Last news in Fakti

28 Септември, 2023 17:15 2 652 10

Разкриха измамна схема с възрастни хора

  • измама-
  • схема-
  • възрастни хора

За 24 часа са задържани две криминално проявени жени

Разкриха измамна схема с възрастни хора - 1

Служители от столичното Първо РУ разкриха измамна схема с възрастни хора, съобщиха от МВР.

За 24 часа са задържани две криминално проявени жени.

Работата по разследването започнала след придобита информация за измамна схема за теглене на парични средства от банкови сметки на възрастни хора.

Разплитането на случая стартира с проследяване на действията на жертвата – на 26 септември, в присъствието на придружителка, тя изтегля от банков клон сумата от 5000 лева. Ден по-късно, отново в присъствието на същата жена, пенсионерката заявява още по-голяма сума - 25 000 лева, а след излизане от финансовата институция възрастната жена е качена от непознатата в лек автомобил.

В резултат на незабавно предприетите оперативни и заградителни действия, превозното средство е спряно и на място са задържани двете жени, заподозрени в съпричастност към измамата - на 62 и 71 години, известни на полицията за кражби и измами, като едната е и осъждана за идентично престъпление.

В хода на оперативните действия е установено, че потърпевшата се е запознала с двете жени преди няколко дни. Дамите се представили за брокери на недвижими имоти. Те омаяли жената с изгодна сделка за закупуване на имот, а парите били капарото, които според уговорката тя трябвало да им предостави.

При извършените претърсвания на адресите и автомобили на задържаните са намерени и иззети множество документи, съдържащи лични данни, в това число и на починали хора и техни наследници, банкови карти, копия на лични карти и множество парични средства и накити.

Благодарение на предприетите незабавни и професионални действия на служителите от Първо РУ е предотвратена огромна финансова щета за възрастната жена.

Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дааа

    5 1 Отговор
    Нарича се пенсионна система.
  • 3 Пръц

    8 11 Отговор
    Като гледам какви суми"хвърлят"пенсионерите не знам защо им дават пенсии

    Коментиран от #7

  • 4 Роза

    6 5 Отговор
    Хубаво е,че са задържали измамничките ,но бабата откъде има толкова пари?!Младите защо оставят на старите си родители големи суми,като знаят,че вече не са съвсем адекватни?!

    Коментиран от #8

  • 5 Хахахахха

    4 4 Отговор
    Бабите и дядовците са изкукуригали и са или скарани с децата си и не им дават един лев или децата им имат много пари и не им обръщат внимание.Вярват на ейтакива ,а. Не на децата си.
  • 6 Иванов

    4 6 Отговор
    А нали ние пенсионерите бяхме най-бедни в Европа.Изведнъж този дал 20000, друг 10 - 15000. Е как сега да вярвам на журналята.
  • 7 345

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пръц":

    Защото са работили за пенсия по 40години а можи бе и повече ама са и внасари осигуровки.Навревето внасяхме по 42.5 % осигуровки
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Роза":

    Защо мериш хората с твоят аршин????Колко са 25000 лв?Да не мислиш,че пенсионерите са хайлази като теб????От спестяване.Ако си произвежда сама,ако не е разсипница като теб,за две 3-4 години ги е събрала.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.