Last news in Fakti

4 Август, 2022 07:31 1 943 17

След 12-годишен процес: Вальо Топлото отново застава пред съда

  • 12 години процес-
  • вальо топлото-
  • съда

Според обвинението той e присвоил 10 млн. лв. от „Топлофикация” - София

След 12-годишен процес: Вальо Топлото отново застава пред съда - 1
Снимка: БГНЕС

Валентин Димитров, известен като Вальо Топлото, отново се изправя пред Темида. 12 години след началото на делото за пране на пари, Софийският градски съд ще обяви присъдата, информират от Нова телевизия. Прокуратурата поиска 10 години затвор за Димитров.

Според обвинението той присвоил 10 млн. лв. от „Топлофикация” - София, които след това превъртял в различни сделки. Подсъдима в този процес беше и майка му Цеца Димитрова. Тя обаче почина преди да чуе присъдата.

Дотук Димитров има една оправдателна присъда - за източването на дружеството. По второ дело лежа 3 години в затвора заради луксозните стоки, които си купуваше с пари на дружеството.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 1 Отговор
    Покрай него имаше и една шайка в топлофикация....Няма ли и те да се топлят на държавна издръжка в ЦСЗ???
  • 2 да де

    21 1 Отговор
    Вальо топлото е като невинен скаут пред Баце и КирЕ тях кога ще ги видим на подсъдимата скамейка.

    Коментиран от #4

  • 3 фАНТОМасс

    23 2 Отговор
    Съдят го вече толкова време и то за няколко милиона. А Бойко за многото милиарди си стои свободен , та даже има наглостта да ни дава акъл и да се прави на морален стожер !
  • 4 Пешо

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Ако съдим по престъпленията извършени от Борисоф и отговора на ,,гешефтурата(върховната сила да го поживи) ще очакваме след.....има , нема 45 до 105 години да им повдигнат обвинения .И след още толкова да видим ефективната присъда.А с обжалването и отлагане по болест ,менискус, още толкова.Абе ...половин век....
  • 5 Ицето

    15 2 Отговор
    И ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ОНОВА НАДМЕННО ГОВЕДО,Р. ОВЧ....

    Коментиран от #6, #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пешо

    0 0 Отговор
    Вий и майтап не носите....що са засягате ?
  • 8 Пешо

    4 1 Отговор
    Сега нека анализираме....имената които споменах ... Току що?.....,,Сараите".....,,Доган"" .....,,специализирана прокуратура".. ...,,репресия"......Я да видим какво излиза .. Че те не биват за майтап....,
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пешо

    9 2 Отговор
    Чувствам се свободен и защитен.Щом на Валю са му треснали три години за десетки милиони То за кражба на автомобил даже и нема ми повдигнат обвинение...

    Коментиран от #16

  • 11 Дааа

    7 0 Отговор
    Да дойде Р.Овч.

    Пускат процеса, за да сплашат някой в бсп, кого ли?
  • 12 БСП на Бунището

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ицето":

    Задача от учебника за пети клас по математика "На Румен Овчаров от ИБ на БСП присъждат Три години Условно и то , без да връща парите ,за присвояване на 25 милиона лева като министър....На Вальо Топлото за 10 милиона присвоени колко ще му се полага ???"
  • 13 Вдиат мътилка,

    11 0 Отговор
    за да отклонят вниманието от нещо друго. Каква беше старата максима: Хляб и зрелища.
    Семо че побъларено, само зрелища, без хлебец.
  • 14 Факт

    4 0 Отговор
    "Независимата" съдебна система ще преживее още поне 2 реформи с това дело!
  • 15 Шоп

    4 0 Отговор
    Този човек ще вземе пенсия вече,голямо съдене падна.Да Ви имам съдебната система.
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пешо":

    Някой би ли ми припомнил ИМЕТО НА БАНКАТА в която са тези прословути милиони. Няма да може. Прави впечатление, как съдията по делото, ”най-неочаквано” се отказа от обвинението за милионите в ”една австрийска банка”. Защо ли? Останалите постановки, - за ”персонален асансьор”- гнусна манипулация, ”джакузита”- вана в едно мазе на управлението, ”флотилията” от джетове и яхти, не искам да ги коментирам. Вместо да се гледат телевизионните манипулации, най- добре е се види къде се помещава ”обирджийската топлофикация”. Адресът е ”Ястребец” 23б. Трудно ще откриете 3-4 етажната панелна сградичка, сред лъскавите огромни ”бизнес офиси” в Борово.
  • 17 Пешо

    0 0 Отговор
    И как да ти ,,припомним " бе брачед .За нещо случило се преди десетилетия Нали това е фокуса на мероприятието .Кой пил пил.Кой....Айде да си простим и да върви в една ,,нормалност" Нормална и спокойна демокрация Как пък тоя народ е оцелял без една революция .Последната май беше септемврийското въстание И то не е революция....,,.една норррумалность в пуолитиката"..казва Карадатъ