Last news in Fakti

11 Февруари, 2022 08:10 1 507 5

Върнаха в ареста дрогирания шофьор, прегазил Виктория край Гърмен

  • връщат-
  • ареста-
  • дрогиран шофьор-
  • прегазена жеа-
  • гърмен

В началото на месеца 28-годишният мъж беше пуснат под „домашен арест“. Окръжната прокуратура в Благоевград протестира това решение пред Софийски градски съд

Върнаха в ареста дрогирания шофьор, прегазил Виктория край Гърмен - 1
Снимка: БГНЕС

Връщат обратно в ареста Реджеп Алиев, обвинен за смъртта на 17-годишната Виктория от Гърмен. Момичето беше прегазено на пътя между селата Хвостяне и Дъбница вечерта на 29 януари, съобщават от БНТ.

В началото на месеца 28-годишният мъж беше пуснат под „домашен арест“. Окръжната прокуратура в Благоевград протестира това решение пред Софийски градски съд.

Съдът прие, че комплексният анализ на събраните на този етап от разследването доказателства установяват всички обстоятелства, свързани с обвинението. Налице е реална опасност от укриване на обвиняемото лице и извършване на престъпление, затова изменят по-леката мярка „домашен арест“ в „задържане под стража“, съобщават от Апелативна прокуратура-София.

Реджеп Алиев е с две повдигнати обвинения. Първото, затова, че не е спрял навреме и е прегазил момичето, а след това е избягал и второ - че е шофирал след употреба на канабис. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 година за същото деяние, допълват от БЛИЦ.

Първоначално в ареста бяха задържани шестима мъже – двама, с които е пътувала непълнолетната Виктория и други четирима от колата, която я е прегазила. Впоследствие прокуратурата повдигна обвинение само на шофьора на автомобила, който я прегази.

По разследването за смъртта на 17-годишната Виктория се чакат три експертизи – съдебно-медицинска, техническа и ДНК експертиза, които ще бъдат готови до два месеца. Очаква се те да дадат яснота какво е било състоянието на момичето преди да бъде блъснато.

Има данни, че между нея и мъжете, с които е пътувала е възникнал скандал и са я гонили по пътя.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 4 Отговор
    някога даваха смъртна присъда за убийство и когато ги изкарваха прстъпниците полудяваха дращеха биеха си главите в стените плачеха молеха се а когато убиваха не мислеха ли ПЕШО КОНЯ
    ПЕТЪР СТОЯНОВ отмени смъртното наказание по нарждане на ЕС и ЕВРО АНТЛАТИЦИТЕ
  • 2 Въпрос

    8 0 Отговор
    Ами приятеля , който я е удрял и заради който е лежала ревейки по средата на скоростен път ?
    Ами братовчеда, който не е подал сигнал при положение, че екшъна е траял поне 30 минути ?
    Нещо не ми се връзва тая история, не е нормално някой да шамаросва братовчедка ти, да я настигне докато се мъчи да избяга , да я вкара в кола и да потегли нанякъде... И този нейн братовчед да не подаде сигнал никъде ... много гнил случай
  • 3 Още въпроси

    3 1 Отговор
    Как се озовала на пътя при положение, че пътника седи от дясно?
  • 4 Васил

    5 0 Отговор
    А Лютви Местан и този дето уби Милен Цветков?
  • 5 А оня

    1 0 Отговор
    ...дето уби Милен Цветков кога?