Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 15:08 1 123 10

Мъж, пребил до смърт друг с тръба, остава в ареста

  • мъж-
  • пребил-
  • друг-
  • тръба

Определението на Апелативния съд е окончателно

Мъж, пребил до смърт друг с тръба, остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на Х. Г. срещу задържането му под стража, постановено с определение на Окръжен съд – Стара Загора и го остави в ареста.

Срещу Х. Г. е повдигнато обвинение за това, че на 18.09.2023 г. в град Чирпан, обл.Стара Загора вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда на Д. Д., изразяваща се в трайно затрудняване движението на краката, причинил по непредпазливост смъртта на пострадалия, настъпила на 19.09.2023 г. – престъпление, което е наказуемо с лишаване от свобода от две до осем години. Близки на обвиняемия му се оплакали, че пострадалия и негов приятел ги тормозят, като чукат по вратата и прозорците на къщата им. При поредното нападение Х. Г. пристигнал с микробус и пребил Д. Д. с метална тръба. Пострадалият починал в болница на следващия ден.

Адвокатът на обвиняемия поиска от съда по-лека мярка за неотклонение от "задържане под стража“ за Х. Г. и промяна на квалификацията на престъплението, тъй като семейството на клиента му е било нападнато и Х. Г. в състояние на афект е реагирал, като е нанесъл побой на пострадалия. Обвиняемият Х. Г. настоя да бъде пуснат под гаранция или под домашен арест, за да се грижи за жена си и трите им деца.

Прокурорът заяви, че съдът трябва да остави жалбата без уважение. С оглед на ескалиралата враждебност между двата рода след побоя и смъртта на Д. Д., което принудило Х. Г. да напусне жилището си и да отиде да живее в центъра на Чирпан, прокурорът смята, че при една по-лека мярка за неотклонение спрямо Х. Г. има реална опасност той да извърши престъпление.

Апелативният съд прецени доводите на страните и прие, че има достатъчно доказателства по делото за обосновано предположение, че именно Х. Г. е извършил престъплението, в което е обвинен. Заради враждебността между родовете в квартала в Чирпан след побоя и смъртта на пострадалия, съдът прие, че има опасност Х. Г. да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалко за покойника

    7 1 Отговор
    Сега чука на прозорците и вратите на Свети Петър. Като държавата не ги оправя лудите, нормалните ги слагат на мястото им.
  • 2 Само две минути почакайте

    6 1 Отговор
    Ей сега Вальо да се наобядва и ще го оплаче както му се полага.
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор
    имаше смъъртно наказание за убийство някога
  • 4 до 2 коментар

    3 4 Отговор
    ей мутро кой е Вальо бе мутро Гербаджийска

    Коментиран от #5

  • 5 Кой е Вальо?

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "до 2 коментар":

    Не знаеш Вальо?🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣, целия сайт го знае.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 А ТИМРАЗИШ ИНДВАЛИДИТЕ

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Кой е Вальо?":

    а ти мразиш индвалидите много Хора се казват Умалително Вальо
  • 7 Без име

    1 0 Отговор
    Трябва да се върне смъртното наказание и Трябва да Има Хан Крумови Закони
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.