Last news in Fakti

8 Януари, 2022 12:32 5 732 20

След 13 г. проговориха жертви на "Наглите"

  • наглите-
  • ангел бончев-
  • киро киров

Според закона, за да пуснат някого предсрочно от затвора, не е необходимо той да е платил обезщетението, на което е осъден

След 13 г. проговориха жертви на "Наглите" - 1
Ангел Бончев Кадър Нова тв

Преди Коледа Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора Даниел Димитров-Релето, който беше осъден на 18 години затвор по делото „Наглите”. Той излиза на свобода 1 година и 9 месеца по-рано, защото се е поправил. Същото смятат и затворническата администрация, и прокуратурата. С това решение на съда половината банда за отвличания е на свобода. Зад решетките сега са само двама.

Общото между Киро Киров и Ангел Бончев е, че са жертви на „Наглите”. „Наглите” са хората, които отвличат за пари. Над 3 милиона евро от откупи и към днешна дата не са открити. „Наглите” са хората, които режат пръстите и ушите на жертвите си, съобщава Нова тв.

На 17 декември Софийският градски съд освободи предсрочно от затвора Даниел Димитров-Данчо Релето. Мотивите – изтърпял е повече от половината от наложеното му наказание от 18 години затвор. Бил е награждаван многократно, предприемчив е, не е импулсивен, премисля добре ситуациите, пише в решението си съдът. Преди това и затворническите власти, и прокуратурата нямат нищо против Димитров да излезе по-рано от затвора.

„Нашата правосъдната система е измислена по такъв начин, че първо прави престъпления, обирай, убивай и после ще видим какво ще стане. Нищо не ме учудва, че са ги пуснали. В затвора те са си примерни граждани”, коментира Ангел Бончев.

Според закона, за да пуснат някого предсрочно от затвора, не е необходимо той да е платил обезщетението, на което е осъден.

„Никъде не е посочено изискване да е възстановил вредите или да удовлетворил пострадалите лица, или техните близки. Много е трудно да се допусне, че едно лице, което е в състояние да отвлече някого и то с користна цел, за да принуди него или близките му да получи финансови средства, да го постави в изключително тежки условия за живот, да го унижава не изглежда много вероятно, че такова лице може да поправи”, обясни адвокатът по наказателни дела Людмил Рангелов.

„Може би да са се променили. Аз не вярвам да са станали по-добри. Който вярва, ги е пуснал. Аз нямам нищо против. Това че са ги пуснали по-рано, зависи от тяхното поведение – там са пяли, свирили, участвали в култ. революция в затвора, е помогнало”, каза жертвата на „Наглите” Киро Киров.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алибегай

    6 12 Отговор
    Щом са проговорили значи не сме свършили работата качествено.
  • 2 аде

    67 4 Отговор
    Закона трябва да бъде променен така ,че съдиите да имат отговорност.
    Пускаш някого предсрочно, той извършва престъпление- лежите заедно, тъй като отсъждането е застрашило човешкото здраве и живот трябва да поемаш равна отговорност с престъпника.
    Тогава да видим ще пускат ли и какви присъди ще дават.
  • 3 рсдф

    61 2 Отговор
    Киро, пари имаш.Действай!След като няма закони и правосъдие,действай!
  • 4 КадяСиУшев

    35 3 Отговор
    Някои са жертви на "Наглите",други - жертви на Цвъко (Молитвената закуска).
    Къде ли сега се крие Цвъки?
  • 5 КОТарАК

    13 9 Отговор
    то тва наглите е много размито понятие / има някои от жертите са много нагли също
  • 6 На Цветана

    23 1 Отговор
    наглия с асансьора гордостта ! Че и прокурорката докара в София и "дари" с висок пост !
  • 7 сигурно

    53 0 Отговор
    Тез ако бяха съдени в САЩ , щеше да им дадат по 150 год. затвор!!!

    Коментиран от #14

  • 8 Име

    31 8 Отговор
    Киро Киров направи снаха си депутат от ГЕРБ лично по настояване на Борисов. Това беше повече от добро обезщетение. Това , че неговите партньори го знаят какво представлява и не искат да си имат работа с него, е друг въпрос. Германците сами са си виновни,че са дали лиценз на Бош на криминален елемент. Ако не беше крил данъци, печалби, пари е брой и т.н. и ако му беше всичко изрядно, нямаше да е под прицел на още по големите престъпници от него. Пожелавам му да е жив и здрав, аз няма да си купя нищо от Бош България, заради Киров
  • 9 Българка

    27 3 Отговор
    СГСъд е гнила ябълка в съдебната систем, която се ръководи противозаконно от чужденец- руски гражданин БЕЗ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО. СГС е като спец.съда и прокуратура. Повечето му решения са скандални, на ръба или много отвъд закона! До кога това ще се търпи?
  • 10 Съдът

    34 0 Отговор
    ТЕ СЕ ПОПРАВИХА ОСЪЗНАХА СИ ГРЕШКИТЕ И КАЗАХА ЧЕ ДРУГИЯТ ПЪТ НЯМА ДА ДОПУСНАТ ДА ГИ ХВАНАТ
  • 11 Механик

    12 7 Отговор
    Жертвите на Наглите са НАГЛИТЕ. Самозбравили се бейове с пари от куфарчетата.
    Хич не съм симпатизант на Наглите, ама те са ми по-симпатични от жертвите.
  • 12 Някой

    4 7 Отговор
    Дреме,ли му за жертвите на Наглите?Ама честно!
  • 13 Гост

    8 1 Отговор
    релето се бил поправил, хахахахахахахахахахаха, няма такъв смях. Вчера излезнал, днеска, вече, се оглежда за новата жертва
  • 14 Ооооооооо ооооооооо

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "сигурно":

    АБСОЛЮТНО ВЯРНО! !!!!!
  • 15 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    КЪДЕ ТИ Е ПРОБЛЕМА БЕ ТАПАНАРИКУС !?!?!? ИМАШ ДАСТАТЪЧНО ПАРИ ДА ПЛАТИШ ЗА ЛИКВИДИРАНЕТО ИМ !!!!!!!! АЗ ЛИЧНО ЩЯХ ДА ЛИКВИДИРАМ -ТОРМОЗИЛИТЕ МЕ + МАЙКИТЕ ИМ !!!!!!!!!!!
  • 16 безпартиен

    1 0 Отговор
    Важен е поръчителят,а кой е до сега не е известно!Няма и да стане известно!А парите?При него са и са "изпрани" я в кюлчета,я в чекмеджета!Само си спомнете при какво ръководство на МВР се извършиха най-много поръчкови убийства!А само в МВР има информация/оперативна/ за всичко и за всеки-кога,колко на кого,как!!!!Та и тези поръчаните знаят от къде им идва "главоболието" и кой какво печели от отстраняването им!В крайна сметка ПРОКУРОРЪТ Е НАЙ-ДОБРИЯ АДВОКАТ и всички го знаят!
  • 17 Киро

    1 1 Отговор
    Ами просто дойде ПРОМЯНАТА и излязоха на свобода !
  • 18 Joro

    0 1 Отговор
    А жертвите отккъде събраха толкова пари? Брендо, Киро, съдията и колко още? Имам някакво усещане, че зад отвличанията стоят Борисов и Цветанов.
  • 19 Иван

    0 0 Отговор
    Едно време като се пуска мост строителят е довел отдолу и е гарантирам моста с живота си

    Коментиран от #20

  • 20 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    Стоял