Last news in Fakti

31 Март, 2022 08:08 1 265 5

Съдят служител на тубдиспансер, душил сестра

  • служител-
  • душил-
  • сестра-
  • тубдиспансер

Пострадалата била открита от колеги, които ѝ оказали спешна медицинска помощ.

Съдят служител на тубдиспансер, душил сестра - 1
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура Благоевград предаде на съд общ работник в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Благоевград за причиняване на телесна повреда на медицинска сестра, разказват от struma.com.

През февруари 2019 г. главната медицинска сестра Надка Мишева подала рапорт, в който се посочвало, че обвиняемият Васил Дичев не изпълнява съвестно трудовите си задължения.

На 28 януари 2021 г. Мишева, която е главна сестра била на работа в поликлиниката. Докато вървяла към сградата на пулмологичното отделение обвиняемият я приближил и нападнал. Нанесъл ѝ удар с ръка в областта на лицето. Пострадалата извикала и вследствие на загуба на равновесие паднала на земята. В следващия момент Васил Дичев силно я ударил с крак в областта на гърдите, навел се над нея и стиснал шията ѝ с ръце.

Пострадалата била открита от колеги, които ѝ оказали спешна медицинска помощ.

В приложената към досъдебното производство медицинска документация са описани причинените на Надка Мишева травматични увреждания- сътресение на мозъка, контузии в областта на главата и на гръдния кош, фрактура на ребро, отток и кръвонасядания.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    психопат
  • 2 Интересно

    3 1 Отговор
    Как хем е била на работа, хем е била навън... Иначе не одобрявам насилието, задължителна присъда от 2-3 години трябва

    Коментиран от #3

  • 3 Пъци

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Интересно":

    Елементарно,Уотсън! Не си ли виждал медицински обекти разположени в няколко сгради в малък болничен парк?Сградата на поликлиниката е била отделна от сградата , в която са разположени отделенията(стационара) на болницата.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    ЖЕНА лежа час на тротоар в ГРАД ВРАЦА къде са ИНСТИТУЦИИТЕ
    КОНКУРЕНТ БГ
  • 5 Мен ако питат

    2 0 Отговор
    Опит за предумишлено убийство и най-вероятно ще мине или за хулиганство, или споразумение за някаква пробация, демек нищо.