Last news in Fakti

30 Юни, 2023 13:56 2 810 13

Близките на разкъсаната от кучета жена в Долна Оряховица искат 450 000 лв. от болница

  • разкъсана-
  • кучета-
  • долна оряховица

Според българското законодателство инцидентът е трудова злополука

Близките на разкъсаната от кучета жена в Долна Оряховица искат 450 000 лв. от болница - 1
Снимка: БТВ

Близките на жена, разкъсана от кучета в Долна Оряховица, искат рекордно обезщетение от 450 000 лв. от болница. Санитарката е отивала на работа в лечебното заведение, когато се случва инцидентът. Тя е пресрещната, нападната и разкъсана от животните на 30 март тази година. Това се случва на метри от дома ѝ.

„Мирослава е била на работа от 7:30 часа. Инцидентът е станал в 6:30 часа, докато е ходила да се срещне с нейна колежка, която да я закара на работното място. Имаме 7-дневен срок, в който трябва да уведомим НОИ“, припомня адв. Касим Местан, МБАЛ „Св. Иван Рилски“, гр. Горна Оряховица.

Според българското законодателство инцидентът е трудова злополука, тъй като 40-годишната санитарка е отивала на работа, движейки се по обичайния маршрут от основното ѝ място за живеене, съобщи БТВ.

„По отношение на вината това е т.нар. безвиновна отговорност на работодателя - така го пише в закона, така е регламентирано, затова такава е поканата, която сме изпратили до болницата“, казва Светослав Илиев, адвокат на пострадалите, Горна Оряховица. Поисканото обезщетение от близките е в размер на общо 450000 лв.

„От морална гледна точка за мен е абсолютно неприемливо тежестта да се поеме от болницата, която няма абсолютно никаква вина, а не от съответния извършител, който доколкото знам вече е установен“, категоричен е д-р Иван Иванов, директор на МБАЛ" Св. Иван Рилски", Горна Оряховица.

Гледачът на кучетата с обвинение за смъртта на жената чака делото си в ареста. Засега не е ясно ще се търси ли отговорност от собственика на четириногите, който по време на инцидента е бил в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор
    Божичко Колко Мъка Има
  • 2 Търговско дружество

    14 5 Отговор
    След като платят обезщетението, от болницата могат да съдят кучкарите, все пак жената не е излязла на разходка. В цивилизованите страни е така, затова и там няма кучета на улицата.

    Коментиран от #4

  • 3 Читател

    8 0 Отговор
    За роднините е по-лесно да съдят болницата. С мисълта - "тя болницата да си търси парите от кучкаря..."
  • 4 Реалност

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Търговско дружество":

    Само да допълня ,но в БГ и да осъдят кучкарина(не е никакъв кучкарин за мен ) ще се окаже че няма нищо на негово име и всички по веригата дето има да взимат от него не ще получат нищо .
  • 5 Тома

    2 2 Отговор
    Малко е
  • 6 21 век

    14 0 Отговор
    Страна, в която обирането на жилища, кражбите на коли, нахапванията от свободно бродещи кучета и др. нецивилизовани прояви, са чести явления, има нужда от действащи институции, като парламент, прокуратура и служби за сигурност!
  • 7 хммм

    4 2 Отговор
    Искат пари затова че я е разкъсало улично куче?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 да съдят родата държавата

    10 1 Отговор
    за липса на мерки спрямо песовете като цяло
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор
    Правилно искат,това не е голяма сума за -отнет Живот!Въпросът е какво ще благоволи да им даде....съда на държавата....най вероятно нищо и ще подгонят най слабия във веригата.Собственикът на кучетата.Да се взеха някакви мерки за опазване на бездомни животинки или хора,не...важното е данъците да си ги плащаме,а полицая да ти казва да привързваш...розите.......
  • 12 някой

    0 0 Отговор
    Ако съм на мястото на "уважаваният съд" наистина бих присъдил подобно наказание . Но на истинските собственици на кучетата . Тези дето се скатават в чужбина. Какво е виновна болницата , за проявената безотговорност , и това че по улиците се разхождат агресивни кучета .
  • 13 Кучетата

    0 0 Отговор
    Не обичат ромите природа как да го убедиш че не е право кучето като е право да не ги обича дет се вика имало да става и нема кво толкова да се нищи