъртвам! Ибие ми се нещо русо