Last news in Fakti

21 Септември, 2023 13:49 914 1

Отложиха за пореден път делото за побоя над Пендиков- този път заради стачка. И втори човек е с обвинение

  • стачка-
  • дело-
  • побой-
  • християн пендиков-
  • второ обвинение

Обвинението към Борче Ангелов е също за нанасяне на тежка телесна повреда в съучастие,  а на следващото заседание ще бъде решено дали двете дела, които се отнасят до побоя, ще бъдат обединени, обясни адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски

Отложиха за пореден път делото за побоя над Пендиков- този път заради стачка. И втори човек е с обвинение  - 1
Снимка: БГНЕС

За пореден път делото за побоя на секретаря на вече заличеното сдружение "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков беше отложено. Причината този път е протестът на работещите в съдебната администрация в Северна Македония, който посрещна на входа влизащите в Основния съд в Охрид, предават от БТА.

В съдебната зала се появи обвиненият Илия Спасески. Адвокатът му дойде до съда, но не влезе в залата с обяснението, че подкрепя стачката на съдебната администрация.
По думите на съдията Боян Мартиноски прокуратурата е внесла обвинение за побоя на Пендиков и срещу още едно лице - Борче Ангелов. Той е разпознат от Пендиков като втория участник в случилото се на 19 януари в Охрид. От записите на охранителните камери, които бяха прегледани на едно от заседанията, се виждат две лица, които нанасят побой на Пендиков.

Обвинението към Борче Ангелов е също за нанасяне на тежка телесна повреда в съучастие, а на следващото заседание ще бъде решено дали двете дела, които се отнасят до побоя, ще бъдат обединени, обясни адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски.

Следващото заседание е насрочено за 26 октомври.

Секретарят на сдружение "Цар Борис Трети" Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Завинаги осъдени

    1 0 Отговор
    Тези двамата биячи, как ще ходят сега на почивка в чужбина? А ми ако ги познаят нашите? Жалко, да отидеш на почивка, и постоянно да се озърташ да не ти дойде отнякъде!