Last news in Fakti

8 Март, 2023 15:15 1 149 2

Екстрадираха у нас бившия граничар Валентин Христов, задържан за драмата с мигрантите край Локорско

  • екстрадиране-
  • бивш граничар-
  • гърция-
  • мигранти-
  • локорско

Той беше арестуван в Гърция след европейска заповед по обвинения за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти. На граничен пункт "Кулата" Христов официално беше предаден на българските власти

Екстрадираха у нас бившия граничар Валентин Христов, задържан за драмата с мигрантите край Локорско - 1
Снимка: ПРБ

Гръцките власти екстрадираха у нас бившия граничен полицай Валентин Христов, задържан за смъртта на 18 нелегални мигранти в изоставен камион край Локорско.

Той беше арестуван в южната ни съседка след европейска заповед по обвинения за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти. На граничен пункт "Кулата" Христов официално беше предаден на българските власти.

Той е транспортиран към София, където ще бъде задържан за 72 часа, след което ще бъде гледана мярката му за неотклонение.

Валентин Христов е шестият задържан по делото за смъртта на 18 мигранти, които бяха намерени задушени в тайник на камион край софийското село Локорско.

Според разследващите той е бил на ръководна позиция в организираната престъпна група за трафик на мигранти. Неговата роля е да бъде връзка с "Гранична полиция" като осигурява информация за това къде мигрантите могат да преминат оградата без да бъдат забелязани и кои гранични полицаи не биха създали проблем в случай, че трафикантите бъдат засечени.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ром Бакарди

    4 1 Отговор
    Охооооо....тоз асъл патрон вав таз урганизирана мрежа за пат.ка.ни-имигранти! Скивай ти ко праят парете- напрау прудава даржавата този граничар ли е, граничен шариф ли го играй, джандармерист или кот там му викат! Е....затвор го чака, какту и да увърта, лъжи и мажи!
  • 2 Тоя

    3 0 Отговор
    Тоя преди 15 години бил граничар за две години