Last news in Fakti

29 Юли, 2013 19:33 4 148 0

Розовата пантера зад обир от 100 млн. евро на диаманти в Кан? - Видео

  • кан-
  • обир-
  • диаманти

Дръзкият обир на диаманти, извършен в перлата на Френската Ривиера – Кан, се оценява вече на 103 млн. евро, предадоха световните агенции.

Новата оценка на откраднатите скъпоценности беше дадена от местната прокуратура, която ръководи разследването на престъплението. Първоначалните данни бяха, че дръзкият обирджия е задигнал скъпоценности за 40 млн. евро, но организаторът на изложението коригирал стойността след направена подробна инвентаризация.

По този начин кражбата на диамантите от хотел „Карлтън‘ се превръща в една от най-големите кражби на века. В неделя сутринта въоръжен мъж проникна през френските прозорци на хотела и малко по-късно „си плю на петите“, отмъквайки тлъста плячка от гостуващата изложба на диаманти от колекцията на близкия до Владимир Путин милиардер Лев Левиев, отбелязва Си Ви Ес.

Местната полиция е предприела широкомащабна акция за неговото задържане. Една от версиите, че крадецът е член на бандата на Розовата пантера, на която се приписват обири и в други европейски страни. В четвъртък от затвор в Швейцария е успял да избяга неин член – босненец. Това е станало с помощта на съучастници, твърдят от полицията.

Това е втората кражба на скъпоцености в Кан от началото на годината. През май от сейф бяха задигнати бижутата на звездите, гости на традиционния филмов фестивал.  

Самият хотел „Карлтън“ е разположен на булевард „Кроазет“, който е една от най-престижните локации в Кан. Малко известен факт е, че Алфред Хичког през 1955 г. снима в хотела филма си „Да хванеш крадеца“, разказваш за обирджия на диаманти, който „работи“ на Френската Ривиера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА