Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 08:29 5 441 6

Разплита се мистерията с починалата жена в Русе

  • починала-
  • русе-
  • кучета

Кметът на Ново село Мариела Йорданова обясни, че 72-годишната Миленка Ц. и мъжът, с когото живеела - 66-годишният Асен, през лятото на миналата година прибрали бременно бездомно куче, което родило в дома им 7-8 малки

Разплита се мистерията с починалата жена в Русе - 1

Разследват смъртта на възрастна жена, починала в дома си в русенското село Ново село.

Двамата със съпруга ѝ отглеждали много кучета в къщата и първоначално тръгна слух, че пенсионерката е починала в резултат на зверски нахапвания от животните.

Кметът на Ново село Мариела Йорданова обясни, че 72-годишната Миленка Ц. и мъжът, с когото живеела - 66-годишният Асен, през лятото на миналата година прибрали бременно бездомно куче, което родило в дома им 7-8 малки, пише „Монитор“.

Майката и вече порасналите четириноги живеели заедно с тях в къщата. Освен тези кучета имали и още две големи от преди, които също влизали в стаите. Хората не са местни жители и се заселили преди 5-6 години в селото, след като си купили къща.

На 5 февруари към 19:00 часа на Миленка, която имала заболявания, ѝ прилошало. Мъжът ѝ се обадил на тел. 112 да търси спешна помощ. Излязъл навън да чака линейката, а жена му останала да лежи в къщата в безпомощно състояние, като кучетата имали достъп до леглото ѝ.

Човекът чакал около десетина минути на улицата, но тъй като линейката не дошла през това време, се прибрал вътре. Жената вече не реагирала, а около нея се навъртали домашните любимци. Когато екипът на Спешна помощ дошъл, не могъл да влезе в къщата заради многото лаещи кучета на двора.

„Тогава колегите са поискали да дойде полиция, за да достигнат до нуждаещата се жена. Заедно с униформените са влезли вътре“, обясни директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Русе д-р Иванка Маринова.

Медиците не могли да помогнат, защото жената вече била издъхнала. Имала е следи от ухапване по едната ръка, но засега не може да се каже дали това ухапване е причината за смъртта ѝ.

Предстои да бъде направена аутопсия. Очаква се заключението на съдебните медици.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    23 9 Отговор
    Малиий, оскотява българина ,оскотява.Хора и кучета ,ужас мръсотия,болести ,гнус.

    Коментиран от #4

  • 2 интригантии

    10 2 Отговор
    а само какво заглавие беше сътворила жената чудо преди ден два по темата а то какво се оказва …
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 0 Отговор
    БОГ да я прости на ЖЕНАТА
  • 4 ХХХ

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Зззз":

    Ами пренасяме западния модел. Какви неща съм виждал в къщи на англичани, живеещи в България. Докато пиша ми се повдига даже.
  • 5 от една ухапана едва ли е

    2 0 Отговор
    умряла най вероятен хобит все пак статистика за поредната вълна гоним
  • 6 Някой

    6 2 Отговор
    Има си закон. Ако не си приют нямаш право на толкова кучета. Да не говорию че тези очевадно са изплискали легена. Но пък "хуманистите" са им симпатизирали. Страхотна държава имаме.