Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 16:59 2 046 3

Задържаха семейство изтеглило 90 хил. лева кредити от името на свои близки

  • семейство-
  • теглене-
  • кредити

По-голямата част от парите партньорите проиграли на хазарт

Задържаха семейство изтеглило 90 хил. лева кредити от името на свои близки - 1

Задържаха мъж и жена, теглили големи кредити от името на трима свои познати. За схемата разказаха от Районната прокуратура в Пловдив на брифинг във вторник.

Двамата арестувани - на 23 и 32 години, които живеят на семейни начала, казват на приятелите си, че ще им направят колажи – карикатури. Под претекст, че ще са им необходими за проекта, задържаните снимали и личните карти на жертвите. С данните успяват да изтеглят кредити онлайн от 9 институции на обща стойност около 90 000 лева.

С част от парите партньорите си купуват кола, а останалата сума проиграват чрез онлайн залози.

Жертвите разбират за измамата, след като получават обаждания от финансовите институции, с които ги уведомяват, че са длъжници.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професор матматиика

    7 2 Отговор
    Е тва за с 90 К чезвам Венецуела за дълго...там е ефтинията
  • 2 Леле

    13 1 Отговор
    Ега приятелите! Какви хора има! Не е за вярване!
  • 3 Кредити онлайн

    13 0 Отговор
    С това масово копиране на лични карти за щяло и за нещяло не се знае кой кога може да изтрещи. Същото и с нотариалните актове. За да ми открият партида за тока в гаража ми искат копие на нотариалния акт, щото техникът трябвало да види, че съм собственик. Първо го прибира лелята, на която даваш заявлението, после го давали на техника и накрая къде отива - кой да ти каже.