Last news in Fakti

5 Април, 2023 13:44 2 018 17

Биячите на Пендиков: За българин да викаш полиция не си заслужава

  • християн пендиков-
  • биячи-
  • викане на полиция-
  • българин

Илия Спасески, един от обвиняемите за побоя над Християн Пендиков, заяви пред съда, че не се чувства виновен за случая

Биячите на Пендиков: За българин да викаш полиция не си заслужава  - 1
Снимка: БГНЕС

Днес се гледа делото срещу нападателите на секретаря на Българския клуб "Цар Борис Трети" Християн Пендиков.

„Поддържам обвинението и предоставените доказателства. Прокуратурата може да докаже, че обвиняемият Илия Спасески вечерта на 19 януари 2023 г. пристъпил до масата на Пендиков в заведение и му казал: „Не те ли е срам да се самоопределяш като българин”. След като пострадалият Пендиков му казал да се успокои, обвиняемият се преместил на друга маса". Това бяха встъпителните думи на прокурора по делото срещу нападателите на Християн Пендиков, който беше пребит жестоко на 19 януари 2023 г. в Охрид, предават от БГНЕС.

Прокурорът потвърди позицията си, че нападението е било от омраза заради българската етническа принадлежност на Пендиков.

Когато пострадалият излязъл от обекта и се насочил сам към своя автомобил, обвиняемият заедно с още едно непознато лице, започнали да следят Пендиков и от национална и етническа омраза към определящия се като българин Пендиков го нападнали и са му нанесли тежки телесни повреди.

„След като случаен минувач ги призовал да спрат, обвиняемият Илия Спасески отговорил: „Не си заслужава за българин да викаш полиция”, и двамата нападатели продължили да бият Пендиков”, допълни прокурорът.

Илия Спасески, един от обвиняемите за побоя над Християн Пендиков, заяви пред съда, че не се чувства виновен за случая.

„Разбирам обвинението, но не се чувствам виновен”, заяви Спасески по време на второто заседание по делото в Охрид.

Християн Пендиков не се яви на заседанието, тъй като продължава да се лекува в България.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герги

    42 1 Отговор
    Как милите...това пишлеме ...Спасески...има ли оправяне...няма....за такива индивиди трябва да важи закона...зъб за зъб...око за око...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дедовия

    49 2 Отговор
    Ше я гледате Европата през крив макарон дрЪвени глави макЕдонски :)
  • 4 През Втората световна война,

    23 11 Отговор
    когато България обявява война на Германия през есента на 1944 г. германците в Охрид арестуват 18 български войници!
    Населението на стария български град събира 18 кг злато за да освободи пленените българи и немският офицер го прави!
    Какво е станало с тези охридчани днес ? И тях както и нас ги прегази и смля комунизмът - тях сръбския хегемонизъм, нас - руския болшевизъм. Вижте и днешните путинисти, те са повече руснаци, отколкото българи!

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Едва ли

    28 3 Отговор
    Колкото повече тия в тази тяхна картонена държавица с измислени история и език се гаврят с нас, толкова повече осъзнавам защо тавариш Вовата си направи ,,парад в руската Македония.,,
  • 6 Само където

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "През Втората световна война,":

    не казваш ,че златото е отишло в сръбските партизани!Как така!?!Че и кръста!
  • 7 Така

    10 10 Отговор

    До коментар #4 от "През Втората световна война,":

    ли са те учили ,чрез на полуистини/лъжи/ да правиш изводи?! Да ги огласяваш,че от тях с гениални препратки да навържеш българи като путинисти!?! На това ли ви учат в ЛГБТ?Много сте плитки!
  • 8 единен

    24 0 Отговор
    Сръбско мекере.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бай

    2 20 Отговор
    Я какво се случва в Македония тормоз за всеки които се определя като българин вярвате ли на тези глупости и лъжи това е долна пропаганда аз не вярвам българското общество да е подложено на какъвто и да било тормоз
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Обектовно

    2 6 Отговор
    „Не те ли е срам да се самоопределяш като българин”?! Ами човекът е цитирал Паисий! Защото, според самия Паисий: и преди, и по времето на Паисий, и след това, че и до днес (във времето на БКП-гyгyткaтa и фaтмaк-въздyxaра с лампаз Румчо на Деса каминото Решетникова, на клепто-Бoки с Кики-Бойкики, инч-xaй дженерала, наци-Копейката, фаци-Курнелата и мутро-Чалгарите-ТК3Сари) си е срамно и обидно да те нарекат "българин", "вyлгapин", "Бapба Гaньo = БГ", .... !
  • 13 Парадокси

    1 6 Отговор
    В Македония съдят биячите на Пендиков, а Б-ия светкавично го авио-достави в София и го настани в пресно-бодисана строго-охранявана "квартира" на държавна издръжка в ...... Централния Софийски Заптвор: h t t p s : / / i s . g d / P F M a V w ! И вече приема и спец-гости - ЛуБчо от Битола!

    Коментиран от #15

  • 14 Емо

    11 1 Отговор
    Жалко е, че сме толкова меки и слабохарактерни като народ, македонците ги посрещаме в България гостоприемно, никой не ги обижда и не се заяжда с тях по повод историята, а не че нямаме основание, и това е и държавна политика, преди няколко месеца президента прави мили обича на сърбина , че бил голям приятел на България, а сълбите мачкат българите в Западните покрайнини. Балканските народи разбират само от сопа, от добра дума не. А истината е, че съвсем сами, без ничия помощ във Втората балканска война сме разбили и гръцката и сръбските армии, та само Румъния ги спасява от пълен разгром. А чувството за малоценност се проявява и тук, че било "престъпно безумие" войната, какво безумие е, като си победил на бойното поле, за другото вече са виновни политиците.
  • 15 Крити парадокси

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Парадокси":

    h t t p s : / / i s . g d / P F M a V w = URL signature expired
    Но новия URL = h t t p s : / / i s . g d / s A N 3 l U
    и още = h t t p s : / / i s . g d / D 3 f B 4 s
  • 16 Грогу

    9 5 Отговор
    Българските окраинци в действие , поддкрепяни пак от Запада , който толерира нацизма и определя СМакедония и Окрайна като Демократични държави . Всъщност Окрайна абсолютно копира “македонската“ идеология на фалшифициране и заличаване на историята на държавата майка , от която са се отделили . Омразата е храната и горивото на тази идеология. Все пак макетата в нещо са първи .
  • 17 Иска да се факате!

    4 2 Отговор
    Не занимаваите Бьлгарите с маке македония! Бйич плищйиз