Last news in Fakti

21 Декември, 2021 16:35 1 176 2

Задържаха 132 кг контрабандно пренасян тютюн за наргиле на МП "Калотина"

  • тютюн-
  • наргиле-
  • мп калотина

При последвалата физическа проверка в кухини зад задните седалки на автомобила са открити 132 пакета, всеки с тегло от около 1 кг

Задържаха 132 кг контрабандно пренасян тютюн за наргиле на МП "Калотина" - 1
Снимка: АМ

Митнически служители от отдел Борба с наркотрафика в Териториална дирекция Митница София задържаха 132 кг контрабандно пренасян тютюн за наргиле. Под ръководството на Районна прокуратура – Сливница се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1, пр. 2 от НК.

На 20.12.2021 г. митническите инспектори спират за проверка напускащ страната през МП Калотина лек автомобил с босненска регистрация. Водачът - турският гражданин И.Б., обяснява, че пътува от Турция за Босна и Херцеговина. При последвалата физическа проверка в кухини зад задните седалки на автомобила са открити 132 пакета, всеки с тегло от около 1 кг. По първоначални данни съдържащото се в тях вещество представлява тютюневи изделия за пушене с водна лула (наргиле).

С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Сливница И.Б. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Назначена е експертиза за установяване вида на откритата контрабандна стока.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минчо

    4 1 Отговор
    И??? Той напуска България/ЕС, не дължи никакви митни сборове, данъци такси нито пък иска възстановяването на такива! Какьв е проблемът? Не е дрога..
  • 2 А бе

    4 1 Отговор
    Тютюна намериха, а джипката на Влади, цяла,нова,издирвана....оставиха да си отиде. Как стана така?