Last news in Fakti

27 Февруари, 2023 18:26 1 557 14

Установени са водачите на автомобилите с мигранти от инцидента на АМ „Тракия“

  • мигранти-
  • бусове-
  • тракия

Вътрешният министър отхвърли критиката за пробив по границата ни с Турция

Установени са водачите на автомобилите с мигранти от инцидента на АМ „Тракия“ - 1

Установени са водачите на автомобилите с мигранти, преследвани и предизвикали инцидента на АМ „Тракия“ вчера. Това съобщи вътрешният министър при посещение в Областната дирекция на полицията в Габрово.

Според Иван Демерджиев полицията си е свършила работата, тъй като е възпрепятствала придвижването на мигрантските групи към Сърбия, а от там към Западна Европа. Той отхвърли критиката за пробив по границата ни с Турция и се противопостави на сравнението, че борбата с трафикантите е като игра на „стражари и апаши“.

„Първо трябва да сме наясно, че не говорим за една глава. Говорим за организирана престъпност, която действа от територията на Турция до територията на последната европейска държава. Не говорим за пробив. Няма граница в Европа, подчертавам нито една, през която да не преминават нелегални емигранти. Разликата, която в момента ние така налагаме като тенденция е да не ги допускаме да преминават свободно през наша територия, да се вливат в Сърбия и от там да заливат цяла Западна Европа“, каза Демерджиев.

„Този трафик на мигранти не става случайно. Той е организиран. Тук говорим за организирани престъпни групи, но се надяваме както взаимодействието с МВР, в частност с полицията да се подобри, така и с ГДБОП и останалите служби“, каза окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    8 0 Отговор
    Всички Знаем Кой държи Канала! Нещо ушаци така Задържани? Нема! Нема и да има.
  • 2 Абе ей ,

    11 0 Отговор
    всички "компетентни" , всичко им е ясно , със стълби прескачали мрежата и минавали границата , инструкторани били да блъскат полицейски коли и и.......... , И НАКРАЯ НИЩО ! Само заплати , бонуси и тлъсти рушвети !
  • 3 Опааа

    8 1 Отговор
    Милиционерите са в основата на трафика!
  • 4 Жосев

    3 2 Отговор
    Всичко е организирано от министерството на вътрешните работи, гранична полиция и милиционери немогат да се разберат за хонорарите затова полицаите са инструктирани да правят хайки...
  • 5 ХА ХА ХА

    7 1 Отговор
    АБЕ ДЕРМЕНДЖИЕВ НЕ ГОВОРИ ПРОСТОТИИ !!!! ЗАЩОТО НИТО ЕДНА КОЛА СЪС МИГРАНТИ НЯМА ДА МОЖЕ ДА МИНЕ БЕЗ УЧАСТИЕТО НА МВР И ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ !
  • 6 Ми то....

    9 0 Отговор
    Нали тая престъпност я контролира МВР и ако не е така , защо трвбва да им плащаме заплатите от нашия джоб !!!!!!??
  • 7 Хи хи хи

    5 0 Отговор
    Сега е жътвата ....за събиране на милиони ....колкото повече толкова по добре за определени хора облечени във власт !!!!! Хора гласувайте но не за тия хаймани !!!!
  • 8 За какво ни е такава държава ?

    4 1 Отговор
    Да гласуват закон всеки да има оръжие и ще има нулева престъпност !!! Който влезе да краде ще има едно на УМ !!!!!!
  • 9 Близалките са сладки !

    2 0 Отговор
    Да се оправдае че престъпниците са по силни от нашата родна мллиция , тогава да се назначат още помагачи на престъпниците за да ги преикриват !!!
  • 10 ХА ХА ХА

    2 0 Отговор
    АБЕ ДРМРНДЖИЕВ МИСЛИ , ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ , ДА СИ ПОДАДЕ ОДТАВКАТА !
  • 11 Хи хи хи . Голям майтап !

    1 1 Отговор
    Утре отивам да карам мигранти .....дали ще напълнят буса си ????????? Хайде Дерменджиев помогни ми ?????????
  • 12 БЪЛГАРИН

    0 2 Отговор
    При Бойко така ли беше ???????? Всеки да се оправдава , че мигрантите имали стълби ????????????? МВР да чакат да блъснат колите им и да видят мигрантите ....да си затварят очите граничните полицай ....а министъра на МВР да казва че е безсилен??????????
  • 13 Ми........

    2 0 Отговор
    Всеки да си има калашник и престъпността ще е 00000000 !!!!!!!! А с нашите престъпници в парламента си правят законите тъй , че да КРАДЪТ спокойно когато народа се теревожи и нямат пари за хляб !!!!!!!!!!
  • 14 да питам

    1 0 Отговор
    Какво наказание трябва да се наложи на човек, който превозва мигранти, нарушава Правилникът за движение по пътищата, пиян и дрогиран е, няма книжка, и освен това не му е за първи път да нарушава законите ?!!!