Last news in Fakti

3 Април, 2022 10:11 5 777 19

Съседи на Жоро Инкасото го видели в Пловдив

  • георги енев-
  • жоро инкасото-
  • пловдив

Той излежа присъдата си и не каза къде са откраднатите пари

Съседи на Жоро Инкасото го видели в Пловдив - 1
Снимка: БГНЕС

Преди 10 години Георги Енев стана Георги Милионера, след като обра инкасо автомобила, с който превозваше милион и половина лева на клиент. Енев избра да се предаде и да не върне парите от обира. Тази седмица той вече е на свобода, припомня бТВ.

През юни 2012 година 43-годишният бивш инкасо служител и военен с мисия в Афганистан обра инкасо автомобила, който охраняваше. Тогава той изпрати колегата си за дюнер и избяга с колата и над милион и половина лева, като остави 17 000 евро за колегата си по смяна.

Няколко дни по-късно Енев се предаде сам и стоически отказа да обясни къде са липсващите пари. Майка му върна оставените ѝ преди това 25 000 евро.

Преди обира Енев имал банков кредит за погасяване. През 2014 г. пловдивският апелативен съд го осъди на 12 години затвор, а присъдата беше потвърдена от Върховния касационен съд. След 9 години и 9 месеца в пловдивския затвор Георги Енев е вече на свобода.

В Манолско Конаре - селото, където е отгледан като дете - никой не иска днес да чува за Жоро Милионера. От близките му там е останала само леля му:

"Нямаме връзка с него. Не искам неприятности, казва Василка Юрукова, леля на Георги Енев и добавя, че той не се е появявал в селото.

Материалното положение на близките му не се е променило през последните 10 години. Майката на Георги Енев живее в стар панелен блок в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Новост е видеокамерата за наблюдение над външната врата. Никой не отговаря на позвъняванията ни.

Съседите в Пловдив са по-разговорливи. Някои вече са срещали Георги Енев на свобода и дори са говорили с него и казват, че изглеждал възпитано.

Пред съда Енев призна вината си, но не върна парите. От откраднатите милион и половина са възстановени едва 80 000 лева. Преди 5 години инкасо фирмата преустанови дейността си в България. Енев излежа цялата си присъда, като с работа намали близо 2 години и 3 месеца. Адвокатът му отказа коментар и заяви, че клиентът му не желае да се среща с журналисти.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закачете му

    17 20 Отговор
    един GPS че целокупният народ да знае къде ходи.

    Коментиран от #11

  • 2 Раданч Татлъту

    33 8 Отговор
    Парите са в една къща в Бършилона.Големия Лапач му ги пази.😎🤡🥳👍
  • 3 Еваларка

    50 4 Отговор
    Браво ! Еваларка на това момче! Да бяга вече в чужбина и да си харчи парите на воля! А нашите власти да се поразровят , откъде ги и е имал парите ОНЗИ клиент , чиито са били!
  • 4 Щом

    45 0 Отговор
    вече е свободен , каква сензация , че комшиите му са го видели ?
  • 5 хаха

    50 2 Отговор
    Добре направи човека, ако беше работил 10г., нямаше да стане милионер.
    Той си излежа присъдата и сега ще си харчи милионите.
  • 6 Кики

    41 1 Отговор
    Трябва по вече такива хора като този , да вземеш от изедници и крадци не е престъпление , това са пари ограбени от народа
  • 7 Онзи

    11 8 Отговор
    Може да е делнал е парите с банкянския лапач.
  • 8 адаша

    25 1 Отговор
    Комшиите на Боко виждали ли са го? Там цифровите параметри са по сложни...
  • 9 Супер нека си ги харчи 😅👏🏻💪🏻👊🏻💶💵💰💶💷

    15 2 Отговор
    А за милиярдите на Банкянския сатрап кога. 1 вечер го задържаха и пожълтяха му килотите 🤪😝🤣 а си представям 10 години🤣🤣🤣👊🏻
  • 10 Инспектор Дю дю

    5 5 Отговор
    Изяли са ги мишките, а мафията го дебне на всяка крачка? Дори чрез някакво чудо да ги изнесъл в чужбина с някой ортак пак няма да го оставят на мира! Това са горещи пари!
  • 11 Амиии

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Закачете му":

    Той си има "следачка", ако ползва, каквото и да е устройство различно от 20 годишен телефон, но дори и през него, ще го триангулират;))) Трябва да се прави на апах, но Бай Брадър гледа навсякъде! Когато е гепил не е предвидил бързия скок на технологиите, както и поголовното глобално следене на Новия ред! Пък, ако са го всксали в пандела съвсем няма шанс!

    Коментиран от #12

  • 12 Aлфа Bълкът

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Амиии":

    Не го мисли, след 3 месеца ще може да си харчи парите с кеф и никой нищо не може да му каже!
  • 13 фАНТОМасс

    11 0 Отговор
    Защо Жоро е лежал в затвора за тези няколко милиона , а ББ и Шайката му са на свобода , при положение , че има тонове улики , рекет , кражби и лъжи за стотици милиони ? Защото Жоро е прост охранител , а Вожда и хората му си имат персонален главен прокурор ли ?
  • 14 ЧЕКМЕДЖЕ

    4 1 Отговор
    Големият лапач е друг и всички много добре знаят името му. Той сега се изявява като морален стожер и даже ни дава акъл кое е добро и кое е зло , как да живеем , и че сме тулупи и маТРиял ! Кое е злото - Жоро .... Бойко..... народа.......шайката ?
  • 15 Двуок ЦИКЛОП

    3 0 Отговор
    Жоро вече си е излежал присъдата ! Това значи ли , че сега е свободен да си харчи на спокойствие скритите пари ? Приема ли се , че с тези 10 години си е изкупил престъплението и грешките ?
  • 16 Ялова волЯ

    6 0 Отговор
    В крайна сметка , този УЖ прост охранител , добре е обмислил и си е направил сметката , че си струва да загуби 10-12 години в затвора , но после да излезе и да си заживее живота някъде навън или зад граница ! Надява се , че добре си е оплел кошницата !
  • 17 боко

    2 2 Отговор
    При маноилчо манов гербака нали фирмата му обучава инкасо крадците,като азовците в украйна затвор за мутрите
  • 18 Павел пенев

    4 0 Отговор
    Както в един разказ на Чудомир се твърди,че не е важно да откраднеш,трябва да скриеш парите.
  • 19 васик атанасова

    9 0 Отговор
    ИЗЛЕЗЕ МЪЖ ТОЗИ
    И ТО УМЕН
    ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ