Last news in Fakti

26 Май, 2023 10:36 6 511 32

Ботьо Ботев за Къро: Двамата с Таки бяха ученици на Мето Илиенски. После си развалиха отношенията

  • ботьо ботев-
  • красимир каменов - къро-
  • таки-
  • отношения

На този етап е изключително трудно да се правят каквито и да било изводи след убийството на Каменов, коментира експертът

Ботьо Ботев за Къро: Двамата с Таки бяха ученици на Мето Илиенски. После си развалиха отношенията  - 1
Снимка: Нова телевизия

Красимир Каменов-Къро и Христофорос Никос Аманатидис, известен като Таки, бяха ученици на Мето Илиенски. Двамата бяха приятели, навлезли заедно в престъпния свят. Сега обаче са във вражда. Това заяви в студиото на „Здравей, България” криминалистът и бивш началник на отдел "Убийства” Ботьо Ботев. Той коментира въпроса кой би имал интерес от смъртта на Каменов, който беше открит застрелян в дома си в Кейптаун.
По думите му на този етап е изключително трудно да се правят каквито и да било изводи. „Бизнесменът по прякор Къро е една от известните фигури още от юношеските си години. Прекалено богата информация има за него в България. Той и още едно момче - Таки, навлязоха заедно в този престъпен бизнес. Двамата са на една и съща възраст и са приятели. Те дълго време бяха ученици и придобиваха опит под ръководството на Методи Методиев-Мето Илиенски”, коментира още Ботев.
"След Илиенския, дори преди неговото отвличане, те вече бяха под ръководството на Жоро Илиев. И продължиха по този път. След убийството на Илиев вече бяха придобили опит, имаха и връзките", коментира Ботев. Той обясни, че между двамата приятели възникнали съществени противоречия, които ги разделили.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай !

    60 10 Отговор
    А,Ботьо винарката е бил ученик на Бай Линко кръчмаря !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СВОБОДНИТЕ СЪЧИНЕНИЯ

    50 8 Отговор
    НА ЕДИН ПИЯНДУРНИК. СКРИЙ СЕ БЕ ЧОВЕЧЕ !
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    62 1 Отговор
    А на Мето Илиенски шофьорчето после какъв стана ❓
  • 5 Кирчо

    50 1 Отговор
    Ботев е много добре информиран, сякаш е в едо семейство с бандитите.

    Коментиран от #18

  • 6 мммм

    38 1 Отговор
    Къро не е бил ученик на Жоро Илиев, защото Къро крадеше касетофончета от колите и разбиваше апартаменти от 1982 - 1985 година в София ! След това към 1989 година лежа в затвора и после стана ученик на Тарарчев

    Коментиран от #8

  • 7 Доротея

    50 1 Отговор
    А вий, прехвалените пияндета, къде бляхте онези мутренски години!? Заедно с прехвалената народна армия, уж клетва, големи паради, варшавски договор и когато дойде врага.....пуснаха ви няколко вестника и 2 телевизии с голи хора, дадоха право на 15 джипки про стаци да тормозят народа, назначихте се за бизнесмени и голяма работа, и НРБ - финиш! Сами се изтрепахте от параноя в Белите брези чрез ювелирна акция! Ай, скривайте са вече, че след малко ако пуснат какво казали Гарелов и Кеворкян, ужаса ще е на макс! Полковника вече поиска гръцката изборна система, тоест - който е изкупил най много преференции на избори, да получи и бонос още 50 депутата, защото съумял да изкупи електората!

    Коментиран от #19

  • 8 Пардон

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "мммм":

    Татарчев
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 роакед

    35 3 Отговор
    Къро каза че ще помогне на прокуратурата със сведения за политици дето са били и министри ( кои ли е тоя) дето са грабили и дето са замесени в бандитски схеми. Каза че ще помогне с материали за Простия пожарникар от Банкя, и след като започна да става екшън го приключиха за да не може да говори и да свидетелства. Винаги се пита кои има полза? Кои ли има толкова пари и влияние за да го извърши? Дали не е мафиот с партия в България? Как ли ще му го върнат аверите на Къро?
  • 11 А кой

    31 1 Отговор
    беше охрана и шофьор на Мето и де го дяна ?
  • 12 Който

    25 3 Отговор
    ги създаде , той и ги убива .
  • 13 АЙ СТИГА БЕ

    37 0 Отговор
    Добре де, като сте толкова светнати за тях, защо тия си обикалят света, а топмилиционери им ръкопляскат. Кажи бе отпадък вмирисан.
  • 14 СВД

    17 1 Отговор
    Ами, тя работата се нареди! Байдън каза на Гешев - Започвай ги, политическите отпадъци! Гешев се оплака на Бадан - Не мога! Ще ме взривят! Байдан - Кой ще те унищожава!? Гешев - Иванчева и Къро! Байдън - Бъди спокоен! Бърнс ще се погрижи! Работи!

    Коментиран от #16

  • 15 Aлфа Bълкът

    29 1 Отговор
    Ботьо Ботев топ началникът на отдел убийства, за малко да вземе да разкрие едно знаково убийство и взеха, че го пенсионираха!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Попов

    15 0 Отговор
    А кой беше шофьор на Мето Илиенски?
  • 18 Не сякаш, не сякаш…

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кирчо":

    А наистина! И е толкова тъп, че гордо разказва и разкрива на всички този факт!
  • 19 Фактъ

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Доротея":

    Мутрите са продукт на руснаците дпс на турците.Няма държава БъГъ тя умре 1346-та
  • 20 123456

    11 0 Отговор
    на всяко гърне по щипка общи приказки за приспиване ...
  • 21 Демократ

    22 1 Отговор
    Тези мафиоти са държавно творение и това доказва, че мафията си има държава,защото сценария е бил такъв. Ботев е бил държавен служител от времето на Живков и в изказването си нищо не споменава каква битка води държавата с мафията. Много напоително обяснява кой какъв мафиот е. Какво търси в суперлуксозен квартал на Кейптаун този голям мафиот, как мафиота Таки владее българската държавна граница, как супермафиота Борисов командва България все още, защо над 30 мафиотски убийства когато беше гл.секретар на МВР от 2001 до 2004 г. досега не са разкрити. Ботев нали оглавяваше "тежки убийства" и тогава и преди и след? Управлението на Борисов като премиер е оцветено и с доста кремълски вид убийства- инфаркти, уж самоубийства, катастрофи, отрови на неудобни хора и пак никакви разкрития.

    Коментиран от #31

  • 22 Борец срещу престъпления

    20 0 Отговор
    И тоя се прави на улав! Експерте, какво прави шофьорчето на Мето Илиенски в парламента? Всички "експерти" реагират след събитията, работа за пет пари не вършат!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 т.е.

    9 0 Отговор
    да се готви Таки.
  • 25 ИЗЛИЗА ЧЕ МЕТО ИЛИЕНСКИ Е БИЛ УЧИТЕЛ

    9 0 Отговор
    ЩОМ Е ИМАЛ УЧЕНИЦИ !
  • 26 БОЙКО И ТОЙ ИМА ХИЛЯДИ УЧЕНИЦИ

    13 0 Отговор
    НАУЧЕН РАБОТНИК Е , А Е И ГЕНЕРАЛ - БОКЛУКА !

    Коментиран от #28

  • 27 наблюдаващ

    5 0 Отговор
    Не обиждайте спеч ченгето, защото всички след 1989 на ченгетата на ДС са назначавани Децата им и са в системата на мвр. Идва ред на внуците на БКП ДС. И част от селата на дпс под претекст репресирани от възродителите, а възродените на бкпдпсдс са в мвр, казано ни от моят шеф, който бе бкпдс, а брата на Гиню бе в Аташе в Турция по времето на Живков, след 1989 ченгета, картончетата на Живков се разприказваха и лично на мен са ми споделяли много тайни и преди няколко месеца бе открит магазин верига голяма в града и бе назначен на картонпетата на мвр внук й, без ценз, без образование и кога споделих за случая от последният абзац на ченгето, не е вярно.. И затова мисля, че като сте си дали душата под наем се изисква да сте таен, да таиш тайни,,, сериозен, отзивив и малко приказлив,,, но може би и аз не съм на правилното становище.
  • 28 Истината

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "БОЙКО И ТОЙ ИМА ХИЛЯДИ УЧЕНИЦИ":

    Първанов като президент закичи мутрата със званието генерал- лейтенант, за което са необходими заслуги към българската армия и държава и истинските български военни онемяха от тази наглост.Но това доказва колко дълбоко е подчинено държавното управление на КГБ сценариите,които 33 години задушават България. Мутрата охранител на Тошо и Симеон- КГБ агента и официалния КГБ представител Бриго Аспарухов, агент Румянцев, през 2001 г. го вкараха в политиката като гл.секретар на МВР без 1 ден стаж в МВР, по нареждане от Кремъл та досега 22 години няма отърване. Иначе сме били колония на САЩ дрънка празното кречетало копейкин и който няма акъл му вярва или срещу заплащане му приглася.
  • 29 112233

    2 3 Отговор
    На кучкаря от бкпдс е у мвр, на телефонията е в мвр, на бизнесмена имащ гараж за коли неговият син е и бе приятел на нашето, интереса клати феса, ако си ударен от бога няма как, нищо против, но те обиждат, те се подиграват на моят юрист, адвокат, а това боли, да ходи купкаря да пасе прасета, да, имат бизнес, но завърши в ВарнИконУнив и не е просто, гледа крави, унизително няма, а е спец математик, майка му бе учител от северна бг, боли че чак кърви от пл селата. Бъдете добри и не завиждайте на еродираните припстили изселяни хора по живково, враг на народа, убите дедите им 1945,а внуците им не са били родени и др случай каква вина да посягат, че от 13 г познава лицето рвк, и на 18 г са били до 32 г приятели, Белене, разправии караници от майката на момчето и момичето, всеки си знае в душата, какво им е било. Живейте си кгбдс и не ни занимавайте с вас. Дори и човека до мен нищо не знае, а само моята братовчедка доктор х.
  • 30 дядото

    6 0 Отговор
    ботьо,когато не желаеш да кажеш нещо,по-добре не казвай нищо
  • 31 Феликс Дж

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Демократ":

    Приятелю, Ботев е обикновен слагач цял живот. Нищоправец. Въпросът е ЗАЩО толкова демократични правителства го траяха, а не го разкараха с шут. Нямаш представа в какви ла .... й .... на участвува и днес вероятно прави пари като посредник на рушвети. ДАй ми едни пари и ще те назначат.
  • 32 МУТО-КОКО

    1 0 Отговор
    БИВШ КРИМИНАЛИСТ ИЛИ НАЧАЛНИК В СТОЛИЧНА ОБЩИНА.МАКС ПЕНСИЯ С МАКС ЗАПЛАТА ДА ЖИВЕЙ ТРУДА