Last news in Fakti

4 Юни, 2013 12:42 7 876 3

Полицаи задържаха 26 килограма хероин

  • хероин-
  • задържаха-
  • наркотици-
  • полицаи-
  • малко търново

Операцията е осъществена след 8-месечно наблюдение

Полицаи задържаха 26 килограма хероин - 1
Снимки: МВР

26 килограма хероин иззеха служители на ОДМВР-Хасково, съобщиха от МВР. Задържани са двама мъже и жена, двама са обявени за издирване. По цени на съдебната система конфискуваният наркотик е за над 2,3 млн. лева.

Операцията е осъществена след 8-месечно наблюдение и работа във връзка с трансграничен трафик на хероин в координация и под контрола на хасковската окръжна прокуратура.

Вчера на ГКПП - Малко Търново полицаите спрели за проверка лек автомобил „Опел Зефира“. Колата е шофирана от 40-годишния жител на Хасково Л.Д., който идвал от Турция. В хода на проверката, в специално пригодени тайници – кухини под седалките на колата - са намерени 50 вакуумирани пакета, обвити с индиго и тиксо. Прахообразното вещество в тях реагирало на хероин. Теглото на дрогата е 26 кг.

При разследването е изяснено, че мъжът е ангажиран за превоза от друг свой съгражданин – С.А. /40 г./ и с още двама – В.Б. /41 г./ и Н.К. /55 г./ от Хасково, са участвали в трафикирането на дрогата. Последните двама отговаряли за транспорта и наели Л.Д. за шофьор. Установена е съпричастността и на 32-годишна хасковлийка, съпруга на С.А., участвала в организацията на трансграничния трафик. На работното й място полицаите открили огнестрелно оръжие – пушка, калибър 7,62 със заглушител и 36 боеприпаса за нея. Жената съхранявала и 50 телефона и сим карти, включително и на чуждестранни оператори.

С.А. и Н.К. са обявени за общодържавно издирване, а на останалите трима е наложена полицейска мярка за задържане.

По цени на съдебната система конфискуваният наркотик е за над 2,3 млн. лева.

Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Хасково, образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 2 Ингемар Стенмарк

    0 0 Отговор
  • 3 калоян костадинов

    0 0 Отговор