Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 12:51 3 103 9

Закопчаха столичанка, теглила пари от чужда карта

  • белезници-
  • софиянка-
  • карта

Ваня е открита в с. Кошарица

Закопчаха столичанка, теглила пари от чужда карта - 1

47-годишната Ваня, родом от София, сгафи жестоко, след като откри забравен портфейл на бургазлия в спортен магазин. Вместо да го предаде на полицията, жената го прибрала в себе си, взела от него наличните 250 лв. в кеш и дори изтеглила от дебитната му карта сумата от 4500 лв.

Собственикът на портмонето установил, че е загубил документите си чак вечерта на 15 февруари, като веднага подал сигнал в Пето РУ. Той обяснил подробно, че вероятно е изпуснал портфейла си в магазина след покупката и веднага след това започнало разследването. Оказало се, че такъв предмет не е бил връщан в полицията, което пък веднага означава, че вероятно е бил отнет от този, който го е намерил.

В рамките на няколо дълги за 45-годишният мъж дни, полицаите бързо установили какво всъщност се е случило. Още повече, че самият собственик на портфейла получил известие от банката си, че през дебитната му карта е извършена, без негово знание, транзакция в размер на 4500 лв.

След преглед на камери за видеонаблюдение на няколко места в района на спортния магазин и след кратко издирване, полицаите установили извършителката – 47-годишната Ваня, която живее от години в с. Кошарица. В акцията се включили служители на РУ-Несебър, които съдействали за откриването на жената по местоживеене.

Тя е направила пълни самопризнания пред органите на реда и възстановила двете парични суми. Неясно, поне засега, остава как жената е успяла да изтегли огромната сума от банкомат, без да знае пин кода – дали се касае за налучкване или го е открила записан в на хартиен носител в документите на 45-годишния бургазлия. Работата по случая продължава от служители на Пето РУ-Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 derewer

    13 0 Отговор
    Налучкала пин кода и изтеглила 4500лв, което е над дневния (на повечето хора и месечния) лимит на всяка дебитна карта? И я видяли на камерата и си казали веднага - а, ама това е Ваня от София! Пълен потрес!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор
    циганка крадла
  • 4 Емо

    0 0 Отговор
    Има възможност да се теглят до 2000 лв. на ден, в България, настройва се лесно, без ходене в офис. А голяма глупост е да теглиш в района, където е намерен.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 глоги

    1 0 Отговор
    Закопчаха столичанка,която е теглила пари от чужда карта. КАКВО СА Й ЗАКОПЧАЛИ? ПОЛАТА ИЛИ ЯКЕТО?