Last news in Fakti

17 Май, 2013 19:08 2 754 0

Откраднаха бижутата на звездите в Кан

  • фестивалът в кан-
  • бижута-
  • един милион долара
Откраднаха бижутата на звездите в Кан - 1
Джулиан Мур успа да разходи скъпоценните бижута по червения килим в Кан, преди да бъдат откраднати. Снимка: ЕПА/БГНЕС


Бижута на стойност повече от 1 милион долара бяха откраднати по време на филмовия фестивал в Кан, съобщи "Холивуд Рипортър".

Накитите са били откраднати от сейф в стая на централен хотел в курорта около 2.30 през нощта. Стаята е била наета от служител на голямата швейцарска бижутерийна компания "Шопар". Скъпоценностите трябвало да бъдат отдавани под наем на звезди, които ще минат по червения килим на фестивала.

Местната полиция е уточнила, че откраднатите бижута са на стойност 1,4 млн. долара. Те са били задигнати заедно със сейфа, в който са се намирали, след като той е бил изтръгнат от стената на хотелската стая. Извършителят е можел лесно да пренесе сейфа до съседната стая, която била свързана чрез обща врата с тази на потърпевшия.

Според полицията, кражбата е дело на вътрешен човек, като всички служители на хотела са поставени под съмнение. Полицейското управление в намиращия се наблизо град Ница вече е започнало разследване по случая.

"Шопар" е един от основните спонсори на фестивала. Фирмата дава бижута под наем на едни от най-големите филмови звезди, идващи в Кан за събитието. Тази година с техни творения по червения килим минаха супермоделът Карла Дивайн и американската актриса Джулиан Мур.

Освен това компанията изработва и наградите във форма на затни палми, които се връчват на победителите на фестивала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА