Last news in Fakti

4 Януари, 2022 07:49 2 229 8

Бивш затворник преби майка си на Нова година

  • бивш затворник-
  • преби-
  • майка си-
  • нова година

Потърпевшата подавала жалби срещу него, извадила си ограничителна заповед

Бивш затворник преби майка си на Нова година - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Многократно осъждан и лежал в затвора пловдивчанин, отново отива зад решетките. Причината – системен тормоз над майка си и нарушаване на ограничителна заповед, разказват от TrafficNews.

Мъжът е осъждан многократно за различни престъпления. Едно от тях е било за побой и домашно насилие. В средата на 2020 година излязъл от затвора, където прекарал 2 години и половина. Вече на свобода, той заживял при майка си в Кючук Париж. Вместо да се поправи и да стане нов човек обаче, той не спирал да пие, отказвал да работи и постоянно изнудвал близките си за пари.

Тормозел майка си за средства, основно за пиячка. Случвало се е дори да я заплашва със смърт, ако не му купи алкохол. При един от последните скандали между майка и син, в края на ноември, мъжът посегнал на най-ближния си. Това наложило жената да подаде жалба срещу него. Завела дело за домашно насилие и само за няколко дни Районен съд е издал заповед за защита. Синът бил осъден да не приближава майка си, дома ѝ, местоработата и обичайните ѝ на пребиваване места.

Един ден, в края на декември, мъжът се появил пред вратата на майка си. Той бил облян в кръв. Виждайки го така жената го пуснала вътре. Почистила лицето му, позволила му да се изкъпе и го нахранила. Отново спорили за пари и алкохол. Последвал нов скандал и синът бил изгонен.

Не след дълго, само няколко дни след Нова година, мъжът отново се върнал пред дома на майка си. Нахълтал неканен вътре, пиян и агресивен. Той започнал да обижда майка си, обвинявайки я, че заради нея го боли зъб. Хванал я за главата и започнал да я блъска в стената.

Под претекст, че отива в тоалетната жената успяла да се скрие от агресивния мъж и да се обади на дъщеря си. Последната пък от своя страна повикала полиция.

По най-бързия начин екип на Първо районно се отзовал на адреса. Те заварили пияния мъж в спалнята на апартамента. Последвал арест и по бързата процедура му било повдигнато обвинение.

След няколко месеца синът се изправил пред Районен съд, където получил наказание затвор. Присъдата се изразявала в размер на 3 години и половина, при строг режим.

Недоволен от това, мъжът подал жалба срещу решението на първа инстанция пред Окръжен съд. В молбата си той написал, че не е знаел в какво се изразява заповедта за защита, както и че в онази вечер майка му сама го е поканила в дома си.

По време на делото пред съда се изправила пострадалата жена, както и дъщеря ѝ. И двете са били категорични, че пловдивчанинът сам е нахълтат в апартамента, неканен.

Що се отнася до заповедта, то същата е била подписана от мъжа пред представители на полицията в Първо районно. Освен това му е била прочетена и разяснена. Нещо повече – той вече е бил съден за подобно деяние и преди се е сблъсквал със закона за домашното насилие.

Именно поради това щенията му за по-леко наказание не били удовлетворени.

Както TrafficNews съобщи, през 2021 година са се увеличили случаите на домашно насилие в Пловдив. През изминалите 12 месеци са образувани 252 дела. От тях 14 са прекратени, тъй като потърпевшите оттеглят своите оплаквания.

В 95 процента от останалите случаи се издават заповеди за незабавна и постоянна защита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Механик

    9 0 Отговор
    Човекът явно си е напоправим. Не виждам защо такива ги вкарват в затвора, а година-две след това ги пускат.
    Мигар си мислят, че такъв може да се оправи ? Аз не мисля.
    Пращайте го това в някой рудник и там на хляб и вода и колкото изкара.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Балък

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Такава е системата гражданино водач !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 фАНТОМасс

    4 0 Отговор
    По-полезно щеше да бъде пратен да изразходи енергията си в бой по ШАЙКАТА ! Тогава щеше да има полза от боя му !
  • 6 мнение

    5 0 Отговор
    Пиянството е психическа болест. Този трябва да лежи в психиатрията. Той никога няма да се оправи, това е до гроб.
  • 7 балхарска

    0 0 Отговор
    работа
  • 8 Не се

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    знае как майка му го е матретирала когато е бил дете.