Last news in Fakti

5 Юли, 2022 15:41 1 571 17

Поискаха допълнителна експертиза за катастрофата с Лютви Местан

  • лютви местан-
  • експертиза-
  • катастрофа

Според защитата на втория подсъдим има свидетелства, че политикът не е излязъл от кръстовището от правилното място

Поискаха допълнителна експертиза за катастрофата с Лютви Местан - 1
Снимка: БГНЕС

Допълнителни изчисления на експертите, извършили автотехническата експертиза, ще имат задачата да определят изходното местоположение на автомобила на Лютви Местан при катастрофата край момчилградското село Загорско. При инцидента през 2019 г. загина бебе на шест месеца. Искането е входирано като молба от защитата на втория подсъдим по делото – бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед. Това обяви в хода на днешното заседание съдия Георги Милушев. Той определи искането на адвокат Петра Свиленова да бъде уважено, предаде БТА.

Самата адвокатка обясни, че има свидетелски показания на трима независими очевидци, според които Лютви Местан не е излязъл от правилното място. „Имаме допълнителни въпроси към автоекспертите, които да дадат отговори на тези въпроси, свързани със свидетелски показания, които не са отчетени за изходната позиция на г-н Местан, излизайки от кръстовището, и да направят нови изчисления съобразно тези свидетелски показания“, обясни тя.

Съдът отхвърли като неоснователни останалите отправени искания от страна, както на частното обвинение, така и на Лютви Местан, който поиска разпит на нови свидетели и експерти, както и изискването на Проект за промяна в организацията на движение на път Кърджали – Маказа от 2020 г. Оставянето без уважение на исканията доведе защитаващият се сам в днешното заседание Местан да поиска за пореден път отвод на съда. Съдът не си даде отвод.

Минути след края на днешното заседание Местан обясни, че до края на делото на тази инстанция (ниво Окръжен съд), ще се защитава сам, защото според него съдията по делото е пристрастен и няма значение кой го представлява пред магистратите.

„Пред мен е един обвинителен акт, който се основана на негоден протокол за оглед, пълен с лъжи. Основава се на манипулирани след катастрофата факти и обстоятелства и аз рано или късно ще докажа всичко това. Но не мога пред този съд, защото този съд не просто не чува аргументи, а отказва да вижда очевадни факти“, каза Лютви Местан.

В началото на днешното заседание по делото той се отказа от защитата на двамата си адвокати Менко Менков и Нацко Дойчев с мотива, че съдът не им дава възможност да изпълняват защитните си функции. Пред журналисти той упрекна за пореден път в пристрастност съдията по делото. "Става въпрос не просто за нормална предубеденост. Става въпрос за пристрастие и за външно въздействие. За това говоря и за организирана схема, която цели да ме осъди“, заключи Лютви Местан.

Следващото заседание по делото бе насрочено за 26 септември от 10:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПазарЖик

    17 0 Отговор
    Че то това се вижда на симките.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 0 Отговор
    Ако беше някой сиромах щеше да изгние в затвора.
    А Лютвито ще го оправдаят и това е.

    Коментиран от #5

  • 3 Иван

    24 0 Отговор
    Накрая бебето ще излезе виновно!
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 0 Отговор
    Кога се появиха и свидетели ‼️
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако беше някой сиромах , даже нямаше да чуеш за случая 🤔
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 6 Отговор
    Меко казано НЕ симпатизирам на Местан , но и бащата определено е виновен ! При това има поне три негови грешни решения довели до фаталния инцидент ‼️
    / не ми дреме за минусите, но истината е една/;

    Коментиран от #9, #13, #16

  • 7 кУмУнист

    18 0 Отговор
    Това дело ще се точи докато или изгуби пълен обществен интерес и хората забравят за него, или падне давността. В Кърджали всички съдии и прокурори са подкупни до няма и къде. Има един хотел Арпезос собственост на трите строителни фирми на ДПС и там от обяд се наливат прокурори и съдии. Какви експертизи 3 години за тази катастрофа, то и баба ми знае какво е станало, бащата фучи като бесен без да обезопаси бебето си, от друга страна Лютви на 5 мастика пукнати на вилата на човека на дост Деведжи отнема предимство и става меле. И двамата са за затвора.

    Коментиран от #15

  • 8 Копипасте

    20 1 Отговор
    Преди няколко години пак "виден" политик - някой си Великов бутуряса до Елин Пелин едни хора! Ще си спомни ли някой дали го осъдиха изобщо, или мина с условна, или с НИЩО! Преди още няколко години "великия" фигурист Максим Ставицки пиян на мотика бутуряса едни младежи по морския път и НИЩО!?
  • 9 Възмездие

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Е дори да е така, но местанчо пледира за абсолютна невиновност! Съдии били пристрастни и какво ли още не! Той като забегна в турското посолство, орева орталъка, че го гонели да го сапикясат, но само се издаде, че е човек на МИТ! Поне да се смири, но такива като него имат чувство за недосегаемост!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 2076г още събираме доказателства

    4 0 Отговор
    Разпитваме свидетели😂😂😂😂експертизата не е готова още
  • 12 Ахмак

    4 0 Отговор
    ДС агента , и съосновател на СДС - Лютви Местан , знае много добре, че нищо няма да му се случи!
    Но го боли за друго - той и неговата незаконна партия - дпс- направиха така, че съдии ,прокурори и адвокати, да преядат с власт и пари.
    Та за едни пари става дума!
    Сега ще плаща здраво!
    А с колко труд и пот , ги е крал тези пари!
  • 13 Може ли

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    да ги изброите трите грешни решения на пострадалия шофьор.Карал е по път с предимство с разрешена скорост. Блъснат е от страни.
  • 14 Пея

    1 1 Отговор
    А стига бе, до кога? Колко време ще се влачи?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Мисля, че е време, това дело да бъде " заметено под чергатяа"