Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 08:54 10 145 25

Френска любов запалила клането в Рогош

  • френска любов-
  • рогош-
  • клане

Жена ми искаше да сложи край на живота си

Френска любов запалила клането в Рогош - 1
Снимка: БГНЕС

Френска любов, запечатана на видеоклип, е запалила войната между две фамилии в пловдивското село Рогош, пише TraffiсNews.

Конфликтът между Янкови и Ваневи започна през 2019 година, след разпространението на секс клип и приключи в средата на май с опит за убийство.

Обвиняем за посегателството е Филип Янков, който е привлечен към наказателна отговорност за опит за предумишлено убийство.

Мъжът, родом от Рогош, отново се изправи пред съда. От самото начало на процеса Янков отказа да признае вина. По думите му фактите не са такива, каквито са описани в обвинителния акт.

Кървавият инцидент стана в средата на май 2020 година. Мъж бе намушкан в пловдивското село Рогош. До инцидента се стигна след скандал между двама мъже от различни ромски фамилии. По-възрастният извади нож и намушка другия. Пострадалият бе с 4 прободни рани.

Единствено намесата на лекарите и осъществената оперативна интервенция предотвратили настъпването на смъртта на 32-годишния.

Извършителят Филип Янков днес се изправи пред магистратите в Окръжен съд. 57-годишният мъж е с повдигнато обвинение за опит за предумишлено убийство.

Янков обитавал къща със семейството си в Рогош. В съседни домове живеели представители на фамилията на 32-годишния Ванев. Между двете семейства възниквали скандали и конфликти, придружавани със закани. Причината се оказали секс записи, публикувани в социалните мрежи.

По време на днешното заседание бяха разпитани синът на Филип Янков – Ангел и снахата на Филип – Атанаска.

Оказва се, че ябълката на раздора между двете фамилии е една „нищо и никаква френска любов”, заснета с телефона на Тодор Ванев и разпространена впоследствие в социалните мрежи. Оказва се, че клиповете са два. На втория такъв Атанаска Янкова, снаха на Филип, е гола по гръб на легло. Автор на кадрите отново е бил Тодор Ванев. Това разказа самата Атанаска в съдебна зала, като добави, че през цялото време на снимките Ванев я успокоявал, че ще изтрие клипчетата.

„Пишех си с Тодор по Фейсбук и се чувахме. После се видяхме 2-3 пъти и тогава се стигна до заснемане на първия клип. На него се виждам аз, Тодор ме накара да му направя френска любов. Не исках да ме снима, но той обеща да го изтрие. Дори обърна камерата към себе си и се виждаше лицето му. После аз поисках да сложим край на взаимоотношенията си, казах му че е било грешка.
Тогава започна тормозът.

Тодор ме заплашваше, че ще покаже видеото на цяло село и ще ме изложи. Така една година ме викаше да излизаме, против волята ми да правим разни неща. Биеше ме и ми казваше, че ще покаже клипа на децата ми. Исках даже край на живота си да сложа. Не знам как, но видеата стигнаха до родата на Тодор, до жена му и майка му.

На 5 август 2019 година, жените от родата на Ванев дойдоха у нас, започнаха да ме бият и скубят, да ме обиждат. Свекър ми ги разтърва, дори хвана майката на Тодор и я изведе навън. Там тя му показа клиповете и му каза какво е имало между мен и Тодор. Оттогава фамилиите ни са в лоши отношения.

В деня на инцидента съпругът ми – Ангел и сестра му – Мария отидоха в сутрешните часове до аптеката в центъра на Рогош. По пътя са се разминали с Тодор Ванев, който с жестове е заплашил мъжа ми и му казал, че ще му чупи кокалите. Когато се прибраха ни разказаха. Тогава свекърва ми, дъщеря ми и зълва ми – Мария, решиха да отидат у майката на Тодор, за да ѝ се оплачат и да я помолят повече да не се заяждат с нас. След като тръгнаха, свекър ми тръгна след тях, а след няколко минути и аз тръгнах.

Влязохме в двора на Ваневи, аз също бях. Изведнъж Тодор се появи с една кола, като скочи в движение и нападна мен. Започна да ме скубе, дори си пазя косата от тогава / Атанаска показа пред съда плик, с дебел сноп коса/, имах плешиво петно. Удари ме и ме бутна на земята. Удари още майка ми и дъщеря ми. Тогава дойде Филип – свекър ми. Дотогава той бе в страни, без да се намесва. Попита го защо бие жените и какво още иска от нас.

Тогава Тодор се засили и му удари тукат, повали го на земята и продължи. Наобиколиха ги хората. Тогава свекър ми се защити с ножа, но не видях как приключи всичко”, разказа Атанаска.

Думите ѝ бяха преразказани и от сина на Филип Янков – Ангел.

„Тодор Ванев разби две семейства, разби психиката ми и на роднините ми. Бях дори разделен със съпругата ми – Атанаска. Жена ми искаше да сложи край на живота си. Ванев искал от нея да проституира за него в Германия.

След скандала през август 2019 година, от фалшив профил Ванев пишеше на Атанаска, че ще пребие мен и баща ми. В деня на инцидента – 15 май 2020 година аз и сестра ми отидохме до аптеката. По пътя се засякохме с Тодор. Той през прозореца на колата ми каза, че ще ми строши кокалите и зъбите.

Бил съм боклук и напсува майка ми. Освен това с жестове ми показа, че ще ме пребие. Преди време майката на Ванев ми каза, че ако получа заплаха от Тодор, веднага да ѝ се обадя, за да оправи нещата и да го вразуми. Така и направихме. Сестра ми и майка ми решиха да посетят Куна и да ѝ разкажат за поредната заплаха. С тях бе дъщеря ми и жена ми.

Вместо разговор обаче жените получиха побой от Тодор. За да ги защити се е намесил баща ми – Филип. Аз отидох впоследствие. Видях че баща ми има кръв по лицето и рани по лактите и коленете. Впоследствие разбрах, че Тодор е с рани. Ден след инцидента родата на Ванев дойде да се саморазправя – изпотрошиха къщата ни и колите ни. След време Тодор се закани, че един по един ще ни вкара в затвора”, каза Ангел Янков.

По време на делото днес бе показан ножът, с който Тодор е бил наръган. И Атанаска и Ангел не посочиха, че е ножа на Филип. По думите им приличал на него, но не знаели дали е той.

В заседанието днес бе изслушана съдебно психиатричната и психологична експертиза. Според вещите лица от Филип Янков е имал дълга история в системата на ЦПЗ – Пловдив, но не е бил с психиатрично заболяване.

Оказва се, че Янков е с избухлив характер, склонен на раздразнителност. Нападението на 15 май обаче не е било импулсивно, тъй като повече от година е знаел за секс клиповете и е бил в лоши отношения с семейство Ваневи.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    63 1 Отговор
    цигатска работа
  • 2 Пучо Капучо

    73 0 Отговор
    Знаех си аз...че наште сигани искат да са французи, хе-хе...
  • 3 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    41 0 Отговор
    АМА ОСТАВЕТЕ ГИ ДА СЕ РАЗБЕРЪТ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сандал

    55 0 Отговор
    Историята е изключително интересна и вдъхновяваща и включва въображението на пълни обороти.Браво на сценариста и актьорите много ме трогна.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хъш

    38 0 Отговор
    Красива балканска романтика, чудесно начало на любимият ми ден от седмицата :). Благодаря!
  • 8 Псевдоним

    22 4 Отговор
    Сега разбирам защо Ким Чен Ун не дава на поданиците си да правят секс клипчета с телефоните. За да е жив и здрав народът му.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дядо Гъдю

    11 0 Отговор
    Дайте линк да оплакнем окото!
  • 13 Чудо

    12 0 Отговор
    При такива случай,небрежно се подхвърля някоя брадвичка.мотика.лопата или друг подръчен инвентар и се изнасяш от мястото със скороста на глиган.
  • 14 гост

    24 0 Отговор
    о каква Илиада разказана през призмата ма мургавото малцинство! О каква скръбна повест достойна единствено за Шекспир!

    Коментиран от #22

  • 15 Шопо

    20 0 Отговор
    Нема нищо...Щом не е свирила на целото село, какъв е проблема...
  • 16 плевен

    1 3 Отговор
    Янек Миланов- Дупница -изчезнал от година и кусур- вадел го на грешното място.
    Е що се смеете на циганите? Така се прави мили мои, цивилизовани, изнежени джендъри. Само, че се почва с дамата.
    Да ви припомня ли притчата с Христос, когато е казал горе- долу следното: Който е безгрешен, нека пръв да хвърли камъка!
    "Дългата памет е по- вредна и от сифилиса."
  • 17 Ееехее от кога

    11 0 Отговор
    Лилавите венци се сещат за френска 🤣🤣🤣
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 слиен

    13 0 Отговор
    ударил му тукат ..... ахахахахахахахахахахахахаха ши полудея
  • 20 ААА СМЯХ

    6 0 Отговор
    Ами дайте линк към клипа де,.. иначе не го смятаме за доказателство
  • 21 един от многото

    8 0 Отговор
    Дайте го на някой турски режисьор и да видите какъв сериал ще извърти!
  • 22 Браво бе!

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Не познавам някой който може да го напише по-точно и красиво от теб! Респект!
  • 23 Saguaro

    3 1 Отговор
    Ромейски драми!Даже може и сериал да се направи от типа на многосерийните латино сериали.Ще се харчи добре на Балканите.
  • 24 √(n&Варна)

    1 0 Отговор
    Интубиране – така се нарича френската любов на епидемичен език.
  • 25 Шамсу имамов

    1 0 Отговор
    Абе дайте телефон или имейл на тая Атанаска бе да пробвам камерата на телефона