Last news in Fakti

12 Април, 2022 08:10 2 365 8

Разкриха причината за смъртта на новородено в новозагорско село

  • новородено-
  • коньово-
  • черепно-мозъчна травма-
  • дере

То е родено нормално в деветия месец

Разкриха причината за смъртта на новородено в новозагорско село - 1
Снимка: Shutterstock

Прокуратурата в Сливен разследва тежък криминален инцидент. Тяло на новородено беше открито в дере край новозагорското село Коньово. Причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма. Майката е на 19 години от същото село и живее с родителите си.

Сигналът е подаден на 7 април от родителите на две момчета, които открили тялото на бебето в изоставен двор в селото. Те отказаха да застанат пред камерите ни, но разказаха, че децата им са изплашени и в шок от случилото се.

Дошлите на място полицаи открили новороденото в дере в края на селото. Тепърва разследването ще покаже дали и от кого е било преместено.

19-годишната майка сама завела полицаите до мястото, където е хвърлено тялото на детето.

Тя още не е разпитана, защото след раждането била в тежко състояние, но отказала да бъде хоспитализирана.

Според прокуратурата бебето е момиченце, родено нормално в деветия месец, а причината за смъртта му е тежка черепно-мозъчна травма. 19-годишната майка криела бременността си и до деня на инцидента никой не разбрал, че очаква дете.

„Ужасно, разбира се, как, да захвърлиш детето си. Може и да не е тя, други слухове се говорят, че минало едно такси, спряло до къщата, изчезнало таксито“, каза съсед.

Къщата на семейството е затворена, а близките им не са ги виждали.

По случая е образувано досъдебно производство. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, предстои психиатрична експертиза на майката.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Историк

    26 0 Отговор
    Познайте от кой етнос е майката...Това и животно не би го направило!

    Коментиран от #3

  • 3 Зззз

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Дори и да не е от този етнос, цялото семейство са явно социални аутсайдери, по сливенско особено по селата само такива са останали от българския.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Justice

    18 0 Отговор
    Въпроса ми е , защо изобщо такива изроди ги пускат от затвора ?! Наскоро прочетох ,че двете момичета на по 14 години , които убиха съученичка поради факта ,че била много красива , излежаха по 8 години затвор и сега са на свобода !
  • 6 З333

    4 0 Отговор
    И коя е причината,само слагате заглавия ,а това същото го пише навсякъде,няма нищо ново,още повече нещо ново,Аман значи,

    Коментиран от #7

  • 7 456

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "З333":

    Причината за смърта е черепно мозъчна травма.
  • 8 баба Гицка

    1 0 Отговор
    Мир на Душичката! Причината я разкриха, тя е очевадна. Кой и как я е причинил тази травма?