Last news in Fakti

5 Януари, 2024 15:33 2 022 1

Задържаха трима издирвани в Кюстендил

  • акция-
  • кюстендил-
  • задържани

Сред тях е и 33-годишна жена

Задържаха трима издирвани в Кюстендил - 1
Снимка: МВР-Кюстендил
Трима души са задържани по време на спецакция на територията на Кюстендил, предаде dariknews.bg.

Специализираната операция се проведе вчера на територията на РУ Кюстендил за противодействие на конвенционалната престъпност, на престъпленията, свързани с наркотици и незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, битови и икономически престъпления и контрол по ЗДвП.

Операцията е разпоредена със заповед на главния секретар на МВР и осъществена от служители на ОДМВР, главна дирекция ЖСОБТ, на ОДБХ – Кюстендил, РДГ – Кюстендил, НАП.

В рамките на операцията са проверени питейни и търговски обект, обекти за продажба на дърва за огрев, 4 жилища, 229 души и 201 МПС.

За установените нарушения са съставени 18 АУАН и 16 фиша по ЗДвП, 3 АУАН и 13 констативни протокола от компетентност на другите институции, образувани са досъдебни производства за извършена кражба, нанесена телесна повреда, притежание на акцизни стоки без бандерол/140 къса цигари/.

Установените хора, обявени за издирване чрез Шенгенската информационна система са 33-годишна жена и двама мъже на 34 и 31 години. Установен е и 42-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване. Уведомени са издирващите ги структури.

Задържана е 22-годишна жена за притежание на високорисково наркотично вещество – кокаин. При проведените процесуални действия от семейното жилище са иззети 19 г, електронна везна и газов пистолет.

Видът на наркотика е установен с полеви наркотест, досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

С полицейска заповед е задържан и 30-годишен мъж за притежание на наркотични вещества, осъществени са процесуални действия в жилището му, открити и иззети са марихуана, опаковка кокаин, бучка амфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая.

Задържаните лица са известни на полицията и с други противозаконни деяния.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    8 0 Отговор
    Милиционерите са задържали четири човека без да убият нито един !?
    Не вярвам на ушите си.