Last news in Fakti

31 Януари, 2022 21:55 3 999 13

Мъж, оцелял в Рояк, почина мистериозно в старчески дом

  • пичонал-
  • рояк-
  • старчески дом

Мариам  подава жалба и случаят вече се разследва от Окръжната прокуратура във Варна. Вече е направена аутопсия.

Мъж, оцелял в Рояк, почина мистериозно в старчески дом - 1

Сигнал за смъртен случай на мъж в старчески дом. Покойният е бил сред преместените заради пожара в село Рояк преди два месеца. Случаят се разследва от прокуратурата.

Девет души от старческия дом в Рояк изгубиха живота си в пожара на 22 ноември. Останалите бяха настанени временно в общинска база в село Аспарухово. Сред тях е 67-годишният баща на Мариам, с диагноза Алцхаймер. На 1 януари рано сутринта тя получава обаждане от медицинска сестра. Разбира, че баща ѝ е починал.

„Говореше в минало време за татко, каза, че са влезли в 3 ч. в стаята му и са го намерили на леглото и е починал в съня си“, разказа през сълзи Мариам Мхитарян, дъщеря на починалия, пред БТВ.

Мариам и съпругът ѝ веднага тръгват към Аспарухово.

„Едвам ни пуснаха горе. Когато се качих в стаята, баща ми лежеше на леглото, беше целия в синини, на главата си имаше рана, около 5-7 см. отзад на тила. За тези синини и рани ние нямахме никаква информация, от дома никога не са звъннали да ни предупредят, че той се наранява, че е падал и има по-сериозни наранявания, които могат да костват живота му“, допълни Мариам.

Семейството не сигнализира в полицията, но прави снимки.

„Като дъщери се чувствахме виновни, че сме го закарали в дома, макар че ние го закарахме там, за да получи медицинска помощ, която му беше необходима 24 часа. Домът е частен, той се заплаща, таксите не са много ниски", споделят близките.

За да докажат добра грижа, от дома ѝ показват видео с баща ѝ.

„Като го пуснах, вижда се, че баща ми пляска, но около очите целият е в синини. Отпред на челото има драскотина доста дълга. И в началото на видеото се вижда как санитарят казва: "Недей да снимаш в близък план, защото ще му се видят очите", казва дъщерята на починалия.

Мариам подава жалба и случаят вече се разследва от Окръжната прокуратура във Варна. Вече е направена аутопсия.

„И смъртта не е естествена, както пише в съобщението, а е предизвикана от ударите, които е получил по главата. Имал е кръвоизлив и следствие на това е починал“.

„Вътре в самата стая е проявявал агресия – чупил е шкаф. На мен ми беше казано, че се е самонаранил, докато е бил в такова състояние. Знам и за случай, в който аз лично съм уведомила дъщеря му. Беше агресирал срещу човека, с когото е в стаята. Аз лично не съм знаела дали той има някакви синини или наранявания. Смея да твърдя, че този човек е бил обгрижван така, както трябва. В никакъв случай не може да се говори за някакво насилие спрямо него“, каза Милена Мазурик, управител на старческия дом в с. Рояк.

Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роза

    23 2 Отговор
    Ами разбира се,че директорката ще говори това,което е изгодно за нея!Моят съвет е-не изпращайте близките си в социални и старчески домове!Ще ги уморят и после няма да можете да осъдите никой!Прекалено много станаха случаите в такива домове и само от време на време се разкрива по нещо,а това,което не се разкрива -то е повсеместно!
  • 2 Нормален психопат

    26 1 Отговор
    Всички старчески домове по света и у нас трябва да бъдат закрити!
    Трябва да има истински рай и за старите хора!
  • 3 Д-р Ох Боли

    21 1 Отговор
    В старческите домове е като в Гуантанамо...
  • 4 Алоо

    15 6 Отговор
    Две дъщери и да оставят баща си в дом , алооо, мн сте се загрижили няма що , 5 мин слава

    Коментиран от #6

  • 5 Боже, какви случки са ми разправяли

    20 0 Отговор
    за хосписите около Варна, ще ви настръхнат косите. Никога не пращайте никой там
  • 6 ако и двете работят навън, какво да

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Алоо":

    правят. 800000 са избягали за десет години да работят навън, за да изхранват семейства и родители, заради Бойко крадеца.

    Коментиран от #11

  • 7 милена мазурик

    2 2 Отговор
    100% н@т@шк@
  • 8 Алфa Вълкът

    12 1 Отговор
    Тоя дядо камъни да е гледал, не деца!
  • 9 Др Хаус

    2 0 Отговор
    Тази същата и в псевдо клиника за зависими притежава,там кви чудеса стават.Нека Фкти проазрови малко за "Ренесанс Интер "колко от хората лекувани там са живи.
  • 10 Иво

    7 2 Отговор
    Да не дава Бог да имате такъв близък, преживял съм го и знам как накрая се молехме да си замине по бързо, мъка и за него, и за всички около него : на никого, никого не го пожелавам! Та, госпожата да не търси под вола теле, а да остане със спомените за баща си когато е бил той, а не Алцхаймера
  • 11 ККК

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ако и двете работят навън, какво да":

    Айде бе?
  • 12 Реалист

    5 2 Отговор
    Ми като не са ходили на свиждане изобщо, а чакат обаждане от мед. сестра, сега нека гледат видео и се чудят
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.