Last news in Fakti

23 Януари, 2023 13:22 2 789 9

Шофьорка прегази велосипедист в Шумен, той почина в болницата

  • шофьорка-
  • велосипедист-
  • шумен

Сигнал за пътнотранспортно произшествие по пътя от шуменския квартал „Дивдядово“ към село Мараш е приет на 21 януари, малко преди 18 часа

Шофьорка прегази велосипедист в Шумен, той почина в болницата - 1

Жена на 40 години е блъснала с автомобила си велосипедист, който по-късно е починал в шуменската болница, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Сигнал за пътнотранспортно произшествие по пътя от шуменския квартал „Дивдядово“ към село Мараш е приет на 21 януари, малко преди 18 часа. Към мястото на инцидента са насочени екипи на полицията и Спешна помощ. Изяснено било, че водач на лек автомобил „Ауди А4“ с шуменска регистрация застигнал движещ се в посока към кв. „Дивдядово“ велосипедист и е ударен е от автомобила. Пострадалият 79-годишен мъж е откаран в тежко състояние в шуменската болница, където са установене черепно-мозъчна травма и фрактури на ребра. Малко по-късно мъжът е починал.

Водачът на лекия автомобил, 40-годишна жена, е правоспособна. Тествана е за алкохол, пробата ѝ е отрицателна. Образувано е досъдебно производство.

Това е третата тежка катастрофа със загинали в Шумен за няколко месеца. Mлад мъж и две момичета загинаха при катастрофа до Томбул джамия в Шумен на 23 декември вечерта. 22-годишна шуменка загуби живота си при катастрофа на 28 септември вечерта на кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“ в града. Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домашен арест бе поставен 18-годишният водач Жечко Кюркчиев, предизвикал катастрофата, довела до смъртта на 22-годишното момиче и до телесна повреда на друга жена. С постановление на прокурор от Софийската градска прокуратура мярката за неотклонение на Кюркчиев от "домашен арест" бе изменена в "парична гаранция" в размер на 25 хил. лв.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кюркчиев

    5 4 Отговор
    Това не е ли някаква роднина на собствениците на Фикосота ? Просто питам .
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    БОГ да го прости ЧОВЕКЪТ
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    80 ГОДИШЕН старец се хвърлил под ВЛАКА във ВАРНА загина на място
    ИНТЕРНЕТ и 24 ЧАСА БГ от там е ИНФОТО
  • 4 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    5 6 Отговор
    Направила му е добро, спасила го е от продължаване на мъките да продължава да живее "мизерен пенсионерски живот в България". Пък и на близките му е направила добро, сега застрахователите ще им платят голямо обезщетение за "голямата загуба".
  • 5 банкянски циганин

    6 1 Отговор
    направих ви велоалеи(ама на раковска), удобни банкетчета за велосипедисти(никъде), европаааааа, а всички ме псуват.?
  • 6 Елате в Кранево

    5 5 Отговор
    Редовно едни ,,колоездачи" се спускат по главната улица с наклон с над 60-70 км/ч при ограничение от 30 при три последователни пешеходни пътеки....нито СВЕТЛИНИ ИМАТ,НИТО ЗВУК ИЗДАВАТ....Няма да е късно НЯКОЙ ДА ЗАЛЕПНЕ КАТО ГЕРБАВА МАРКА.И пак вероятно водачът на МПС ще е....ВИНОВЕН!Защото не ги е ВИДЯЛ и осигурил предимство при маневра....
  • 7 Шофьор

    3 4 Отговор
    Тази жена -убиец има ли си име? Кой в тази наша държава измисли това безумие,когато стане тежък инцидент,извършен от кратен,близък до властта,да е анонимен?Защо репортерите са такива страхливи мисирки?
  • 8 миш

    4 2 Отговор
    Кви,колелета карате зимаска ?А,СЕДЕТЕ СИ У ВАЗЕ ДО КЮМБЕТО ,КАТО ДРЪТИ ОРА.
  • 9 гост

    5 3 Отговор
    Мили момичета, когато седнете в колата прекрасните ви ръце трябва да боравят само с ключа, скоростния лост, ръчната спирачка и мигачите , А НЕ С ТЕЛЕФОНА, ЧЕРВИЛОТО, ОГЛЕДАЛОТО И СПИРАЛАТА ЗА МИГЛИ И ОЧИТЕВИ ТРЯБВА ДА ГЛЕДАТ ПЪТЯ, А НЕ ТЕЛЕФОНА. От наблюденията ми като пешеходец чакащ на светофар всяка втора дама в колата е с телефон!