Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 08:04 2 223 12

Пиян тираджия блъсна Toyota и избяга

  • дрегер-
  • пиян тираджия-
  • бургас

Eто какво стана после

Пиян тираджия блъсна Toyota и избяга - 1
Снимка: БГНЕС

Нафиркан до козирката тираджия блъснал лек автомобил Тойота „Корола“ в района на магазин „Лидъл“ в бургаския жк. „Изгрев“ и избягал. Сцената се разиграла на 31 януари т.г., около 18 ч., като водачът на товарния автомобил с прикачено към него полуремарке, се движел в направление Ямбол-Обзор и пренасял стока, разказва Флагман.бг. След като ударил колата напуснал местопроизшествието, но будни граждани видели катастрофата и веднага сигнализирали органите на реда. Тирът и водачът му били моментално обявени за издирване.

Малко след 19 часа на същия ден, патрулен екип спрял тежката машина за проверка на ул. „Одрин“. Водачът е бил тестван за употреба на алкохол и наркотици, като уредът отчел 1,33 промила алкохол в кръвта.

Тираджията е Атанас Ангелов, на 57 г. от Сливен. Проверка в досието му показва, че Ангелов има две присъди да шофиране в нетрезво състояние. След последната му пиянска проява, свидетелството му за управление на МПС било отнето за 4 месеца и е изтърпял ефективно наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“.

Така през октомври м.г. Атанас отново се сдобил с шофьорска книжка, но видимо е запазил престъпния си навик и отново е седнал зад волана пиян.

Районната прокуратура в Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Атанас Ангелов. Ако бъде признат за виновен, тираджият може да отнесе наказание лишаване от свобода от една до пет години и глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева, предвижда Законът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    2 4 Отговор
    Щом е "тираджия" има и шофьорска книжка за ТИР. Чудно ми е какво представлява шофьорската книжка на тираджия?
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    9 0 Отговор
    Не е престъпление да си пийнеш, престъпление е да караш кола след това...

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лукреция

    10 0 Отговор
    Закона да не предвижда, а да се стовари с цялата си тежест за пияндура рецидивист.
  • 5 Митко

    9 0 Отговор
    Винаги съм казвал, че заподобен тип рецидиви трябва да има отнемане на книжката доживот.
  • 6 А ти

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антимаймуна":

    Къв си китаец ли си
  • 7 Факт

    6 0 Отговор
    Затвора не превъзпитава!Обществено полезе труд на магистрала Хемус!
  • 8 Един шофьор

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ":

    Веднъж казах на един приятел, който обича да си пийнува. Защо караш , когато си пил , не е хубаво? Той ми каза: Тогава е по интересно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Display

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти къде ги видя колегите, като обикаляше по паркингите ли ????? При нас толеранс няма, на 0,01 и си на трупчета, а за газ до дупка, колко да е дупка, след като сме ограничени на максимум 90км/ч.........като се научите да си карате колите като хората, тогава критикувайте как се кара 17м и 40т машина по нашите пътища...........то не е като драскаш под на Венелина бълвочите............

    Коментиран от #11

  • 11 антрашпиц

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Display":

    Ай стига с тез 90 ве.Всички знаем колко може да вдига тир по първокласен път,особенно ако е празен ....нали.!

    Коментиран от #12

  • 12 Левски 1914

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "антрашпиц":

    Човека ти е написал , камиона има ограничител на скороста и не може да вдигне повече от 90 км. Ама това в Ловеч няма как да го знаете.