Last news in Fakti

2 Април, 2013 11:34 1 582 0

Рецидивист обрал три вили и се самонастанил в четвърта

  • рецидивист-
  • ограбил-
  • вили

В полицейския арест за вилна кражба попадна и 20- годишен софиянец

Свогенски полицаи задържаха системен рецидивист, обрал три вили и самонастанил се в четвърта, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София.

Вчера в дежурната част на районно управление „Полиция”- Своге се получили три поредни сигнала от собственици за извършени кражби от вилните им имоти в с. Церецел.

И в трите вили, собственост на софиянци,  било проникнато през зимните месеци след взломяване на катинарите на входните врати. Откраднати били радио- транзистори, кафеварки, тенджери, чинии, прибори, брадви, буркани със зимнина, пакети с ориз, боб и захар, дрехи, одеала.

 

Веднага след получаването на сигналите криминалистите предприели действия по установяването на извършителя и само час по- късно той бил задържан. В стара, необитаема къща в същото село униформените установили стария си познайник Н.Т. на 44 години, многократно регистриран и осъждан за кражби.

Излезлият едва преди няколко месеца от затвора рецидивист складирал там вещите, които задигнал при набезите си и дори се самонастанил в чуждия имот,   докато бързата реакция на полицаите не нарушила комфорта му.

Голяма част от инкриминираните вещи са иззети. Н.Т. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Уведомена е районна прокуратура- Своге. Работата по образуваните досъдебни  производства продължава.

В края на миналата седмица служителите на РУП- Своге започнали работа и по сигнал за разбита и ограбена вила в с. Владо Тричков.

По данни на собственичката от имота й били откраднати хладилник, телевизор, пишеща машина, три картини, 10 медни тръби, поялник, бормашини, циркуляр, печка на твърдо гориво, 120- литров бойлер, кутии с блажна боя. В рамките на незабавно проведените оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия криминалистите влезли в дирите на извършителите и в неделя те били задържани.

Оказало се, че кражбата е извършена от 20- годишния И.Б.  и 17- годишен младеж от столицата, и двамата регистрирани за кражби. Повечето от инкриминираните вещи са намерени и иззети от домовете им. И.Б. е задържан за срок до 24 часа, непълнолетният е освободен след разпит.

По случая е образувано досъдебно производство. Работи се по установяване съпричастността им и към други взломни кражби в района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА