Last news in Fakti

28 Май, 2013 19:21 1 723 0

Бивш мениджър арестуван за убийството на холандската волейболистка

  • волейболистка-
  • холандска-
  • ингрид висер-
  • убийство
Бивш мениджър арестуван за убийството на холандската волейболистка - 1
Ингрид Висер и Лодевейк Северин

За убийството на холандската волейболистка Ингрид Висер и нейния партньор Лодевейк Северин, чийто тела бяха открити в Испания, е арестуван бившият мениджър и технически директор на испанския клуб „Мурсия 2005“, за който спортистка се е състезавала от 2009 до 2011 г., съобщи в. „Ел Паис“.

36-годишният испанец Хуан Куенка Йоренте е бил задържан вчера заедно с двама румънски граждани. Според началника на полицията в град Мурсия – Сирило Дуран, холандската двойка се е срещала с тримата в къща под наем в град Молина де Сегура в околностите на Мурсия, за да обсъждат нещо. Какви общи планове са свързали тези петима души, засега не е известно. При обиск в къщата са били открити следи от насилие и въз основа на събраните данни са извършени и арестите.

Близките на двете жертви не знаят те да са имали общ бизнес или някакви други отношения със заподозрените. Според тях, Ингрид и Лодевейк били в Испания, за да посетят клиника за оплождане ин витро. 

През 2011 г. клубът „Мурсия 2005“ е закрит поради финансови трудности. Арестуваният Йоренте е водил всички дела на клуба до неговата ликвидация. Бившият собственик Еведасто Лифанте свидетелства, че тръгвайки си, Йоренте е взел със себе си цялата документация на клуба, включително и компютъра. Когато му поискали да ги върне, той отказал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА