Last news in Fakti

19 Юли, 2013 19:00 6 981 4

17-годишна етиопска емигрантка изтезавана в продължение на 3 месеца

  • етиопия-
  • саудитска арабия-
  • изнасилване
17-годишна етиопска емигрантка изтезавана в продължение на 3 месеца - 1
Снимка: БГНЕС

Етиопско момиче е било изнасилвано постоянно в продължение на 3 месеца, след като се опитало да премине нелегално в Саудитска Арабия, съобщи Би Би Си.

17-годишната Ефта е успяла да оцелее след опасно пътуване с лодка по Червено море. Тя е един от 80-те хиляди етиопски емигранти, които всяка година пресичат границата с богатата арабска държава, където се надяват да изкарват добри пари, с които да издържат семействата си в Етиопия. Те обаче рискуват да попаднат в своеобразен плен на някоя от престъпните организации, занимаващи се с трафик на хора или на йеменските военни части.

Още когато пристигнала в Йемен, Ефта била отвлечена и отведена в малка кирпичена къща, в която били затворени и други момичета. По думите й, нейните похитители са я измъчвали и изнасилвали многократно. Често се случвало да изнасилват някое от момичета пред ужасените погледи на останалите.

Ефта била в нещо, описвано от местните като лагер за мъчения. Похитителите искали да принудят родителите й да платят откуп за нейното освобождаване. Срамът обаче спрял момичето да поиска помощ от тях, като за назидание тя била изнасилвана всеки ден в продължение на три месеца.

В лагера имало и мъже, които са били изгаряни с горелки, а на някои от тях дори избождали очите, разказала тя.

След като похитителите разбрали, че няма да получат откуп за нея и след като самата тя се разболява, Ефта била изхвърлена в безпомощно състояние на една от местните улици.

Към момента Ефта работи в център за бежанци на Международната организация по емиграцията, намиращ се в граничния град Харад.

По данни на организацията „Лекари без граници“, в граничните области на Саудитска Арабия има вече над 200 лагера за мъчения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 IVAN

    3 1 Отговор
    TOVA SA MISULMANITE NAS TOVA SA NI PRAVILI 5 VEKA
  • 2 трезво мислещ

    1 1 Отговор
    Скоро Господ ще разбере каква грешка е сътворил със създаването на човешкия вид и ще затрие най-противното си творение.Денят Х все някога ще дойде и всеки ще бъде изпитан със свойта отрова,а след това всичко ще започне пак със големия взрив и така до безкрай,цикличност която ще бъде повтаряна до сътворението на съвършенството.
  • 3 Agent

    0 0 Отговор
    В предградие на Париж мюсюлмани нападат полицейски участък, защото полицай направил законна забележка на забулена жена/ според приет през 2011 г. закон, за носенето на никаб или бурка на обществени места във Франция се налага глоба до 150 евро/.
  • 4 tatar

    0 0 Отговор
    ivane ivane koi te hvane??