Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 13:53 2 045 11

Оставиха в ареста обвиняемия за катастрофата с жертва на Околовръстното, проверява се дали е подкупил полицаи

  • арест-
  • обвиняем-
  • катастрофа-
  • околовръстно-
  • жертва-
  • полицаи-
  • подкуп

"Искрено съжалявам, направих грешка", каза пред съда Димитър Любенов

Оставиха в ареста обвиняемия за катастрофата с жертва на Околовръстното, проверява се дали е подкупил полицаи  - 1
Снимка: БГНЕС

Обвиняемият за катастрофата на Околовръстното шосе в София остава в ареста, постанови Софийският градски съд.

Двама полицаи са отстранени от работа, след като в съдебната зала обвиняемият Димитър Любенов разказа, че малко преди катастрофата бил спрян от полицейски патрул. По негови данни, той им дал подкуп от 200 лв., за да бъде ескортиран до дома си. Дали това е така обаче, предстои да стане ясно, информират от БНТ

Служебният вътрешен министър потвърди, че има двама отстранени полицаи след случая.

"За разследването не мога да ви кажа, но ние сме отстранили полицаите, които не бих казал, че са го ескортирали, но имат участие, каквото не би трябвало да имат. Днес до края на деня ще го оповестим заедно с други случаи, по които сме взели мерки", заяви Иван Демерджиев.

Адвокатът на Димитър Любенов призова прокуратурата да провери участвали ли са длъжностни лица в престъплението, а от обвинението отговориха, че такава проверка тече.

"Искрено съжалявам, направих грешка", каза пред съда обвиняемият за катастрофата на Околовръстното в София

Ива Борисова, адвокат: Има участвали длъжностни лица. Ние се надяваме прокуратурата със същата безкомпромисност, бързина и обективност да разкрие дали участието им не е допринесло за настъпването на този трагичен инцидент.

Детелина Ганчева, прокурор: Доказателства няма към този момент. Това са твърдения на обвиняемото лице, които сме задължени да проверим. Наблюдаващият прокурор ще прецени в кой момент и какви действия да бъдат извършени с оглед установяване евентуално неправомерно поведение на длъжностни лица и ако се установи, че това неправомерно поведение покрива състав на престъпление, ще бъдат предприети процесуалните действия. Ако се съберат достатъчно доказателства за виновно поведение на длъжностни лица, срещу тези длъжностни лица ще бъде повдигнато обвинение.

На 25 септември Димитър Любенов блъсна с автомобила си друга кола на Околовръстното шосе. При удара загина французин, а съпругата му бе откарана в болница. От взетата кръвна проба стана ясно, че Любенов е седнал зад волана след употреба на алкохол и кокаин, като шофирал спортната си кола със скорост 195 км/ч. Пред съда той изрази съжаление за случилото се.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сила

    19 2 Отговор
    200 лева на куките за ескорт......жена му каза , че винаги когато пие си поръчва дринк ен драйв......за който не знае , ,ТОЧНО НА ТОВА МУ ВИКАТ ТАКА

    Коментиран от #3, #11

  • 3 А съдружникът

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    му каза , че никога не пие алкохол и не употребява наркотици !
  • 4 Пловдив

    19 2 Отговор
    Всички тъпи, селски наркомани-чалгаджии съжалявате(за пред Съда, де...)! Трябва, да гниете в затворите, прости наркомани!
  • 5 Форумен драскач

    7 3 Отговор
    Е сега вече съм доволен.
    Браво на българските съдий.
  • 6 АВЕ...БИЛ СЪЖАЛЯВАЛ...

    8 0 Отговор
    ДА СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ТЕ РАЗМАЗАХ НА ПЪТЯ...ПРОСТО СЪЖАЛЯВАМ...НАЛИ ВЕЧЕ СЪМ СВОБОДЕН ЗАЩОТО КАЗАХ ЧЕ СЪЖАЛЯВАМ...ТЕЗИ ЗАПАДНИ МУРАФЕТЧЕТА КАТО КАЖЕШ ЧЕ СЪЖАЛЯВАШ И ВЕЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД ТУК НЕ МИНАВАТ ВЕ НАРКОМАНЧЕ МАЛОУМНО...

    Коментиран от #8

  • 7 Тц…

    13 0 Отговор
    съжалява само, че са го спипали, не сте го разбрали правилно.
  • 8 сила

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "АВЕ...БИЛ СЪЖАЛЯВАЛ...":

    точно защото са западняци ще го отнесе , френското посолство веднага се е задействало......ако бяха българи , знаеш какъв е сценария
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 главен комикс

    2 0 Отговор
    катаджийката актор ли е ?!
  • 11 Русофоб Антисемит

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    Не им видях колата ама посмъртно не може да вдигне 200. Най вероятно са го спрели и е дал 200лв подкуп. Как да го ескортираш с 200?!