Last news in Fakti

27 Януари, 2023 06:01 4 011 19

В Асеновград задържаха учител по математика за сексуална връзка с 14-годишна

  • асеновград-
  • учител-
  • ученичка-
  • арест

Родителите на момичето разбрали за връзката от дългата им кореспонденция в социална мрежа

В Асеновград задържаха учител по математика за сексуална връзка с 14-годишна - 1
Снимка: Уикипедия

Родителите на 14-годишно момиче съобщиха за учител от Асеновград, който е имал сексуална връзка с непълнолетна им дъщеря. Разбрали са за това от дългата им кореспонденция в социална мрежа. Полицията и прокуратурата са сезирани. Снощи учителят по математика беше задържан за 24 часа в полицията в Асеновград, предаде novini.bg.

Родителите разбират за смущаващата близост между дъщеря им и учителя по математика от нейни съученици, които им препратили чатове между двамата. Комуникацията им започнала още преди две години, когато момичето било на 13 години. Първоначално детето е отрекло всичко и е изтрило чата от телефона си. Но родителите намерили стар мобилен апарат, използван от дъщеря им и от там прочели всичко.

"Много е трудно като един родител да четеш такива чатове с 13-14 годишно момиче, има сексуални неща, които са много стресиращи. Всичко се вижда ясно в тия чатове, че учителят я притиска, натиска. Този учител се казва Атанас Басмаджиев от Асеновград. Той е преподавал до седми клас", разказа бащата на момичето пред БНТ.

Адвокатът на семейството е категоричен, че връзката между ученичката и учителя не е останала само онлайн. По–късно самото дете признало за осъществен сексуален контакт между двамата.

Борислав Мазнев, адвокат: Извършени блудствени и сексуални действия от неин преподавател в училището, в което учи. В момента тече разследване и очакваме адекватна реакция на правораздавателните органи в България".

"От три дни тя не яде, постоянно мисли и не сме на себе си – нито жена ми, нито аз, да се случи това нещо на нашето дете. Въобще даже не сме и го помисляли, че може да се случи такова нещо с учител".

Самият учител вече не работи в училището. Напуснал е по здравословни причини, още преди да избухне скандалът.

"Защото съм след прекаран инсулт, останалото не желая за момента да коментирам. Проведени са всички необходими разговори и това е за момента. Не съм притеснен, просто не желая да коментирам за момента", разказа учителят.

От училището също не желаят да коментират случилото се, преди разследващите да се произнесат относно истинността на чата. Когато информацията за чата е достигнала до директора, тя сама е подала сигнала към полицията.

"Лицето, срещу което е насочен сигналът, е в районното полицейско управления в Асеновград и работят с него. Предполагам в утрешния ден ще имаме повече информация, когато бъдат докладвани в пълнота материалите в прокуратурата", каза Атанас Илиев от Районна прокуратура-Пловдив.

На този етап от проверката няма данни учителят да е имал подобни отношения и с други ученици.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    38 10 Отговор
    Ееее,какво да коментират от училище, нали те преподават евроатлантически безценности!

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Град Симитли

    22 3 Отговор
    Тя, математиката може и да уврежда някой мозъци,
    ама Георг Кантор примерно, си е живял в лудницата
    и от там е работил.
    Не е тормозил хлапетии.
  • 4 Един шофьор

    22 6 Отговор
    А ако беше си легнала с някой по голям батко какво щеше да стане ? Сега се притесняват за дъщерята им , ами да си бяха мълчали. Вола ли е на гърба му пада.
  • 5 Ако

    55 2 Отговор
    всички родители се разтършуват в телефоните на 14 годишните им деца , нямат си и представа какво ще открият !
  • 6 С тази

    28 8 Отговор
    си акция , въпросните родители най - много да провокират детето си да избяга от къщи и после пак публикации със снимка , че го издирват !

    Коментиран от #8

  • 7 Пешо

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Мисирките да се бяха постарали инда напишат учитвлят на колко години е
  • 8 Ами дай акъл де...!

    10 8 Отговор

    До коментар #6 от "С тази":

    Ако бе ти родителя,какво щеше да направиш ..!
  • 9 Ако имаше много пари дори щяха да се

    30 6 Отговор
    Радват примери много! Щерката им ако беше залюбила футболист с многон кинти и терен за срещи да са и осигурили, а той беден даскъл по математика, късмет!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 квя

    38 1 Отговор
    Не оправдавам постъпката, но имам един въпрос. Защо не се вземат същите мерки и за онези групи, които раждат на 12-14 години. Защо ми се струва, че има двоен стандарт. Нека както закона важи за едните, да важи и за другите.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Механик

    29 4 Отговор
    Пeдoфилията е гнусно нещо, ама по гетата има мноооого "млади булки" дето са под 14 години. Някои от тях дори са омъжени втори път.
    Това не е ли същото като горното? Там няма ли да има привлечени под отговорност?
    п.п.
    Към автора: Абе, как така момичето е на 14, а връзката им започнала преди ДВЕ години, когато момичето било на 13?

    Коментиран от #18

  • 15 Иван Вазов

    15 5 Отговор
    Родителите на това дете не са най-мъдрите хора на света....
  • 16 българин да се наричам ….

    9 4 Отговор
    предателите са били винаги около нас това да си българин явно е някаква орисия да си предател поне историята ни го доказва ! та така и с този случай ако не са ги предали “приятелите” на кифлата няма да има проблеми момичето нито пък даскала …
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    В гетата било ,,особеност" на етноса.Така ти го обясняват . Да ожениш момиче от етноса на 20 + години не е нормално за тях.Но никой не ги закача.Законите не важат за тях.
  • 19 разбирам ги

    11 4 Отговор
    Няма престъпление. Любов.