Last news in Fakti

29 Декември, 2023 22:48 1 725 8

Моряците от "Верила" се прибират без двамата обвиняеми за дрогата

  • верила-
  • моряци-
  • кокаин

Развитие на казуса

Двамата мъже, обвинени при конфискацията на кокаин за 21 млн. евро във Фойнс, Ирландия, ще прекарат новата година в затвора, съобщи limerick leader, цитиран от "Фокус".

Никола Пенчев, на 32 г., и Камен Петков, на 35 г., и двамата български граждани, се явиха пред съдия Карол Ан Куликан чрез видеовръзка този петък (29 декември).

Двамата мъже се явиха за първи път в съда на Бъдни вечер, след като им бяха повдигнати обвинения за притежание на количество кокаин с цел продажба и доставка..

Те бяха задържани под стража до този петък, 29 декември, за да се явят чрез видеовръзка на извънредно заседание на Окръжния съд в Лимерик.

Джон Хърбърт, адвокат на Пенчев, е помолил за отлагане на делото за 9 януари.

Том Кили, адвокат на Петков, също е поискал клиентът му да се яви чрез видеовръзка в Окръжния съд на Лимерик на 9 януари.

Другите четирима, арестувани във връзка с конфискацията, са освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

Смята се, че конфискуваната стока е на стойност около 21 млн. евро (41.83 млн. лева) и тежи 300 кг. Ирландският The Journal съобщи, че митническите власти са очаквали по-голям товар, вероятно един тон, когато са нахлули на кораба.

Вестникът е научил за подозренията на властите, че наркотиците вероятно са от южноамерикански картел, свързан с европейски наркобанди.

Стоката е открита на борда на товарен кораб на 19 декември.

Корабът е пътувал от Южна Америка през Канада. По-рано Irish Independent научи, че детективите са иззели редица електронни устройства, включително мобилни телефони, като част от разследването.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гларус

    8 1 Отговор
    Боли ме члена за Верила и за морячетата.
  • 2 Хахахаха

    6 0 Отговор
    След Нова година и тях ще ги пуснат по живо по здраво! Съдийката Куликан, най много да им отправи порицание и да изтръгне обещание, повече са не правят така! В смисъл да не ги хващат! Нищо, кой знае, какво не се е случило!

    Коментиран от #3

  • 3 Aлфа Bълкът

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хахахаха":

    Те Свинете хванаха, не тия (Нали знаеш какво е домуз). Петно и срам за цял живот, много години минаваха метър, ама сега нямат очи да се покажат.
  • 4 Баце Бистришкият тигър

    8 0 Отговор
    Домуз, излагаш се! Тия мулета ми бяха от най-читавите! Направи нещо там и после ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ми се обади!!!
  • 5 Кит

    6 0 Отговор
    Според мен и без кораба се прибират...
  • 6 Свтт

    10 0 Отговор
    Ки.рчо къде йе що не е в пандиза

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бзбз Гицка

    6 0 Отговор
    500, 1200, 300... Колко килограма останаха на края?