Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 09:24 1 415 11

Окръжният прокурор за новата група мигранти: 40 души са били натъпкани в микробус

  • мигранти-
  • ихтиман-
  • микробус

Сред мигрантите има и 10 деца, две от които са на 8 и на 12 години. Те са пътували с баща си. 7 от непълнолетните са били сами

Окръжният прокурор за новата група мигранти: 40 души са били натъпкани в микробус - 1

Нова голяма група мигранти бе задържана край Ихтиман. 43-ма души са били в микробус, а каналджиите са се предали. Заловен е водачът, който е бил сам. Това се случва, след като на бензиностанция той не плаща за гориво. Настига го патрулна кола и установява, че в микробуса са мигрантите. Това каза окръжният прокурор на София Наталия Николова пред bTV.

Сред мигрантите има и 10 деца, две от които са на 8 и на 12 години. Те са пътували с баща си. 7 от непълнолетните са били сами. 17-годишно момче е било с 19-годишния си брат.

За щастие всички са в добро здраве, въпреки че не е могло да се предвиди в това пространство толкова много хора дали няма да пострадат в даден момент, обясни Николова.

По думите ѝ трафикът не е спирал. Тя видя една от причините в топлото време. Не се знае дали ще се достигне до върха на каналджийската група.

Вчера специално пред bTV следовател Мариан Маринов разкри подробности около друг случай с мигранти, завършил с 18 отнети живота. Той обясни, че за жалост се хващат дребните риби в подобни ситуации. Маринов предположи, че мигрантите идват от Турция, а организаторите на каналите са доста професионално подготвени и трябва много време, преди да се хванат.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 0 Отговор
    Радев да прати войски на Турската граница.Гърците вече си укрепяват границата.Чака се голяма бежанска вълна заради земетресението.
  • 2 Боруна Лом

    11 0 Отговор
    ,,,,ДОБЪР,,,, ТРАФИК ПРЕЗ ГРАНИЦАТА! БРАВО ВАЛЕРИ, БРАВО СИМЕОНОВ! А У ЗАТВОРА,КОГА?

    Коментиран от #9

  • 3 Зеления потник

    11 0 Отговор
    Ама някой да не си мисли,че като хванете тия с бусовете,камионите и колите и край всичко ще спре.Че те са с холяди по границата ни.Трафикантите повече помагат на държавта от колкото МВР.Тъпите държавни власти ще складират в България стотици хиляди мигранти
  • 4 ХАХАХА

    10 1 Отговор
    Тоя бащата като цар е щял да живее с тези 18 хиляди Евро ако ги е имал ,а не да търчи от чукар на чукар. Хайде стига сте вземали голяма част от българите за канарчетата, ами сложете край като запитате кои НПО им дават пари ,за да търчат към Геята и не ми пробутваите ,че родата добрала се до Геята работи и праща пари . Като заснемете един работещ катунар ,а и шпрехащ на немски може и да ви повярвам ,но по вероятно именно оттам НПО тата да дават пари.
  • 5 Жена

    1 2 Отговор
    Как 40 човека се събират в микробус? Аман от про@стотии.😱
  • 6 един от многото

    13 0 Отговор
    Докато не изкарат войската , така ще е! Вчера даваха по новините гръцката ограда , не стига , че е в пъти по добра от нашата , но и ясно се виждаха въоръжени униформени на по 50 – 100 метра един от друг! Нашите платени войници , всички са със задници като на шести полк тъпана , да отиват по границата , че малко от малко да се пораздвижат!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 АЛФА КЕНТАВЪР

    3 0 Отговор
    КАНАЛДЖИИТЕ си ПЛАЩАТ а ГЪРЦИЯ си ПОСТРОИХА ограда МЕТАЛНА на ГРАНИЦАТА някога имахме ИСТИНСКА ГРАНИЦА ГРАНИЧАРИ
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боруна Лом":

    НЯМА да го ВКАРАТ на СИМЕОНОВ в затвора ЗАЩОТО няма ЗАКОНИ има корупция безАКОНИЯ

    Коментиран от #10

  • 10 ПЪЛНОПРАВЕН ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ЗАКОНИ СИ ИМА НО ДОКАТО ИМАМЕ ПРОКУРАТУРАДАТИГОТУРА НА ЗАКОНА ТАКА ЩЕ Е !!!!
  • 11 Перо

    2 0 Отговор
    Сега мигрантите да минат на издръжка при шефката на гранична полиция, която се крие като мишка, а ние ще издържаме престъпниците, намиращи се в БГ по нейна вина!