Last news in Fakti

22 Юли, 2023 22:10 2 404 14

Протест на мотористи затвори пътя Плевен - Ловеч

  • протест-
  • мотористи-
  • хеликоптер

Причината е катастрофа с три жертви

Протест на мотористи затвори пътя Плевен - Ловеч  - 1
Снимка: БГНЕС

Мотористи и техни приятели затвориха в 18 часа пътя Плевен - Ловеч при Тенекиения хан. На бдение те почитат паметта на моторист и неговата спътница, които загинаха при тежка катастрофа, причинена от неправоспособен и пиян шофьор на лек автомобил.

Над 300 мотористи и техните приятели затвориха пътя, като излязоха с моторите си на отсечката при Тенекиения мост, уточнява БНР. Мотористът и неговата спътничка загинаха на място. Има и трета жертва при този инцидент – мъж, който е пътувал на предната седалка на автомобила.

Прокуратурата повдигна обвинение на пияния и неправоспособен водач. Той е в ареста и се очаква да му бъде поискано най-тежкото наказание задържане под стража в понеделник.

Божана Костова от името на мотористите каза, че на тази война по пътищата трябва да се сложи край.

По-тежки наказания, по бързи производства. Не да се водят едни дела в продължение на години. Бързо производство. Ти трябва да знаеш, че ако се качиш без книжка и стане ПТП с жертва, това е умишлено убийство, защото ти абсолютно самосъзнателно си взел това решение. Това не е убийство по непредпазливост

Недоволните настояват за бърз съдебен процес и се готвят за протест в понеделник пред Съдебната палата в Плевен, където ще се гледа мярката на 30-годишния водач, причинил катастрофата с три жертви.

Окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов ще се срещне следващата седмица с мотористите, за да набележат мерки за разрешаване на проблемите, свързани с безопасното движение по пътищата. Пътят Плевен – Ловеч е затворен, има обходен маршрут, а мотористите молят за разбиране, тъй като техните действия са в името на всички по пътищата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За тоя неправоспосбния

    20 2 Отговор
    Някои наказания отпреди 1989г. ......
  • 2 плевенско

    29 2 Отговор
    превзето от цветнокожи паразити, изходът е гражданска война !

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Вчера видях

    22 1 Отговор
    един донор да кара на едно колело на Околовръстното.
    Само с каска.
    Никаква друга екипировка, къси гащи, тениска и маратонки.

    Коментиран от #13

  • 4 Зеленски съм - ай лав кака Ина

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "плевенско":

    Ловешко също. Оня ден спрях в Луковит (малката Ямайка) да си купя мин. вода - продавачките в магазина до една кубинки, мани...

    Коментиран от #6

  • 5 Българин

    17 0 Отговор
    мотористите никога не са виновни
  • 6 Айдук пладнешки

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Зеленски съм - ай лав кака Ина":

    В Луковит е така от много години. Предимно кубинци.
  • 7 Не мотат да се сэлдят на никой понеже

    16 2 Отговор
    те почти никога не карат съобразно правилника за движение по пътищата ,спират и тръгват както им падне,изпреварват и отляво и отдясно ,от светофар до светофар в града ускоряват над сто км.ч и още и още,да се пазят
  • 8 Добре си го писал,

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "плевенско":

    ама БЕЗцветнокожи (прозрачни) пара зити има ли? Тъмнокожи определено има!
  • 9 ИВАН

    4 3 Отговор
    В колата ти искат колани - глобяват, а моториста е тотално уязвим и най малкия сблъсък може да е фатален ... а този не е имал книжка - утежнява вината, но всъшност катастрофи причиняват и тези с книжки - и те не пазят мотористите

    Коментиран от #10

  • 10 БгТопИдиот🇧🇬

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "ИВАН":

    Самите моторджии не се пазят.
  • 11 Шопо

    5 0 Отговор
    Мотористите са безсмъртни.
  • 12 гост

    7 1 Отговор
    А с колко се е движел моторът? Защото при добра екипировка и спазване на ограниченията на скоростта има време за реакция или поне за намаляне на скоростта преди удар. Както казват скоростта не убива, внезапното спиране на тялото до покой го прави. Всички качили се без книжки, а още повече и пияни, трябва да им конфискуват колите, глоба от сорта на 10-20х.лв и нагоре, и бързо производство без договорки и намаляване при признаване на вина. Ако има и жертви, тогава задължителен ефективен затвор освен другите глоби. На циганчето като му се разминава, я плати, я не го спрат, защо то да смята, че му е нужна книжка и като няма последстия след това, какво ще му вземат, колата за 500лв, бараката която обитава, или му пука като той вече е лежал или е бил съден? От Ловеч съм, имаше един с над 18 висящи дела, и си оставят да висят! Защо?
  • 13 МП4

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вчера видях":

    Ама си е карал в лентата нали?!
    Ако ще и по пищов да е бил си е карал в лентата, а Тук НЕправоспособен , Пиян , навлиза в другата лента и удря моторист с приятелката си и ги смазва
    Сега разбра ли ?!
  • 14 ОТДАААААААВНА НЕ СЪМ

    1 1 Отговор
    ВИДЯЛ МОТОРИСТ ДА КАРА В КОЛОНА НАРАВНО С КОЛИТЕ...... ИЗПРЕВАРВАТ С 200 И ЛЕТЯТ ПО 5 ИЛИ 6 НАКУП КАТО РАКЕТИ. ДА СА ДАЛИ ПО БИТИВИ АКЦИЯ МОТОРИСТ И ГЛОБЕН МОТОРИСТ.... НЯМА И ДА ВИДИТЕ. ИЗПОЛЗВАТ ДАМОУБИЙСТВЕНОТО ИМ КАРАНЕ ЗА ДА ТОРМОЗЯТ БЕДНИТЕ ШОФЕРИ НА КОЛИ.