Last news in Fakti

10 Март, 2022 11:18 1 017 2

Образуваха досъдебно производство заради софтуера „Pegasus“

  • pegasus-
  • сгп-
  • софтуер

Разследването е възложено на следовател в Отдел „Следствен“ на СГП

Образуваха досъдебно производство заради софтуера „Pegasus“ - 1
Снимка: БГНЕС

СГП образува досъдебно производство за престъпление с оглед данни за нерегламентирано използване на софтуера „Pegasus“, съобщават от държавното обвинение. Ще се разследва неправомерно копиране чрез компютърна програма на данни за достъп до информационна система, предназначени да засегнат повече от една информационна система и настъпването на тежки последици от това деяние.

Разследването е възложено на следовател в Отдел „Следствен“ на СГП. По делото са приложени документи, изпратени са писма към всички институции относно закупуването и/или използването на софтуер „Pegasus“. Предстои да бъдат разпитани свидетели, да се приложат и други документи, да се назначат необходимите експертизи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АМА ДОСЕГА ПОДСЛУШВАХТЕ А

    6 0 Отговор
    Хайде възобновете делото срещу ченгетата на Борисов и по специалн оня специалист с отверката дето чупеше хард дисковете на подслушвателните системи
  • 2 Иван

    3 0 Отговор
    След дъжд, качулка. Помним преди години беше откраднат един Джип в София, пълен с техника вътре и накрая се измъкнаха че бил на турското посолство. Поне може да се прочете, не фейк новина!