Last news in Fakti

7 Февруари, 2022 09:55 10 900 33

Експерт заподозря убийство при катастрофата със съдия Емилия Петкова

  • катастрофа-
  • ам тракия-
  • запалени коли

Смачканата задна част на автомобила “Тойота” говори, че джипът я е ударил минимум със скорост 170-180 км/ч, без да се съобщава нищо за спирачен път, коментира Христо Радков

Експерт заподозря убийство при катастрофата със съдия Емилия Петкова - 1

Катастрофата, при която загина спецсъдия на магистрала “Тракия”, за мен е убийство, а не обикновен пътен инцидент. Това показват деформациите, видими по двата автомобила и особено по втория, който е причинил сблъсъка отзад”. Това заяви пред “Труд” Христо Радков, председател на Българското обединение на шофьорите.

Тежката катастрофа стана преди 10 дни - на 29 януари, на километър 102-ри в района на Пазарджик. При нея загина Емилия Петкова, съдия от Апелативния специализиран наказателен съд. Тя карала “Тойота Ярис” в най-лявата скоростна лента в посока София, но намалила скоростта заради лоша видимост от дим от запалени треви в крайпътна канавка. Колата є била връхлетяна от джип “Рейндж Ровър”.

След сблъсъка двата автомобила кривнали вдясно и дори излезли от аварийната лента и избухнали в пламъци.

Два дни МВР скриваше самоличността на жертвата, след което по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев разследването бе възложено на екип магистрати от Националната следствена служба и взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура.

Христо Радков обърна внимание на задната част на джипа “Рейндж Ровър”, включително и една от задните врати, които са деформирани и това говори за изключително висока скорост при удара, поет основно от здравото шаси на джипа.

“Правя уговорката, че не съм участвал в огледите и нямам намерение да изземам функции на разследващите органи. Но от снимките се вижда, че смъртта на жената е настъпила още при удара отзад, при последвалия пожар тя вече не е била между живите.

Смачканата задна част на автомобила “Тойота” говори, че джипът я е ударил минимум със скорост 170-180 км/ч, без да се съобщава нищо за спирачен път. Ако я сравним с деформацията по колата на Милен Цветков - там говорим за 98 км/ч, а тук виждаме два пъти по-голяма скорост.

“Рейндж Ровър”-ът е по-висок от “Тойота”-та, дори и да е имало облак дим, шофьорът му по-отдалече е виждал движещите си пред него, там участъкът е прав, да не говорим, че е трябвало рязко да намали при приближаване на мястото с лоша видимост”, обясни Радков.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ana

    69 2 Отговор
    Сега остава да признаете и за Милен Цветков.
  • 3 Дааа

    84 2 Отговор
    Абе то и Милен Цветков по същия начин го убиха, ама сега за чайчето с наркотика ще се окаже виновен вносителя... ааа паста за зъби беше, нищо че, той принципно си шмърка и друса с твърдо бело. И ще се окаже в един момент невинен, някой нарочно му дал чайче с наркотик и му се замаяла главата в точно тоя момент. Чист като планинска водица... добре де паста за зъби с наркотик.
  • 4 Aлфа Bълкът

    45 3 Отговор
    Ами онзи другия жив ли е? Или е убийство и самоубийство? Или просто искаш да кажеш инцидент и този отзад е по-виновен?
  • 5 Рошко

    83 4 Отговор
    Бог да я прости!
    Масово хората шофират в лявата скоростна лента, защото така им е кеф и виждаме какво се случва при слаба видимост... А тоя който се е движи с 200 е за затвора,. Общо взето културата на шофьорите с ниска в Бг. Колко пъти ми се е случвало да изпреварвам,карам със 130, а от заде едни светлини, премигвания, клаксони,все пречи на някой състезател

    Коментиран от #18

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 111111

    11 4 Отговор
    Христо Радков ли? Още един изтрещел.

    ПС
    Но пък е в новините.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    22 3 Отговор
    Тук подозират убийство,а при Милен цветков........Нещастно стечение....Предвидливия след такива събития си води колата на Добър тенекеджия и начертава план как да бъде укрепена....Странично...При толкова Кръгови от дясната страна...Но ще се загуби баланса,та и отляво и отзад.....пак ви повтарям преди и ""Чистачите"" бяха по човечни....Оставяха и случая да участва...Сега са по американските филми......

    Коментиран от #12

  • 11 Гаглей

    17 5 Отговор
    Да и преди да приближи 102 ти километър, некъв кюнец е запалил тревата нарочно. За да намали видимостта. Къде къде по лесно се организират убийства. Мечтатели
  • 12 кьор хасане

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    неолду?
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 2 Отговор
    така е мафията убива самоубива помните ли убийството на бившия ПРОКУРОР КОЛЕВ
  • 14 Марче

    9 22 Отговор
    Дай сега да уточним...един път джипа удря яриса отзад. Втория път джипа и смлян отзад и задната врата също, защото шасито на джипа е много здраво. Значи джипа е карал на задна със 170, 180 км. в час и блъска яриса отзад. Брей, чудо....
  • 15 Джипа на дистанционно управление ли е?

    14 2 Отговор
    А тревите са се самозапалили по интернет!!
  • 16 Кую

    42 1 Отговор
    Каруцаря от джипката къде е? Защо не се казва нищо за него? Платено мълчание...

    Коментиран от #31

  • 17 Перо

    28 4 Отговор
    Шофьора,направил удара отзад е виновен за неспазване на дистанция и движение с несъобразена с пътните условия скорост. Не е направил никакво усилия за спиране или избягване на катастрофата,което в условията на магистрала с възможности, буди много съмнения за умишлено убийство! Сигурно хората на мутрите са платили добре и са обещали на шофьора на джипа, че ще оправят нещата с Гешев. Известно е,че тя беше съдия в знакови мутренски дела и въпреки,че ги спаси от присъди не и простиха! Пореден смъртен случай в една мафиотска въртележка! Нужна е тотална промяна в правоохранителната и съдебна система!
  • 18 Баш Батка

    9 17 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    Ако се научите и да карате ще е най-добре. Не може да идваш от село с една черна улица и да ми цапаш града.
  • 19 гост

    8 4 Отговор
    по магистралите и най вече на тракия ,редовно има коли в най лявата и средна лента каращи бавно , без включени светлини в Мъгла !...това е равно на самоуство и заплаха за живота на останалите водачи..

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Голям Слон

    9 1 Отговор
    Пак се правят сензации от нищото.. Давайте, направете промяна в НПК и всяко убийство след употреба на алкохол, наркотици или висока скорост да минава за умишлено. В момента можем само да се възмущаваме. Иначе колко повече видимост има роувъра? Смешно е да се твърдят подобни неща, когато си 30 см по-високо от останалите. С камион е друго.
  • 21 Голям Слон

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    А каращите в дъжд със включени лампи за мъгла отзад как ги описваш? А с халогени в ясно време? Лявата лента даже няма да я коментирам. В цивилизованите държави за всяко от изброените се полага солена глоба.

    Коментиран от #24, #30

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ,,Байрактар"70

    5 3 Отговор
    Още тогава е ясно на тези, които разбират, че е абсолютно предумишлено убийство!
  • 24 Ами тъй е

    10 1 Отговор

    До коментар #21 от "Голям Слон":

    Да,но в цив.държави не съм случил на скоростен път,камо ли аутобан с дясна лента кат юфка!

    Коментиран от #25

  • 25 Голям Слон

    11 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ами тъй е":

    Тук пътят в момента няма нищо общо. Говоря за цървули, които не знаят кое кога и как да използват. Пътят си е път. Караш с толкова, колкото ти позволява настилката и метеоусловията. Какво има за разбиране?
  • 26 Мдааааа

    10 5 Отговор
    "Рейндж Ровър”-ът е по-висок от “Тойота”-та, дори и да е имало облак дим, шофьорът му по-отдалече е виждал движещите си пред него".Е тази мисъл цепи мрака просто!Ако такива са ни "експертите",то ясно що съда се чуди с кви решения да излезе,мани,мани....сякаш роувърът е толкова висок,че вижда от птичи поглед!
  • 27 КОЙ И ЗАЩО УБИ МИЛЕН ЦВЕТКОВ??? КАСКЕТИ?

    8 3 Отговор
    КАСКЕТИ ,ЩО НЕ КАЖЕТЕ ЧЕ И ДЕЛОТО НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ Е СЪЩО УБИЙСТВО И ТО УМИШЛЕНО. ИДЕАЛНО ВИДИМОСТ,ЧЕРВЕН СФЕТОФАР, ВСИЧКИ КОЛИ СА СПРЕЛИ НА СФЕТОФАРА И ОНЯ СЕ Е БЛЪСНАЛ В КОЛАТА НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ С ЕДНИЧКАТА МИСЪЛ ДА ГО УБИЕ!!! КОЙ Е ПОРЪЧИТЕЛЯ КАСКЕТИ???? КОЙ Е ПОРЪЧИТЕЛЯ???

    Коментиран от #28

  • 28 Голям Слон

    4 3 Отговор

    До коментар #27 от "КОЙ И ЗАЩО УБИ МИЛЕН ЦВЕТКОВ??? КАСКЕТИ?":

    Има толкова много начини да убиеш един неудобен човек. Точно с дрогиран хлапак на ГЕРБ калинка ли? И то по времето на ГЕРБ. Харесвам конспирациите, но леко прекаляваш.

    Коментиран от #33

  • 29 отКадяНаКадя

    1 1 Отговор
    "Не съм участвал в огледите" и няма да участваш на по-късен етап, защото аман от пишман-експерти !
    Не се казва"дий",преди да се качиш на магарето, сиреч - когато се съберат безспорни доказателства,тогава можеш да се изказваш обективно.
  • 30 Стига бе

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Голям Слон":

    Халогените не хабат толко ток, а е по-гъзсрско, плюс това :D
  • 31 Ангел

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Кую":

    Ами пак е на мама ,,диету" и са си платили където трябва.
  • 32 Marinov

    0 0 Отговор
    Щом говори за ".. за спирачен път..." този Господин си е поредния ПИШМАН Експерт и в тази област си е ГОЛА ВОДА!
  • 33 Гад

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Голям Слон":

    И коя е Герб калинката в случая с Милен Цветков. Умен Голям Слон, две от трите думи са верни.