Last news in Fakti

9 Ноември, 2023 14:41 1 974 5

5-членна банда, извършила отвличане с цел откуп, бе разбита в разградско село

  • банда-
  • отвличане

В домовете и автомобилите на задържаните са били открити и иззети два газови пистолета и боеприпаси, въздушна пушка, сигнална полицейска лампа и черна маска

5-членна банда, извършила отвличане с цел откуп, бе разбита в разградско село - 1

Криминалисти на Областната дирекция на МВР в Разград разкриха петчленна група, извършила отвличане с цел грабеж, съобщи говорителят на дирекцията Илияна Георгиева, цитирана от БТА.

Разследването на случая започнало на 2 ноември, след подаден към 20:00 часа сигнал от жителка на с. Хърсово. Разтревожена, тя обяснила, че маскирани непознати нахлули в дома ѝ, нападнали и били мъжа, с когото живее на семейни начала, насила го качили в автомобил, а на изхода на селото – на пътя за с. Богданци, го изхвърлили от колата и се оттеглили в неизвестна посока. Пострадалият бил откаран в разградската болница със счупена долна челюст и натъртвания в областта на гърдите.

В хода на разследването, на 7 ноември, към 14:00 часа, в района на селскостопанското летище в с. Острово, криминалистите засекли товарен автомобил, в който установили двама от извършителите - 31-годишни мъже от село Острово. Малко по-късно били задържани и останалите трима участници в престъплението - на 28, 41 и 38 години, жители на същото село.

При последвалите претърсвания в домовете им и в ползваните от тях автомобили били открити и иззети два газ-сигнални пистолета и боеприпаси за тях, въздушна пушка, сигнална полицейска лампа, черна маска с прорези на очите и устата. Обстоен оглед на товарния автомобил, извършен с професионалното съдействие на експерти от Главна дирекция „Национална полиция“, също извел достатъчно доказателства за извършеното престъпление. По разпореждане на наблюдаващ прокурор са проведени и допълнителни процесуално-следствени действия.

След 24-часовото задържане на петимата, на двама от тях е взета мярка „подписка“, а на други двама е наложена мярка „задържане под стража“. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Илияна Георгиева заяви, че отвлеченият мъж не е бизнесмен. Купувал е бяла техника и други битови уреди. Похитителите смятали, че разполага с много средства и решили да го отвлекат, за да му вземат парите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емо

    4 9 Отговор
    Освен полицейската лампа, няма нищо незаконно сред намерените предмети. И аз имам въздушна пушка и газов пистолет. Още малко ще кажат, че арсенал са намерили. Маските се използват от мотористи.

    Коментиран от #4

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор
    цигани
  • 3 Механик

    5 5 Отговор
    Ама не ги съдете, щото като излязат от затвора ще ни осъдят в Страсбург. Като ония от "наглите".
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.