Last news in Fakti

20 Май, 2023 15:14 1 922 4

Екшън в Бургас: Задържани са мигранти, заобиколили пеша КПП-то след кв. "Крайморие"

  • бургас-
  • мигранти-
  • полиция-
  • пеша-
  • кпп

Миграните са хванати  в района между базата на “Бургас бус” и входа на пристанище “Запад”, докато опитвали да избягат от купето на джип с благоевградска регистрация

Екшън в Бургас: Задържани са мигранти, заобиколили пеша КПП-то след кв. "Крайморие" - 1
Снимка: БНТ

Бургаските полицаи са задържали пакистанец на 26 години и осем мъже, самоопределили се като сирийци, съобщават от БНТ. Миграните са хванати в района между базата на “Бургас бус” и входа на пристанище “Запад”, докато опитвали да избягат от купето на джип с благоевградска регистрация. Установено е, че бежанците пеша са заобиколили организираното след кв. “Крайморие” КПП, като са натоварени в преминалия празен през полицейската проверка благоевградски джип.
Сигнал за незаконните действия е получен в ОДМВР Бургас около 13.20 ч., като към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи.

Джипът е локализиран и водачът му в опит да се измъкне от силите на реда, го спрял в района между базата на “Бургас бус” и входа на пристанище “Запад”, след което превозваните бежанци и трафикантът се разбягали, но вече са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    12 2 Отговор
    Поуката е - който не си плаща, полицията го хваща
  • 2 нищо ново

    8 0 Отговор
    Това всеки го знае! Кога ще се стремя по амуджите джихадисти?
  • 3 Ром Бакарди

    4 0 Отговор
    Тез пат.кани са напрайли следната схема: кат са стигнали граничната бразда, викали на граничарете: "вие мижайти-ний ша минем неубезпокоявано! Щот подир ша дадем шанс на жандармити дет пазят по капепе-тата те да на уловят, щот не могат да на върнат убратно вав туркиа, ша дават манджа щот сми гладни, хем и да си заслужат парете за заплата. Затуй, земете тез евраци кеш и мижайте!"
  • 4 Перо

    6 0 Отговор
    Да ги закарат в дома на калинката от гранична полиция за осиновяване! Няма ние да им плащаме мурафета! Не знам какво още трябва да стане да назначат кадърно и професионално ръководство на МВР и махнат сегашните боклуци!