Last news in Fakti

20 Февруари, 2023 20:50 1 063 7

Съдът се произнесе: Петимата обвиняеми за трагедията с мигрантите край Локорско остават в ареста

  • петима обвиняеми-
  • мигранти-
  • локорско-
  • остават в ареста

В съда обвинените поискаха да им бъдат определени по-леки мерки за неотклонение и казаха, че съжаляват за това, което се е случило. В показанията си те обвиняват Виктор Кузмов, който е ръководител на групата.

Съдът се произнесе: Петимата обвиняеми за трагедията с мигрантите край Локорско остават в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът остави в ареста и петимата обвиняеми за смъртта на 18 нелегални мигранти, починали в изоставения камион край Локорско.

Виктор Кузмов, смятан за ръководител на организираната престъпна група, Тачо Тачев, Петър Янев, Атанас Атанасов и Кристиян Бурдаров влязоха в съдебната зала като криеха лицата и не отговориха на въпросите, информират от БНТ.
По време на делото стана ясно, че шофьорът на камиона Атанас Атанасов, заедно с помощника си Кристиян Бурдаров и соченият за ръководител на организираната престъпна група Виктор Кузмов са трите основни лица, които са организирали трафика на мигрантите не само в този случай, но и преди.

Те са осигурили изграждането на тайниците, в които 18 души намериха смъртта си.
Тримата са били подпомагани от Петър Янев и Тачо Тачев, който само по документи е бил собственик на камиона. Съдът намери, че на този етап има достатъчно доказателства, които да казват, че те са съпричастни към това престъпление.

Атанас Атанасов и Кристиян Бурдаров са са обвинени и за причиняването на смъртта на 18-те нелегални мигранти.

В съда обвинените поискаха да им бъдат определени по-леки мерки за неотклонение и казаха, че съжаляват за това, което се е случило. В показанията си те обвиняват Виктор Кузмов, който е ръководител на групата. Показанията им на този етап изразяват тяхната защитна теза, а тя е, че са изпаднали в тази ситуация поради необходимостта от пари.

Кристиян Бурдаров обясни, че е бедно момче, което се грижи за болната си майка, израснало е без баща и е трябвало да плаща наема на жилището си, заради което е помагал на Бурдаров.

Шестият обвиняем, който вчера беше задържан в Гърция, може да се съгласи на доброволна екстрадация, за което той намекна. При това положение може да бъде предаден на българските власти още до края на тази седмицата. В противен случай процесът по екстрадиция може да продължи два месеца.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    3 2 Отговор
    Предайте ги на талибаните и няма да има повече като тях.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    ЛЕКА полека ЩЕ заметът ВСИЧКО защото корупцията е ГЖ ГОЛЯМА а ТРАФИКАНТИТЕ имат ГРЪБ и си ПЛАЩАТ по ВЕРИГАТА
  • 3 Перо

    1 0 Отговор
    Ако имаше читав началник на гранична полиция, /а не калинка/, който да си организира и управлява службата, да пресече преминаването на оградата, щяха автоматично да отпаднат и нелегалните мигранти и трафикантите на хора и прокурорското съглашателство за престъпните трафиканти, да се запазят живота на мигрантите и живота на полицаите, да се намали тежестта на бюджета и сигурността на обществото! Защо корупцията и некадърността на гранична полиция е тема табу за ръководството на МВР и медиите?
  • 4 Перо

    2 0 Отговор
    Скоро ще има споразумение с прокуратурата за условна присъда, защото олигофрените не могат и за такъв случай да съберат доказателствата! Само боклук остана в съдебната система и МВР!
  • 5 Емо

    0 0 Отговор
    по същия начин през 90-те години чеченците си влизаха през границата и правеха терористични актове на стотици километри навътре в руска територия. Горе-долу така и на нашта граница с Турция. Всеки, който има пари, влиза и с над 80% вероятност си излиза през сръбската граница. Миграцията е глобален процес и половинчати мерки, наказания, огради, сами по себе си няма да я спрат. Най-добрия вариант е да се намалят причините огромни групи от хора да мигрират. Впрочем, както ние искаме да сппираме тия мигранти, така и през 90те години Запада хлопна кепенците и каза - вие българите, най-добре си останете в българия, не искаме да идвате да работите тук.
  • 6 Кирчо

    3 5 Отговор
    Мигрантите не са заплаха за нашата страна, тяхната цел е Германия.
    Пуснете ги да си вървят.

    Коментиран от #7

  • 7 Кокорчо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кирчо":

    Нашата страна НЕ е разграден двор. Възражения?