Last news in Fakti

31 Май, 2022 14:35 1 917 8

От СДВР: Алена Щерк е подавала три сигнала срещу Виктор Спига, но не и жалба в полицията

  • сдвр-
  • алена щерк-
  • виктор спига-
  • сигнали-
  • жалба

Жената не се е явила в районното управление, за да подаде жалба срещу бившия си приятел

От СДВР: Алена Щерк е подавала три сигнала срещу Виктор Спига, но не и жалба в полицията  - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Убитата IT специалистка Алена Щерк е подавала сигнали срещу бившия си приятел в полицията, съобщават от СДВР заради засиления медиен интерес дали е имало подадени оплаквания за упражнявано срещу нея насилие.

От предоставената от дирекцията информация става ясно, че са регистрирани три сигнала:

На 2 февруари 2022 г. в Трето РУ е получен сигнал по телефона от 47-годишна жена, която обяснила, че е притеснявана от бившия си приятел. Адресът е посетен от полицейски патрул. Мъжът е предупреден. Потърпевшата е поканена да подаде жалба в районното управление, което не се е случило.
На 11 февруари 2022 г. на тел. 112 е получено съобщение от 47-годишна жена за скандал между нея и бившия ѝ приятел. Сигналът е насочен към Шесто РУ. При посещението на адреса от екип на районното управление мъжът не е открит, не са установени данни за физическо насилие. Жената отново е поканена да подаден заявителски материал, но тя не се е явила в РУ.

На 11 април 2022 г. в Седмо РУ Алена Щерк заявява, че бившият ѝ приятел не е върнал в определения срок личния ѝ автомобил, който тя доброволно му е дала да ползва. По случая е образувана преписка и материалите са изпратени в прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Коментар

    10 0 Отговор
    Първо Бог да прости жертвата.

    Може ли 3 сигнала и ония от МВР да не си мръднат пръстите???
    Трябвало жалба???????
    А трябва ли въпросната жалба да е нотариално заверена с подпис на поне 1 свидетел???

    Пълна анархия в нашата държава!
    Всяка вечер фойерверки след 22:00 часа, необезпокоявани купонджии си правят квот си искат?!
    Всяка вечер гонки и състезания с мотори и "мощни" (пърдящи) автомобили по улиците на големите градове, управлявани от хлапенца на 17,9г, ненаиграли се на НФС?!

    Има ли държавата ни ОТГОВОРНИ ИНСТИТУЦИИ, ИЛИ МИРНИТЕ ГРАЖДАНИ ДА НАРАМВАМЕ КАЛАШНИЦИТЕ И ДА ВЪВЕЖДАМЕ РЕД????!!!!

    Коментиран от #7

  • 3 Пак ли с тия несретници

    2 3 Отговор
    Родена била в София,ама имала кат родина Бълг. и Германия.Тва латинамерикан влечуго било родено в Коста Рика,дет я фащали законите и можело да мине за нормална държава Ай сик..,кво занимавате хората с глупости.Че го е избачкакала,ама тарикат не писка,демек тя.И ся тва латинамерикана влечуго пак и Бг му станала втора родна страна.Ай сик...А,и искала сини й да тресне Холивуд,че и свето!Брях,само ти ли имаш деца да се учат във Великобритания.А бе,малце загубила разум 47-годишна ку ,ама запазила майчини ....

    Коментиран от #5

  • 4 Павел пенев

    1 1 Отговор
    Всъщност украинските съдии трябва да бъдат съдени за тези поръчкови процеси, но тяхната съдебна система е като македонската.
  • 5 Да бе

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пак ли с тия несретници":

    Ква рубинена течност продавали по София на заможните граждани.хахаха,дет кат пийнеш глътка и после поне половинка луканка,или хлебец нема ти стигне да погасиш киселините в стомаха.Ний си немаме сигур винце по има-нема под 3 евро литърчето по магазинчетата на винпромите,дет тая рубинена помийка,отделно,че дига и кръвното малко, да я видиш на бутилка пред себе си да я сриташ,за друго не стаа

    Коментиран от #6

  • 6 Не бе,не бе

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да бе":

    Стаа дума за стратегически инвеститори.
  • 7 Гражданин

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Коментар":

    Нямам нищо общо с полицията, но е действала съгласно закона. Не обвинявай полицията, неграмотен си! И подбуждаш към престъпление. Мелезът може да е извършил това престъпление. Съдът ще каже.
  • 8 БСП най крадливата партия

    1 0 Отговор
    КЪДЕ Е ВЕЛИКОТО ЧЕНГЕ КЕРКЕНДЕ РАШКОВ ПАЛЯКА, ЗАЩО ПОЛИЦИЯТА НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА СЕД ТРИ СИГНАЛА, А НА РЕЗИДЕНТА ПОТУЛИХА И ЗАПИСА, И КАТАСТРОФАТА, СИНА МУ И ДЕСА. ОСТАВКА БОКЛУЦИ.