Last news in Fakti

30 Март, 2022 08:33 3 316 3

Акция на ГДБОП в София и Червен бряг срещу трафик на културни ценности- петима задържани

  • гдбоп-
  • акция-
  • софия-
  • червен бряг-
  • трафик-
  • културни ценности

Акцията е вследствие на продължително разследване и събиране на доказателства за противозаконната дейност на организирана престъпна група, занимаващи се с противозаконно търсене, държане, отчуждаване и трафик на движими културни ценности

Акция на ГДБОП в София и Червен бряг срещу трафик на културни ценности- петима задържани  - 1
Снимка: МВР

Арестуваха петима души след акция на ГДБОП срещу трафик на културни ценности. Тя се е провела на 29 март в София и Червен бряг. В столицата са задържани трима души, а в Червен бряг - двама, съобщават от Нова телевизия.

Акцията е вследствие на продължително разследване и събиране на доказателства за противозаконната дейност на организирана престъпна група, занимаващи се с противозаконно търсене, държане, отчуждаване и трафик на движими културни ценности.

По информация на Нова телевизия при обиските в автомобила на един от задържаните са били намерени 121 антични монети с висока историческа и археологическа стойност както и сумата от 2125 лева.
Акцията е била по неотложност. Петимата са в ареста за 24 ч.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 0 Отговор
    Щом Васко Кръпката е обявен за ЕнтЕлектОалеЦ, очаквам да обявят за културна ценност Русата Златка‼️
  • 2 Иван Грозни

    9 1 Отговор
    В България само това се прави. Работете по този начин и ще станете богати като мен - с поздрави Боко.
  • 3 специалист

    8 0 Отговор
    Това на снимката са супер фалшификати ! В плевенско има отлични майстори наводнили европа и света с фалшификати трудно разпознаваеми и от най добрите специалисти.